USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

Spor Toto Süper Lig’in 20’nci haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş ortada oynanan maç 2-2’lik skorla sonuçlandı.

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından
09-01-2022 23:14

Karşılaşmanın ardından planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Bugün ikinci yarının evvela maçını oynadık. Beşiktaş eksiksiz hafta süresince yorgun, kalık sanarak daima konuşuldu. Biz de bunun aksi etkilerinden çekiniyorduk. Sonuçta buraya mevrut kadro Beşiktaş. O formayı giymeyi doğruluk edecek oyuncular oradaysa şayet onların adları baş döndürücü ehemmiyetli değil. Kaldı ki bugün Emirhan dışındaki bütünü Beşiktaş’ın formasını etraflıca süredir giyen oyunculardan ortak 11 ile print karşımıza. Emirhan’ı da kutlama kartı ediyorum. İyi ortak başarım gösterdi. Maça istediğimiz kabil başlamadık. Kötü ortak giriş yaptık. Kötü ve kısılmış ortak oyundu. Maalesef futbolun en sade unsuru bulunan gato başarısızdık ve evvela yarıda çirkin ortak oyunda içeriye girdik. İkinci yarıda az buçuk henüz kıpırdandık. Çok da elleme olduğumuzu söylemeyeceğim lakin takımımızın ortak ayrıcalığı var. Pes etmiyoruz, tasdik olmuyoruz, katiyen bunu benimseme edemeyiz. Mücadele ediyoruz. İki pare duran küresel dü kez art düşmemize karşın maçtan kopmama namına verdiğimiz savaş kararında duran küresel da olsa dü pare gol bulduk. Oyuncularımı mücadeleden çevre kutlama kartı ediyorum lakin kendimi de kutlama kartı edemiyorum. Sonuçta bu oyunu oynatan benim. 1 nokta almış olsak da oynadığımız oyunun karşılığı 1 nokta değil. Yoksa öz alanımızda 1 puana sevinemeyiz lakin 1 nokta almış olsak da sevinemiyorum. Buruğum. Oyun beni doygunluk etmiyor. İnşallah düzeltiriz. Hedefe anlayış dair endişemiz yok, elden oyunumuzu henüz elleme bir duruma iletmek zorundayız. Uzun süredir beraberiz. Daha elleme ayak topu korkmak zorundayız” dedi.

"HAKEMLERE VE RAKİBE ETKİ EDEMEYİZ"

Hakemin kararlarına müteveccih ortak suali yanıt veren Hamzaoğlu, "Penaltı konumuna ego de itiraz ettim. Benim isyanım şu, ayrımsız pozisyonlar apayrı ekipler olduğunda verilmeyip bizlere verildiği devir bunu benimseme edemiyorum. Başka devir ele vuruş veya alışılagelen pozisyonda bizlere çalındığında ego buna ayaklanma ediyorum. Herkese çalınırsa dava yok. Verilebilir lakin her insana verilmeli. Buna takılıyorum. Sonradan yayınlanan kartlar, ayrımsız pozisyonlarda gösterilmeyen kartlar henüz sonraları yayınlanan pozisyonlar oyunu gerginleştirdi. Hakemlere tığ ağırlık edemeyiz, rakibe de edemeyiz. Kendi oyunumuza kilitlenmek zorundayız. Bu bence henüz doğru. Hakemler bugün de vebal yaptı, ferda da yapacaklar. Biz onlara itiraz edeceğiz, kızacağız lakin maç bitince gelişigüzel nesne sahada kalacak" sanarak konuştu.

Transfer çalışmalarını değerlendiren Hamzaoğlu, "Şu anda Yusuf Sarı’yla gelişigüzel mevzuda anlaşıldı. Trabzonspor’a da teşekkürname ediyoruz. Önümüzdeki hafta apayrı transferler olabilir. Birkaç oyuncuyla kuvvetlendirme etmemiz gerekiyor. Kadromuzu desteklememiz gerekiyor. 2-3 para aktarımı henüz yapacağız. Adem Ljajic gündemimizde mevcut lakin elden o değil. Biz gelişigüzel muhtelif hazırlıklıyız. Görüşmeler sürüyor. Hangileri takımımıza uygunsa onlarla sonuçlandıracağız. Sola kuvvetlendirme düşünüyoruz. Cemal’e ortak tomar ağırlık kaldı. Bugün istekliydi lakin baş döndürücü ortak tomar dişi oynayamadı. Üst üstüne üstlük baş döndürücü maç oynadı. Orayı ortak oyuncuyla henüz beslemek istiyoruz. Transferin akıbet gününe denli revan de olabilir, adını saymadığımız apayrı oyuncular da gelebilir" ifadelerini kullandı.

OKTA: FUTBOLUN KADERİ BÖYLE

Beşiktaş'ta fen mesul unvanıyla A takımını başöğretmen ayak topu akademisi antrenörü Halim Okta izah yaptı. Maçı değerlendiren Okta, "Bugün baş döndürücü elleme ortak maç oynadığımızı düşünüyorum. Maçın şişman ortak bölümünde topa henüz bilge olan, durum bulan yan bizdik. Çok dobra goller attık. Birçok gol konumuna girdik, bunları değerlendiremedik. İki pare duran küresel gol yedik. Orada az buçuk henüz tetik olabilseydik ferdî şekilde hataları engelleyebilseydik maçı kazanmamız baş döndürücü havadan olurdu. Futbolun kaderi böyle. Golü bulduğumuz tam sayıdaki konumu değerlendiremezsek maatteessüf kalemizde gol oluyor. Maç 2-2 berabere bitti. İzleyenler düşüncesince dobra ortak maç oldu. Beşiktaş düşüncesince de dobra ortak maç oldu. Çok çetince şerait altında, hudutlu sayıdaki oyuncularımızla baş döndürücü elleme ortak maç çıkardığımızı düşünüyorum. Kendilerine teşekkürname ediyorum. Rizespor’u da mücadelesinden çevre kutlama kartı ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

"ÇOK İYİ OYUNCULAR YETİŞİYOR"

Çaykur Rizespor karşısında biçim giyen dinç oyuncular üzerine kıymetlendirme işleyen Okta, "Biz özkaynak düzeyindeki oyuncularımıza baş döndürücü güveniyoruz. Aslında senelerdir bizim arzuladığımız şey. Biz Beşiktaş’ın kadrosunda bugün kabil 9 aktör olmasını yeğleme ederiz. Bütün arzumuz o yönde lakin ilerleyici senelerde da bunu başaracağımızı düşünüyorum. Çok elleme oyuncular yetişiyor. Bugün vitrine çıkan, 3 ün evvela de yürek maçına çıkan Emirhan’dı. Arkasından Ege, Emirhan Delibaş, ortak dü sene öncesinden kaleci Ersin, Rıdvan ve şu anda onlar kabil birer gözyaşı ıvır zıvır oyuncularımız da geliyor. Çok endamsız müddette inşallah onları kamuoyuyla prezantasyon fırsatı bulacağız" sanarak konuştu.

"MONTERO GEREKSİZ MÜDAHALEDE BULUNDU"

Maç böylecene yaşanmış bulunan yüklülük üzerine mütekellim Okta, "Hakemin yönetimiyle ait baş döndürücü nesne beyan etmek istemiyorum lakin akıbet anda çıkan huzursuzluğun çıkmasına ister yoktu. Anlık gelişen ortak olaydı. Bir faul he lakin bizim oyuncumuz Montero orada yersiz ortak müdahalede bulundu. Böyle ortak fenomen yaşansın istemezdik. Spor centilmene başlayıp bitmeli. Zaman devir sinirler gerilince maatteessüf hakeza şeyler oluyor" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler