USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de

Formula 2'de Türkiye namına yarışan evvel otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı:, "Takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak dobra dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e derece çıkacağız." dedi.

Cem Bölükbaşı'nın gözü Formula 1'de
17-03-2022 11:52
Ankara

Hafta sonu Bahreyn'de düzenlenecek Formula 2'de Türkiye namına yarışan önceki otomobil sporcusu olacak Cem Bölükbaşı, sezonu zikıymet ortak halde tamamlayarak, Formula 1'e akilane minval edinmeyi hedefliyor.

Cem, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Formula 2 yarışlarına aşırı koyu çalıştıklarını belirterek, antrenmanlar hasebiyle aylardır İstanbul’a gelemediğini henüz aşırı hazırlıklarını gayrimenkul haricinde yaptığını anlattı.

"Formula 2 yarışlarında Türkiye'yi anabolizma edecek önceki otomobil sporcusu olmak, birçok salname ortak emeğin ürünüdür?" şeklindeki istifham üstünde Cem, şöyleki konuştu:

"Aslında oldukça levent boylu ortak yoldan geçtik, 6 yaşlarında go-kart, ondan ilkin motokros ile başladım. Devamında ortak yere genişliğinde go-kart ile sonradan e-sporda o bahsettiğim 'sanaldan gerçeğe' hikayesiyle bitmeme ettik. O nedenden 5 yıl E-Spor Dünya Şampiyonası'nda yarıştım. Orada evren ikincisi, evren beşincisi oldum. E-spor'da Formula 1 takımlarını anabolizma ettim. Devamında 2019'dan beridir de otomobil sporları yapıyorum. Aslında bakmış olduğunuzda müsabaka arabalarıyla 2019'un sonundan beridir yarışıyorum fakat ondan ilkin elbette henüz ayrımlı hikayeler de var."

Formula 2'deki önceki müsabaka heyecanına bağlı de ulusal sporcu, "Heyecan elbette ki var, dizginlemeye çalışıyorum. Antrenmanlar aşırı elleme geçti, takımdan ve mühendislerimizden memnunuz. Çalışmalarımız aşırı fazlalık aşırı dişi geçti. Bu hafta önceki yarışa çıkıyoruz, elimizden geleni yapacağız." dedi.

Hazır olup olmadığına müteveccih de Cem, "Kesinlikle kendimi amade hissediyorum. İlk müsabaka bulunduğu düşüncesince az buçuk henüz bağlanmak ve halis muhlis prosedürleri bellemek istiyorum. Çünkü elden rekabet etmek değil arabanın değme şeyine, halis muhlis müsabaka detaylarına ve az buçuk ortama alışmakla geçecek." sanarak konuştu.

"Şu anda en şişman gayem Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak"

Formula 2'de yarışacağının duyurulmasının peşi sıra Türk halkının namına bulunan desteğinin beklediklerinin üstünde bulunduğunu aktaran ulusal sporcu, "Şimdi bayrağımızı kimseyi manzara kırıklığına uğratmadan elimizden geldiğince en elleme halde anabolizma etmeye çalışacağız. Daha neticede önceki adımlar, en şişman hayallerden ortak tanesi gerçekleşti fakat henüz dünkü başlıyoruz tabii." ifadelerini kullandı.

Önünde bu bölgede yarışmış ortak diyar sporcusunun olmadığı, kendisinin ise doğacak ulusal sporculara gösteriş manken olacağının hatırlatılması üstünde de ay-yıldızlı sporcu, "Umarım yollarını açmakta asistan olabilirim, zira dediğiniz üzere şu an bu önceki olacak fakat az buçuk henüz bu kültürü etkilemek düşüncesince asistan olacaktır. Sporu ortak halde de sporcular ülkeye duyuruyor. Eğer benden sonradan gelenlerin de alternatifini açabilirsem ümit ederim benim geldiğim seviyeyi de geçerler." biçiminde düşünüm belirtti.

Gelecekte Formula 1'de müsabaka hayaline bağlı istifham üstünde de Cem, "Şu anda en şişman gayem Formula 2'den en elleme dereceyle ayrılmak. Bu sezonu en efdal yerde kapatmaya çalışacağız. Derece odağından aşırı en iyisini hazırlamaya çalışacağız, zira takımıma ve arkamızdakilere güveniyorum. Elimizden geleni yaparsak elleme dereceler istikbaline inanıyorum, devamında da inşallah Formula 1'e genişliğinde çıkacağız." açıklamasında bulundu.

Eren Üçlertoprağı: "Formula 1'de de onu göreceğiz"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı da Cem Bölükbaşı'nın Formula 2'de yarışacak önceki sporcu olmasının diyar namına aşırı kalburüstü ortak adım bulunduğunu belirterek, "Ülkemiz önceki el bu ölçüde ortak otomobil sporcusunu Formula 1'in madun serisi Formula 2'de yarıştıracak. Dolayısıyla aşırı kalburüstü buluyoruz. Cem aşırı dayanıklı ortak sürece başlıyor. 28 yarıştan oluşan levent boylu ortak müsabaka maratonu olacak." biçiminde konuştu.

Üçlertoprağı, "Biz Cem'e güveniyoruz, inşallah hem ülkemizi hem bayrağımızı, Türk sporcusunu en elleme halde anabolizma edecek. İnşallah yaklaşan vadede Formula 1'de de onu göreceğiz." dedi.

Milli sporcudan Bahreyn'deki yarışlarda ne beklediklerine bağlı soruya da Üçlertoprağı, "Bütün sporlarda bulunduğu üzere otomobil sporları da kilometre ve deneme işi, zımnında Cem'den önceki yarışlarda dehşet ortak adım bekleyivermek aşırı butlan olur. Çünkü rakiplerinin bir fazla fazla aşırı ehemmiyetli kilometre ve tecrübeye sahip, zımnında başlangıçtaki yarışları Cem'in arabasına ısınması ve bu seriye alışması şekilde görüp, ilerleyici giderek ve elde etmiş bulunduğu tecrübeyle bu arada burada adım elde etmesi ve bizleri zarifçe anabolizma etmesini bekliyoruz." cevabını verdi.

Üçlertoprağı, Bahreyn'de Cem'i bekâr bırakmayacaklarını, sezonun dobra ve zikıymet geçmesini dilediklerini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler