USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı görkemli bir törenle tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü çeşidinden düzenleme edilen ve DHL

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı görkemli bir törenle tamamlandı
01-11-2021 12:34

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI İÇİN KITALARARASI YARIŞTILAR

97 teknenin ve millî ve arsıulusal 800'ü fazla sporcunun şampiyona düşüncesince uğraş verdiği Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışı'nın dü aşamasının (Muğla ve İstanbul) sonunda, toplamda en elleme dereceyi elde fail ekip, Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'na adalet kazandı. Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışı 31 Ekim Pazar akşamı Ataköy Hyatt Regency Otel'de planlı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten ve baş döndürücü sayıda davetlinin katılmış olduğu görkemli ihsanıhümayun töreni ile sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan icra ettiği konuşmada, "Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı mükafat Törenin de sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu anlatım geçirmek isterim. Ulusal ve arsıulusal yüzlerce sporcuyu, katıksız güzellikleriyle ün salmış belirmek Türkiyemiz'de böylesi dobra bir organizasyonda ikram geçirmek biz düşüncesince alım çalım vesilesi. Kültür ve Turizm Bakanlığı şekilde bizler, turizmin gelişen ve mütebeddil yüzünü gerçekleştiren bir vakıa bulunan spor turizminin ülkemizin kültürel değerlerine ve kalkınmasına katmış olduğu zait değerin bilincinde şekilde böylesi manalı organizasyonlara katılım etmekten iftihar duyuyoruz. Gelenekselleşmiş bir halde bu sene ikincisi planlı yat yarışları; bir spor müsabakası olmaktan öte, hukuk ve birlik bağlarımızı arsıulusal buluşmalarla pekiştiren kültürel birlikteliklerdir ve ülkemizin evren çapında tanıtımına misyon etmeleri açısından da sonuç basamak önemlidir. Ne bahtiyar bize ki; sporcularımıza ev sahipliği karşıcı Ege denizimizin yegâne koyları ve gözbebeğimiz İstanbulumuz, zamanı ve katıksız güzelliklerinin yanı sıra; spor turizminin de gerçek mekanları şekilde yanıt bulmaktadır" dedi.

İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu da, ''Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı bu sene 2. kere düzenlendi. Henüz baş döndürücü dinç bir aranjman bulunmasına karşın icap arsıulusal icap millî manada görmüş olduğu şişman dikkat bizleri gururlandırıyor. Yarışın ikinci etabı; dü kıtanın buluştuğu, dünyada aynısı benzeşim sıfır bir lokasyonda İstanbul'da gerçekleşti. Bir tarafınız Asya, bir tarafınız Avrupa hakeza bir lokasyonda konkur ayarlamak coşku verici. Deniz sporları içinde en etkili organizasyonlardan bulunan bu Yarış'a nice ülkeden dünyanın en elleme yelkencileri katılarak, İstanbul'un sunmuş olduğu doğal, kültürel ve zamanı güzellikleri konkur süresince eksiksiz dünyaya yansıttı. İstanbul'un binlerce salname tarihini, dinlerin, kültürlerin buluşmuş olduğu kesiştiği bir noktada arsıulusal katılımlı bir aranjman düzenlemenin, yegâne bir kıymeti olacağına inanıyoruz'' diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları'nın anne sponsoru DHL Express Türkiye CEO'su Mustafa Tonguç, ''Türkiye'de misyon verdiğimiz 40 sene boyunca, dış satım ürünlerimizi dünyaya taşıyarak Türkiye'nin tanıtımı açısından deli dolu bir gösteriş oynamaya hız ettik ve ülkemizin tanıtımına yardım sunacak projelerde toprak aldık. Dolayısıyla Türkiye'nin tanıtımına misyon edecek bu yarışmanın anne sponsoru olmaktan alım çalım duyuyoruz'' dedi.

Konuşmaların peşi sıra ilkin yarışların üçüncü gününde meydana gelen Barbaros Hayreddin Paşa Kupası'nı elde eden ekipler açıklandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI 2. ULUSLARARASI YAT YARIŞI BİRİNCİSİ WINGS OF OZ OLDU

Barbaros Hayreddin Paşa Kupası'nı elde eden takımlara ödüllerinin ikram edilmesinin peşi sıra Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslar arası Yat Yarışı kazananlara ödülleri verildi. Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslar arası Yat Yarışı Birincisi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibi Tora Sebahattin Kutoğlu yönetimindeki Wings of Oz oldu. Wings of Oz, IRC 2 OVERALL Birinciliğini de kazanırken, ödülleri İstanbul Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı hasret Akdurak çeşidinden sunuldu.

IRC O OVERALL Birincisi Levent Peynirci yönetimindeki ENKA CHEESE olurken, ödüllerini İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten ikram etti.

IRC 1 OVERALL Birinciliğini ise Ali Tezdiker yönetimindeki BORUSAN RACING EVOLUTION ekibi elde etti. Trofe kupasını DHL Express Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Efe Başaran çeşidinden sunuldu.

IRC 3 OVERALL Birinciliği'ni Kaan Parlas yönetimindeki CYGNUS ekibi kazanırken, ödüllerini Yelken Federasyonu Başkanı hasret Akdurak verdi.

IRC 4 OVERALL Birincisi ise Ahmet Murat Tan yönetimindeki ÇIĞLI BELEDİYESİ-BEAR SAILING ekibi oldu. Kazanan takıma ödülü Sahil Güvenlik İstanbul Grup Komutanı SG Yarbay hür Koçan çeşidinden sunuldu.

GEZGİN A OVERALL Birincisi Yusuf Erce Demirtaş yönetimindeki avrat yelken ekibi Sağkal Derneği-VAMOS'a ödülü Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran verdi.

GEZGİN B OVERALL Birincisi Atilla Gökova yönetimindeki ATİYE takımına ise ödülü Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Spor Turizmi ve Spor Organizasyonları Sorumlusu Serhan Sarı ikram etti.

GEZGİN C OVERALL Birincisi Hasan Oğuz Genç yönetimindeki SARI-1 Piri Reis Üniversitesi'ne ödülü Borusan Pazarlama İletişim Müdürü Gamze Şulen çeşidinden verildi.

SB GENEL OVERALL Birincisi Saruhan Çınay yönetimindeki HSSK-QUICK SİGORTA'ya ödülü Hyatt Regency İstanbul Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu sundu.

SB GRUP OVERALL Birincisi Mehmet Dinçay yönetimindeki KS GLOBAL LOJİSTİK'e ödülü Ruck And Maul CEO'su Nedim Kızılkaya çeşidinden verildi.

KADIN VE ÜNİVERSİTELİ SPORCULARA DA ÖDÜL

Bu sene geçmiş kere darülfünun takımları ve avrat sporculardan oluşan yelken takımları düşüncesince kategoriler açıldı.

Bu sene bir teceddüt şekilde geçmiş kere yarışlarda toprak meydan darülfünun takımlarını ve avrat sporculardan oluşan yelken takımlarını beslemek bu sporcuların yelken sporu içindeki varlıklarını beslemek namına sınıflar açılarak kazananlara hususi ödüller verildi. Kadın kategorisindeki ödülleri DHL Express Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Derya Özer Sağkan çeşidinden verili.

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Kadın Yelkenciler Kategorisi Birincisi Angels of CMC Holding,

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Kadın Yelkenciler Kategorisi İkincisi Kupa Kızı-Setur Marina,

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Kadın Yelkenciler Kategorisi Üçüncüsü Kadın Yelkenciler Derneği oldu.

Üniversiteler kategorisinde elde eden takımlara ödülleri ise Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı hasret Akdurak çeşidinden sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Üniversite Takımları Kategorisi IRC Birincisi Doğuş Üniversitesi-PUPA

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Üniversite Takımları Gezgin Kategorisi Birincisi Piri Reis Üniversitesi-Sarı 1

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı Üniversite Takımları Sports Boat Kategorisi Birincisi Beyken Üniversitesi ekibi oldu.

Ayrıca e-Sailing turnuvası ödülleri de verildi.

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı kapsamında bu sene geçmiş kere planlı e-Sailing turnuvasına 6 ülkeden (İsveç, Ukrayna, İsviçre, İspanya, İngiltere ve Türkiye) 32 sportmen katıldı. Ulusal ve arsıulusal online katılımla gerçekleşen ve e-Sailing TV'den gösterilen turnuvada, yelkenciler öz tekneleri ile yarıştılar. Kazananlara ödülleri İstanbul Açıkdeniz Yat Kulubü Başkan Yardımcısı Engin Yuvaktaş çeşidinden verili.

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı e-Sailing Turnuvası Birincisi- Kaan Mazlumca-Türkiye

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı e-Sailing Turnuvası İkincisi- Richard Davies-İsviçre

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı e-Sailing Turnuvası Üçüncüsü- Ernest Melnykov-Ukrayna

MUĞLA VE İSTANBUL'DA GÖRKEMLİ BİR ŞÖLEN

İlki geçtiğimiz sene İstanbul'da planlı ve dünyanın en prestijli yelken organizasyonları ortada toprak kabul etme uğrunda sakıncasız adımlarla ilerleyici Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışı'nın geçmiş evreyi Türkiye'nin bellik şehirlerinden gezim başkenti Muğla'da, Halikarnas Kupası düşüncesince 25-27 Haziran 2021 tarihleri ortada Marmaris-Bodrum rotasında gerçekleşti.

İstanbul evreyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Dolmabahçe Sarayı uğrunda gerçekleşen törenle başladı. Muhteşem nezaretli Boğaz parkurunda, seyirciler Galataport İstanbul'da etkinliği hâlâ ilkin on paralık bulunmadığı genişliğinde yakından strateji şansı yakaladılar.

Dünyanın ciharıyek yanından dahil bulunan yelken tekneler ve yüzlerce yarışçının yarıştığı Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı kapsamında 29 Ekim'de Cumhuriyet Kupası (Boğaziçi'nde), 30 Ekim'de Mavi Vatan Kupası (Yeşilköy Parkurunda) ve 31 Ekim'de Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Yeşilköy Parkurunda)yarışları düzenlendi.

Barbaros Hayreddin Paşa Kupası stabil neticeleri şöyle;

IRC 0 sınıfı

1. Levent Peynirci yönetimindeki ENKA CHEESE

2. Hasan Utku Çetiner yönetimindeki MESA SAILING TEAM-SHAK SHUKA

3. Murat Anılır yönetimindeki DHO TAYFA

IRC 1 sınıfı

1. Eren Özdal yönetimindeki ANGELS OF CMC HOLDING-GOBLIN3

2. Cenk Tekkaya yönetimindeki NISSAN-FIFTYFIFTY

3. Ali Tezdiker yönetimindeki BORUSAN RACING EVOLUTION

IRC 2 sınıfı

1. Tora Sebahattin Kutoğlu yönetimindeki WINGS OF OZ

2. Güney Kaptan yönetimindeki AKKİM KİMYA CHEESE

3. Onur Bilgen yönetimindeki LOGO

IRC 3 sınıfı

1. Kaan Parlas yönetimindeki CYGNUS

2. Berk Gürpınar yönetimindeki HYATT REGENCY-GEMINI SAILING

3. Orkun Öz yönetimindeki DHL SAILING TEAM ALCHERA

IRC 4 sınıfı

1. Gül Çelikel yönetimindeki KUPA KIZI-SETUR MARINAS

2. Peyvend Öksüz yönetimindeki KADIN YELKENCİLER SPOR KULUBÜ DERNEĞİ-VOLITAN

3. Boran Burcu yönetimindeki LINEA ROSSA-ANKA

Gezgin (A) sınıfı

1. Yusuf Erce Demirtaş yönetimindeki VAMOS

2. Burak Algon yönetimindeki MY FIRST

3. Mustafa Erol yönetimindeki LUNA

Gezgin (B) sınıfı

1. Atilla Gökova yönetimindeki ATİYE

2. Cavit Aksoy yönetimindeki LUCE

3. İbrahim Tunay Can yönetimindeki FORTUNA

Gezgin (C) sınıfı

1. Hasan Oğuz Genç yönetimindeki SARI-1

SB GENEL

1. Saruhan Çınay yönetimindeki HSSK-QUICK SİGORTA-NIMBUS

2. Hulki Özcan yönetimindeki ADIOS

3. Ali Kemal Tüfekçi yönetimindeki GISBIR-SENSEI

SB GRUP

1. Mehmet Dinçay yönetimindeki KS GLOBAL LOJİSTİK

2. Alp Güçer yönetimindeki MASKOT

3. Poyraz Abda yönetimindeki HSSK-QUICK SİGORTA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler