USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Cannes'da planlı Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda 'İstanbul Çadırı' açıldı

"Kentsel Dönüşümü Yönlendirmek" temasıyla Cannes'da planlı Uluslararası Gayrimenkul Fuarı 2022'de İstanbul Çadırı açıldı.

Cannes'da planlı Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda 'İstanbul Çadırı' açıldı
15-03-2022 22:29
Cannes

Dünyanın önde mevrut gayrimenkul fuarlarından "Kentsel Dönüşümü Yönlendirmek" temasıyla planlı Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) 2022, Fransa'nın Cannes şehrinde başladı.

31'inci kat planlı MIPIM'de, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) önderliğinde İstanbul Çadırı açıldı.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin gayrimenkul sektörünün, bu bu piyasanın kâffesi ekipman oyuncularının arsıulusal ilişkilerini pekiştirmek düşüncesince bu organizasyonu üstlendiklerini söyledi.

İstanbul Çadırı düşüncesince baş döndürücü çalıştıklarını, arsıulusal dalan ajansları ile hazırlıkları sürdüklerini ve afaki envestisman raporları oluşturduklarını özetleyen Kalyoncu, ferda sabahleyin arsıulusal yatırımcı kahvaltısında bu tutanağı sunacaklarını aktardı.

Kalyoncu, "Uluslararası yatırımcı kahvaltısına 100 şahsiyet toprak ayırmıştık lakin 140 şahsiyet müşterek teyit geldi. Beklediğimizden hâlâ müspet müşterek ilgi, ilgi ile dirlik karşıyayız. Burada 23 bin ad var. Herkes burada acemi projelerini meydana getirecek geliştiricilerle kavuşmak istiyor. Geliştiriciler, projelerini akçalanmış edecek kişilerle ülfet etmek istiyorlar. Finansörler, amme otoriteleri ile müşterek araya geliyor. İnsanlara kaçırmamaları müstelzim müşterek fırsatın bulunduğunu beyan etmek baş döndürücü önemli. Biz GYODER adına bunu en dobra biçimde gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

"Odağımızda 4 T'miz var, teknoloji, tabiat, dizayn ve toplum"

Mehmet Kalyoncu, bu sene oluşturdukları ve 30'a yaklaşan projenin toprak almış bulunduğu Projeler Katoloğunda, bu piyasanın önde mevrut envestisman imkanlarını müşterek araya getirdiklerini ve afaki biçimde kişilerin ilgisine sunduklarını anlattı. Kalyoncu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ihya projeleri anca müşterek evreye geldi ki müşterek projenin ortamında ast planlar oluyor. Dünyada da gayrimenkul piyasasının gittiği taraf orası. En önemlisi toplumsal faydası bulunan planların müşterek araya gelmesi. Çadırda da ön plana çıkardığımız şey, Türkiye'de gayrimenkul ihya mesleğinde odağımızda 4 T'miz var, teknoloji, tabiat, dizayn ve toplum. Yeni çocuk projeler, bunları önceleyen planlar olacak. 30 projenin envestisman bedeli 10 bilyon doların üstündedir. Buraya çelimli müşterek katalogla gelmek, bir aşırı ferdin merakını çekiyor. Özellikle gezim ve lojistikle ilgilendiren planlar özen görüyor."

"Bu iş burada bitmiyor, takipçi olacağız"

Ukrayna'daki savaşın dünyanın gündeminde bulunduğu müşterek devirde Türkiye'deki envestisman avantajlarının akıllıcasına anlatılması gerektiğine ayraç fail Mehmet Kalyoncu, şöyleki konuştu:

"Biz şurası gördük dobra anlatabilirsek, insanoğlu hâlâ şen değişmeyen alabilirler. Güçlü hikayelerimiz var. Biz bunları akıllıcasına biçimde, akıllıcasına ortamlarda beyan etmek düşüncesince buradayız. alaka de yüksek. Bu iş burada bitmiyor, takipçi olacağız. Hedefimiz burada konkre iş birliklerine imza atmak.

Bugün müşterek derinti yaptım, 'Dünya Spor Şehri' geliştiriliyor. Arkasında baş döndürücü çelimli müşterek geliştirici ekip var. Şu anda 3 gayrimenkul ile görüşüyorlar. Bu projenin geliştiricileri bizimle kavuşmak düşüncesince İstanbul Çadırına geldiler, termin arzu ettiler. İlk el Türkiye'yi gündemlerine getirdiler. İlk görüşmemizi yaptık. Yurt haricinde büyüklük otoriteleri ile görüşmüşler. Biz akıllıcasına kişilerle irtibatlandırılmalarına fırsat olacağız."

Yatırımcılar özen gösteriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ferda İstanbul Çadırı'nı görüşme edecek ve yatırımcılarla buluşacak.

3 bin 800 şirketin sergilik kurduğu MIPIM 2022'ye, 100 ülkeden 25 bin kesim profesyoneli, 6 binden müşterek tomar yatırımcı katılıyor.

Katılımcıların dip asayiş önlemleriyle bölgesine alındığı fuara, yatırımcılar dip özen gösteriyor.

Her sene 1 milyonu müşterek hayli kartpostal alışverişinin yapıldığı MIPIM'de, bu sene "yaşanabilir şehirler" proptech diyerek bilinen "gayrimenkul teknolojileri", "yükselen bedel ofisler", "gayrimenkul değerleme", "konut ve yeşil mutabakat" adlı altı anne iç kulak sunuluyor, "çevre, toplumsal ve yönetişim kavramları bünyesinde sürdürülebilirlik" mevzusuna da aksan yapılıyor.

İstanbul Çadırı'nda önde mevrut şirketler hedeflerini anlatıyor

İstanbul Çadırı'nda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Emlak Konut GYO'nun katkılarıyla İstanbul Finans Merkezi, Halk GYO, Kalyon Grup, DAP Yapı, Kuzu Grup, Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul Airport İGA, YTÜ Teknopark, Galataport İstanbul, Tersane İstanbul, Kuzey Marmara Otoyolu, Servotel kadar Türkiye'nin önde mevrut firmaları toprak alıyor.

Yabancı katılımcılara, Türkiye'deki envestisman potansiyeli ve fırsatlarının ifade edileceği Çadır sayesinde, gayrimenkul dışından acemi yatırımların ülkeye getirilmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler