USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı, Karagümrük’e hazırlanıyor

Çaykur Rizespor, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 2. devresinin geçmiş maçında başına gelebilecek Karagümrük maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı, Karagümrük’e hazırlanıyor
24-02-2022 13:33
Turkcell Kadınlar Süper Ligi'nin B kategorisi 12. haftasında Çaykur Rizespor, özlük bölgesinde ligin önderi Karagümrük ile karşılaşacak. Karadeniz kadrosu Pazar haset sayaç 12:00'de oynanacak karşılaşma önceleri Teknik Direktör Mutlucan Zavotçu yönetimindeki antrenmanlarını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde sürdürdü. Antrenman öncesinde İHA muhabirine açıklamalarda mevcut Zavotçu, “Ligin 2. devresinde tempo tadı sağlayan birlikte futbolla yukarılara akıllıca tırmanacağımızı düşünüyorum” dedi.

Ligin ikinci devresinde takıma icra ettikleri takviyeler ile fevk sıralara tırmanmayı hedeflediklerini dile getiren Zavotçu, “Kadınlar liginde bu sene Süper Lig oldu. Süper Lig takımları da katıldı. Başta Çaykur Rizespor ballanmak neredeyse ondan sonra Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor kabilinden DOĞRU kulüpler de katılınca ligin hem kalitesi arttı hem sağ açıklık baş döndürücü değişti. Tabi evvel mevsim bulunduğu düşüncesince az buçuk zorluklarla karşılaşılıyor, acemi birlikte mevsim dünyaya getiriliyor. Bunun zorluklarıyla buluşmak da baş döndürücü normal. Sezon başlangıcında başkanımız ile görüşmüştüm ancak ayrıksı birlikte takımda olduğum düşüncesince gelememiştim. Takıma 3. haftada katıldım. İlk devre yapılanmada düzeltmemiz müstelzim bazısı şeyler vardı. Şimdi baş döndürücü güzel birlikte yoldayız. Son 3 maçta da güzel ayak topu oynadık. Önceliğimiz tempo zevki sağlayan birlikte ayak topu kuşkulanmak ondan sonra da bunun skora yansıyacağını düşünüyoruz. Yeni transferlerimiz oldu. Aramıza 2 Amerikalı ve 1 pare de Azerbaycanlı oyuncumuz katıldı. Takviyelerimizi de yaptık. Ligin 2. devresinde tempo tadı sağlayan birlikte futbolla yukarılara akıllıca tırmanacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ligin 12. haftasında karşılaşacakları Karagümrük'ü yenerek hedeflerini tespit etmek istediklerini dile getiren Zavotçu, “Biz bu saatten sonradan bundan sonradan halis muhlis maçları düzeltmek istiyoruz. İlk yarıda ayakta kalmaya çalıştık ancak bu saatten sonradan hem aktör gücümüz hem fiziki gücümüz bununla beraber dubara kalitemiz geliştiği düşüncesince bundan sonradan ki halis muhlis maçlarda düzeltmek düşüncesince sahaya çıkacağız. Ligin önderi Karagümrük ile oynayacağız. Biz Karagümrük'ü evimizde alt etmek istiyoruz ki ikinci yarıda koyduğumuz gayesi yakalayabilelim. Çalışıyoruz ve inşallah kazanacağız” dedi.

Ligdeki başarıdan çoğalma başta Karadeniz bölgesinde hanımlar düşüncesince ayak topu noktasında esin deposu olmayı hedeflediklerinin de altını çizen Zavotçu, “Futbola kadınlarımızın, ıvır zıvır kızlarımızın ulaşa bilirliğini getirmek toplumsal açıdan baş döndürücü değerli. Karadeniz bölgesinde ki halis muhlis kız çocuklarına önderlik yapmış olup onlara birlikte esin deposu ballanmak istiyoruz. Onlarda özgürcesine ayak topu oynayabilsinler. Çünkü maatteessüf ayak topu koca hâkim birlikte alan yerine görünüyor. Bizim hakeza olmadığını göstermememiz lazım. Kadınlar da ayak topu oynayabiliyor, onların da hakkı ayak topu oynayabilmek” biçiminde konuştu.

Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Remziye Bakır ise, mevsim böylece taraftarı bahtiyar edeceklerini tabir ederek, “Sezona çirkin başlamıştık ancak şu an birlikte depar belgesi yakaladık. Umarım Karagümrük maçıyla da şimdi güzel birlikte depar belgesi yakalayacağız. İnanıyorum ki ligi de güzel birlikte yerde bitireceğiz. Karagümrük maçında özlük evimizdeyiz. Hava güzel, taraftarlarımız var, onların takıma katmış bulunduğu iklim ayrı birlikte güzel. Halk destekliyor bizi, başkanımız arkamızda. Biz bu galibiyeti onlara bağış edeceğiz inşallah. Rize'de hepsi vatandaşların koca takımını desteklediği kabilinden bizi de desteklemesi baş döndürücü hoşumuza gidiyor. Rize birlikte sportmen düşüncesince sunturlu birlikte yerden. Ben gelirken hakeza beklemiyordum. Çok güzel karşılandık. Hocalarımız, yönetim, taraftarlar bizleri baş döndürücü güzel karşıladı. Bize neymiş buralıymışız kabilinden hissettirdiler ve kılıç de onları mevsim böylece bahtiyar edeceğiz” dedi.

Hasan Fehmi Demir - Osman Kubilay Küçükmustafa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler