USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

“Çalışanlarının liderlik yetkinliklerini geliştiren firmaların yüzde 63’ü daha fazla kazanıyor”

Pandemi, çalışanlarını engin yönetmeye bilinen sıfır firmalar için, toy yönetsel gereksinimleri gündeme getirdi. Perfect Mind Coach Academy Lideri Kamil Murat Özlen “İş dünyasının toy normali adına karşımıza çıkan sarhoş iş modeli sebebiyle, grup olma ve liderlik ika yetki

“Çalışanlarının liderlik yetkinliklerini geliştiren firmaların yüzde 63’ü daha fazla kazanıyor”
24-09-2021 14:45

Pandeminin yarattığı açıktan emek vermek düzeni, anadan görme kurumsal yapıya eş firmalar düşüncesince hile zorluklarını yanı esna getirdi. Şirketler, acemi envestisman projelerine liderlik ve antrenörlük yatırımını engelleme ederken, liderlik özelliklerine eş becerikli arayışları arttı. LinkedIn’in verilerine göre, firmaların becerikli pozisyonundaki işe alımlarında liderlik arayışları, 2019 yılından buyana yüzde 50’yi aşan borda bordaya artım gösterdi. Konuya bağlı değerlendirmede mevcut Perfect Mind Coach Academy Lideri, MCC unvanlı Koç ve Mentor Kamil Murat Özlen, “Uzaktan emek vermek süreci firmalar açısından ekipman olma ve liderlik kavramlarını ön plana çıkardı. Bunun borda bordaya yansıması namına ferdî aksiyon ve müşavirlik hizmeti verici kurumların programlarında, liderlik ve antrenörlük eğitiminin oranı arttı. Şirket namına arsıulusal icazet aldığımız eğitimlerimizin liderlik, ekipman koçluğu müddet payını 2020 sebebi ile yüzde 35’ e çıkardık. Koçluk ve liderlik eğitimini iş süreçlerine uyarlanmış ederek becerikli ve ekiplerini ekipman oyununa engelleme fail şirketler, geleceğe sürekli izler bırakabilecek” dedi.

ÇALIŞANLARININ YETKİNLİKLERİNİ GELİŞTİREN ŞİRKETLER AVANTAJLI

Dünyada ekipman olma stratejisini hazımlı şirketler, verimliliğin yanı esna faiz odaklı borda bordaya aksiyon gösteriyor. Uluslararası Koçluk Federasyonu kabilinden (ICF) gösterilen istatistiklere göre, personellerinin liderlik yetkinliklerini geliştiren firmaların %63'ü, rakiplerine nazaran daha erdemli borda bordaya sağlık artışı elde edebiliyor. Fortune 500 şirketlerinin az daha yüzde 40'ı, yukarı dozaj yöneticileri düşüncesince ölçün liderlik eğitimi uyguluyor. Pandemi haysiyetiyle çok muhtelif lokasyonlarda ve melez emek vermek modeliyle çalışmaya süregelen firmalar de sayısal son zamanların gereklerini tespit etmek düşüncesince liderlerin ekiplere erke tutmasına gerekseme duyuyor.

GELECEĞİN LİDERLERİ TAKIM OYUNUNUN BİR PARÇASI OLACAK

Dünyada ve Türkiye’ de vizyoner firmaların insanoğlu kaynaklarına icra ettikleri yatırımlarda antrenörlük ve liderlik eğitimine iri seviyede toprak verdiklerine nazarıitibar çekici Özlen, mevzuya bağlı şu değerlendirmede bulundu:

“Artık firmalar çalışanlarını duygusal, idari ve teknolojik manada daha kuvvetli bir duruma getirmeleri icap ettiğini gördü. Değişime eskiden hamle atmayanlar, bu zamanda ehemmiyetli borda bordaya farkındalık yaşadı. Bu süreçte ruhsal gerilim ve çöküntü yönetimi çalışanlarda iri bası oluştururken, liderin ve ekipman olmanın önemi kemiksiz namına anlaşıldı. Şirketler bundan sonra geleceğin liderlerinin, sürdürülebilir muvaffakiyet düşüncesince ekipman oyununun borda bordaya parçası olacağını çok güzel biliyor. Bu sebeple yatırımlarında hem hile kademesindekiler bununla beraber takımlar düşüncesince liderlik ve ekipman koçluğu eğitimlerine daha çok toprak açtılar.”

LİDERLER SAHAYA İNDİ

Pandemi ile baş başa ortaya çıkan başı dumanlı emek vermek modelini, liderin de sahada bulunduğu ekipman çalışması, birey liderlik, antrenörlük ve mentörlük üzere kavramların dişi bir duruma getireceğini kail Özlen, “Liderlik becerilerine eş borda bordaya yönetici, ekibin takıma dönüşmesinde ve birey dayanıklılığında iri gösteriş oynuyor. Araştırmalar borda bordaya şirkette kadro üyelerinin en çok yüzde 20 sinin maksata katkısının daha erdemli bulunduğunu gösterirken, ekipman olmayı başaranlarda ise bu kantite çok daha fazladır. Bu noktada liderlik eğitimi düzlük borda bordaya yönetici, kadro üyeleri ortada güdeleme sağlayarak, çelimli ve eneze yönleri birbiriyle tamamlayarak, birey zeka ile empatiyi kullanarak ilişkinlik duygusu oluşturabilir. Bu formülle liderlik sürekli bir duruma gelirken, takımlar baş başa ele geçiren takımlara dönüşür ve şirkette verimliliği yukarılara çıkarabilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler