USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

CANiK 2021 yılı verilerini açıkladı

Hafif tabanca üreticilerinden CANiK, 2021 yılı finansal verilerini açıkladı. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “Yerli ve ulusal uçaksavar üretimimizle ihracatta acemi müşterek bakış açısı devri başlattık. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kabilinden haz

CANiK 2021 yılı verilerini açıkladı
29-12-2021 09:32

2022 yılı dış satım hedeflerine dair de açıklamalarda bulunan Aral, “Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından, Namlulu Silahlar Kategorisinde dış satım şampiyonu duyuru edildik. Aralık kocaoğlan bakımından ihracatta yüzdelik 50 artma eline geçirmiş durumdayız. İhracatta 100 milyon doları aşmaya koşuyoruz. 2022’de Ar-Ge ve inovasyon gücümüzle bu rakamı 125 milyon dolar seviyesine ulaştıracağız. Yerli ve ulusal uçaksavarımızla hâlâ faziletkâr kalibrelere ulaşacağız” dedi.

Savunma sanayide üretiminin yüzdelik 95’ini 68 ülkeye ihraç ederek evren işleyim devleri ortada Türkiye’yi temessül fail CANiK, ihracatta başarılarla meşbu ortak yılı geride bıraktı. Geliştirdiği, Türkiye’nin domestik ve ulusal uçaksavarı ile ihracatta dünkü ortak sağ açıklık devri başlatan CANiK, 2021’de Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından, Namlulu Silahlar Kategorisinde dış satım şampiyonu duyuru edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kabilinden hazırlanmakta bulunan “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2020 Prestij Kitabı”nda 600 derece çabucak atlayarak 368’inciliğe yükseldi. 2020’de tamamı sektörler ve ihracatçılar ortada en çabuk büyüyen 3’üncü şeriklik olmayı başaran şirket, 23 yılda elde etmiş olduğu sayımsız başarıların arasına dış satım şampiyonluğu unvanını da ilave ederek gücüne kuvvet kattı. Yerli ve ulusal uçaksavarı CANiK M2 QCB 12.7 mm ciddi makineli tüfek ile dış satım yolculuğunu hızlandırarak defans piyasasının Ar-Ge ve inovasyonda eriştiği sonuç yeri dünyada temessül etti. Alanında tamamı dünyadan Amerika'ya ihracatta 3. en şişman şeriklik bulunan CANiK, ihracatta değişik pazarlara da ulaşarak toptan adımlarını hızlandırdı.

YERLİ VE MİLLİ UÇAKSAVAR İHRACATTA KALDIRAÇ ETKİSİ YARATTI

Türk defans piyasasının üretimin beraberinde Ar-Ge ve inovasyondaki kuvvetiyle de dünyanın dev endüstrilerine alan okuduğunu kaydeden Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, mevzuya dair şu değerlendirmede bulundu:

“23 yılda çizdiğimiz gururlarla meşbu muvaffakiyet hikayemizi, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla rastgele sabık güneş pekiştiriyoruz. Yılda tahminî 450 bin skor tabancaya ilave ederek geliştirdiğimiz yüzdelik beniz domestik ve ulusal uçaksavarımız ile evren işleyim devleri ortada ülkemizi temessül ediyoruz. Yerli ve ulusal uçaksavarımız CANiK M2 QCB 12.7 mm ciddi makineli tüfek, dış satım faaliyetlerimizde manivela tesiri yarattı. İlk adına IDEF’21’de tanıtımını yaptığımız domestik ve ulusal uçaksavarımıza, evren genelinden koyu arzu oluştu. Afrika, Asya ve Ortadoğu coğrafyasından 1200 adedin üstünde siparişimizi aldık. Filipinler'den Peru ve Türkiye Cumhuriyetlerine derece 850 adetlik ortak kontratımız var. Ortadoğu ve Asya'da şişman yetenekli plan görüşmelerimiz sürüyor. Yerli ve ulusal uçaksavarımız Kuveyt ve Azerbaycan'da kullanılmaya başlandı. Türkiye'nin en şişman askeri kişmiri araçları üreticisi firmaları ile kontratlarımız var. Tüm bu talepler menfez uğrunda bulundurulduğunda salname istihsal kapasitemizi az hâlâ tamamını doldurmuş durumdayız. Dünyada bu silahı üreten 5. şeriklik konumundayız. Bu konumumuzla Türkiye’nin ismini dünyada önce sıralara yazdırdık. Çok geçenlerde Irak ve Nijerya'ya sevkiyatlara başlayacağız. Her sevkiyatımız bizim düşüncesince ayrı ortak alım çalım kaynağı. 2021, 23 salname muvaffakiyet hikayemizin ortak dönüm noktası oldu.”

DAHA YÜKSEK KALİBRELERDE YENİ VERSİYONLARINI GELİŞTİRECEK

Yerli ve ulusal uçaksavarda hâlâ faziletkâr kalibrelere iktiran etmek düşüncesince Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden C. Utku Aral, “Şu an 12.7 mm’nin üstünde bulunan ve ferde statüsünde tanımladığımız hâlâ şişman kalibreler düşüncesince Ar-Ge ve mühendislik çalışmalarımız sürüyor. 12.7 mm uçaksavarımızın 600 atımlık versiyonu hazır. 850 atım hızına cemaat versiyonun da ise sonuç etaba gelindi. Bin 100 ve bin 300 atım versiyonunu da gelecek yıl sergileyeceğiz. Uçaksavarın, hususi harekât birimlerinin beraberlerinde paraşütle atlayıp fariza yürütme edecek derece ağırlığı düşürülmüş ve aksesuarlarla sübvanse dünkü versiyonları üstüne de çalışıyoruz" sanarak konuştu.

5 YILDA ÜRETİMİNİ TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTURACAK

Savunma işleyim endüstrisi düşüncesince daima üreten ve envestisman karşılayıcı ortak şeriklik adına pandemi devrinde de yatırımları ve buna dair adına istihdamı artırmayı başardıklarını vurgulayan Aral, 2022’de bulunan yatırımlarımıza yenilerini ilave ederek defans piyasasının dış satım faaliyetlerine kalifiye ortak bedel kazandırmayı, istihdamını artırmayı ve Türkiye ekonomisine ekleme bedel sağlamayı sürdüreceklerini belirtti. Aral, envestisman hedeflerine dair şunları söyledi:

“CANiK USA, levent boylu vadeli yatırımlarımızdan bir tanesini oluşturuyor. Miami’deki tesisimizdeki tahminî 25 milyon dolarlık yatırımlarımızı 2022’de tamamlayarak Amerika istihsal kapasitemizi 250 bin adede ulaştıracağız ve sonunda Türkiye’deki 450 bin skor yetenek ile toplamda 700 bin skor kapasiteye kazanmış olacağız. Buna arttırma adına 13 milyon dolarlık yüksekokul yatırımımızı da 2 yıl zarfında olgunlaştıracağız. Önümüzdeki 5 yıl zarfında tamamlayacağımız şişman ölçekli yatırımımızla tamamı tesislerimizi bire ortak yapı altında buluşturarak birimler arası entegrasyonu tamamlayıp, hâlâ velut ortak istihsal gücüne kavuşmayı hedefliyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler