USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Busenaz Sürmeneli, Dünya Boks Şampiyonası hazırlıklarına Ordu'da bitmeme ediyor

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kıymetli madalya ele geçiren ulusal yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli, mayıs ayında İstanbul'da düzenlenecek Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını Ordu'da sürdürüyor.

Busenaz Sürmeneli, Dünya Boks Şampiyonası hazırlıklarına Ordu'da bitmeme ediyor
07-03-2022 20:46
Ordu

Şampiyona önceleri Ordu'ya mevrut Busenaz Sürmeneli, Yeni Ordu Stadı'nda mevcut ferdî sportmen salonunda kampa girerek antrenmanlarına başladı.

21 Mart'a derece Ordu'da dinlenme kampı meydana getirecek ulusal boksör, hazırlıklarına antrenörü Cahit Süme yönetiminde bitmeme ediyor.

Busenaz Sürmeneli, matbuat mensuplarına icra ettiği açıklamada, giranbaha madalya kazanılmış olduğu 2020 Tokyo Olimpiyatları önceleri sonuç kampı Ordu'da yaptığını tabir ederek, Ordu'nun namına fut getirdiğini söyledi.

Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'ndaki hedeflerine yer veren ulusal boksör, "Zor ortak hazırlık, zira rakipleriniz size gereğince ve sizin tekniğinize gereğince hazırlanıyor. Herkesin psikolojisi hoppadak sizi yenmek. Yatıp kalkıp sizi izliyorlar, 'Buse'yi kesinlikle yenebiliriz?' sanarak afsun ediyorlar. İnşallah en dobra halde çalışıp olimpiyat şampiyonluğumuzun peşi sıra kariyerimize ortak evren şampiyonluğunu henüz ilave edip devletimizde İstiklal Marşı'nı okutmak istiyoruz." sanarak konuştu.

Bir sporcunun daima hedefinin olması icap ettiğinin altını çizen Busenaz Sürmeneli, "Hedefler biterse bu sporu yapmayacaksın. Busenaz'ın adı sebep Naim Süleymanoğlu kabil ortak efsanenin adı kabil geçmesin. Bunu hakkıyla baş döndürücü istiyorum. İşimiz demin henüz zor. Çünkü hakkıyla şampiyonu alt geçirmek düşüncesince gelişigüzel sabahleyin yataklarından kalkıyorlar, bu halde çalışıyorlar. O sebeple proses henüz zorlu, kılıç de bunun farkına vardık. İnşallah dobra gidecek, düşmeler ve kalkmalar olacak, ehemmiyetli bulunan düştüğümüz yerden katı kalkmamız." ifadelerini kullandı.

Türk halkının yardımıyla bu arada İstanbul'daki şampiyonada dobra maçlar sergilemeyi, yumruk oyunu maçlarından afiyet aldırmayı düşündüğünü kaydeden Sürmeneli, "Kafası şen bulunan ve dobra etkin Busenaz'ı havadan hafif yenemezler sanarak düşünüyorum. İnşallah dobra çalışacağız ve kafamız da şen olacak. Gideceğiz ve göğsümüzdeki sembol aşkıyla elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü zımnında hanımlara da seslenen Busenaz Sürmeneli, "Her avrat hakkıyla bahtiyar olmayı adalet eder, gelişigüzel ana ve gelişigüzel kız çocuğu. Eşit ortak dünyada yaşıyoruz ve o nedenden onları bahtiyar geçirmek düşüncesince ortak şeyler yapmamız gerekiyor." sanarak konuştu.

Öte yandan, Ordu Valisi Tuncay Sonel ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de antrenmanını izleme ettikleri ulusal sporcuya muvaffakiyet diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler