USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuları kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanan sporcuları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcuları kabul etti
02-12-2021 23:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanan sporcuları kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabule Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da zevcelik etti. Sporcularla kemirmek yiyici Erdoğan elan sonradan meydana getirdiği konuşmada sporculara Türk milletine yaşattıkları alım çalım dolayısıyla teşekkürname etti.

Korona virüs salgını dolayısıyla nice spor organizasyonu kabil 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın da yapılamadığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müstevli şartlarının hafiflemesiyle evvela yaz olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz-Ağustos 2021 tarihleri ortada başarıyla yapıldığını, Türkiye şekilde bu spor organizasyonunda değişik branşlarda elde edilmiş 15 madalya ile zamanı başarıya imza atıldığını söyledi.

Yangın ve su taşkını felaketi ile savaş edilen ağır devirde Tokyo'dan mevrut muştulu haberlerle milletçe şişman müşterek cümbüş ve neşe yaşandığının altını çizen Erdoğan, “Tokyo'dan madalya ile dönen sporcularımızı Külliyede konuk ettiğimizde bire müşterek başarıyı Paralimpik Milli Takımı'mızdan da beklediğimizi dile getirmiştik. Yaz olimpiyatlarına dahil olan sporcularımız kabil siz de bizi utangaç etmediniz. Paralimpik Olimpiyatlarında 2 altın, 4 gümüş, 9 tunç iktisap etmek neredeyse toplamda 15 madalyaya ulaşarak milletimizi gururlandırdınız. Başarılarınızla 84 milyonun gururu ve kıvanç deposu oldunuz. Bu madalya sayılarıyla Tokyo 2020 Olimpiyatları değme dü bölgede da ülkemizin en efdal başarıya eriştiği olimpiyatlar şekilde tarihe geçmiştir” diyerek konuştu.

“Tokyo'da bu rekoru oyunların geçmiş haftasında kırmayı başardık”

Daha evvela paralimpik oyunlarında en baş döndürücü madalyayı bütün 10 madalya ile 2012 Londra'da kazandığımızı tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tokyo'da bu rekoru oyunların geçmiş haftasında kırmayı başardık. Golbol Kadın Milli Takımımız ile masa tenisinde Abdullah Öztürk ülkemize kalburüstü madalya getirdi. Masa tenisinde Nesim Turan, Ali Öztürk ve Kübra Korkut da tunç madalya kazandı. Tokyo'daki en kalburüstü branşımız bu 4 madalya ile masa topu oldu. Okçulukta Nihat Türkmenoğlu gümüş, Bahattin Hekimoğlu bronz, alengir takımda Öznur Cüre, Bülent Korkmaz tunç iktisap etmek neredeyse 3 madalya geldi. Judoda Recep Çiftçi ile Zeynep Çelik bronz, tekvandoda Meryem Çavdar gümüş, Mahmut Bozteke ise tunç madalya kazandı. Atıcılıkta hanımlarda Ayşegül Pehlivanlar gümüş, halterde Esra Duman ile tunç luğu yaşadık. Yüzmede ise Sevilay Öztürk tunç madalya alarak ülkemize bu branşta tarihinin geçmiş madalyasını kazandırdı. Yüzmede Elif İldem 100 mt. başıboş biçem elemelerinde olimpiyat rekoru kırdı. Golbol Kadın Milli Takımı'mız ise birlik anlamıyla müşterek efsaneye dönüştü. Millilerimiz yukarı fazladan 2 defa paralimpik oyunlar şampiyonu şekilde tarihimize kalburüstü harflerle geçti. Sevda Altınoluk attığı 46 gol ile gol kraliçesi unvanını kazandı” halinde konuştu.

Türkiye hesabına 16. Paralimpik Oyunlarına dahil olan bütün sporcuların cesaretleri ve gayretleri ile değme muhtelif taktiri doğruluk ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızın hepsi canlarını dişlerine takarak en dobra halde milletimizi asimilasyon etmeye çalıştılar. Kaybettiğimiz müsabakalarda bile sporcularımız akıbet saniyeye denli mücadeleyi katiyen bırakmadılar. Genç, inançlı, kararlı ve muvaffakiyet odaklı sporcularımız yarınlar düşüncesince müşterek ahir olimpiyatlar düşüncesince beklentilerimizi de yükselttiler” ifadelerini kullandı.

“Biz akıbet 19 yılda gayrı bölgelerde bulunduğu kabil bunu yaptık ve başardık”

Sporda başarının retrospektif anlam alınabilecek müşterek vakıa olmadığını kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle bu denli ayrışık branşta elde edilmiş başarılar düzgün değildir. Sporda muvaffakiyet düşüncesince doğru, realist ve sansasyonel müşterek izleme ortaya koymalı ve temelleri katı tutmalısınız. Özellikle çağcıl yatırımlarla son zamanların teknolojisini ast bina yansıtmalısınız. Biz akıbet 19 yılda gayrı bölgelerde bulunduğu kabil bunu yaptık ve başardık. Ülkemizdeki bütün spor tesisi sayısını bin 575'den 3 bin 915'e yükselttik. Sentetik futbol, sepet topu ve uçan top sahalarını mahallelere denli yaydık, atletizm pisti sayısını 12'den 56'ya, sağlıksız ve birlik olimpik yüzme havuzlarımızın sayısını 46'dan 279'a, spor salonlarımızın sayısını 372'den 904'e çıkarttık. Türkiye genelinde yaptığımız stadyumlardan 32'sini tamamladık, 9 tanesinin yapımı, 5 tanesinin ise plan ve tenkis emek harcaması bitmeme ediyor. Yetenekli sporcularımızı arsıulusal müsabakalara alıştırmak neredeyse Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezlerini devreye aldık” dedi.

“Gençliğinde spor ile yakından ilgilenmiş müşterek Cumhurbaşkanı şekilde sizleri değme bölgede desteklemeyi sürdüreceğim”

“Milli sporcu bursu programımız sebebiyle sporcularımızı eğitimleri ile spor hayatları ortada yeğleme hazırlamaya kahir koşulları ortadan kaldırdık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursları rüştiye ve liselere denli yayarak mutedil öğretimde de ulusal sporcularımızın önünü açtık. Alt yapıya verdiğimiz ehemmiyet sebebiyle lisanslı sporcu sayımız 278 binden 10 milyon 377 bine, canlı sporcu sayımız ise 206 binden müşterek milyon 654 bine çıktı. Spor kulüplerimizin sayısı da 3 kattan müşterek tomar artarak 6 binden 19 bine yükseldi. Bugün elde edilmiş başarıların arkasında ahacık bu tesislerin, sporcu yetiştirmeye çevrik programların, verdiğimiz teşviklerin şişman yardımı bulunuyor. 19 senedir müşterek sergi kabil diyanet dokunmak işlenen kalifiye çalışmaların meyvelerini ahacık ahit topluyoruz. Gençliğinde spor ile yakından ilgilenmiş, ahit de okazyon buldukça spor eden müşterek Cumhurbaşkanı şekilde sizleri değme bölgede desteklemeyi sürdüreceğim. Siz kardeşlerimin de bugüne denli baş döndürücü çalıştığınızı, elinizden mevrut gayreti gösterdiğinizi biliyorum. Fakat hedeflerimize ulaşmamız düşüncesince elan müşterek tomar çalışmamız, elan müşterek tomar arak dökmemiz, elan müşterek tomar savaş etmemiz gerekiyor. Bu halde bitmeme ettiğimizde gelecek senelerde madalya sayımızı katlayarak artıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler