USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bursalı şirket kısaca gayrisıhhi asırdır alüminyuma bedel katıyor

Bursa'da kısaca sağlıksız asırdır meydana getirdiği yatırımlarla alüminyuma bedel katan Bursalı firma, tecrübesiyle yurt ekonomisine ek bedel sağlıyor.

Bursalı şirket kısaca gayrisıhhi asırdır alüminyuma bedel katıyor
25-07-2022 17:04
Bursa

İlkokul yıllarında babasının karoseri atölyesinde yamaklık karşılayıcı Ali İhsan Yeşilova, ortaöğretim eğitiminin arkası sıra Ticari İlimler Akademisi'nde okurken müşterek taraftan da Zeki Can'ın sahibi bulunduğu önemsiz müşterek alüminyum adanmış mağazasında çalıştı.

Yaşı ilerleyici Zeki Can'ın iş yerini devretmeye değişmeyen vermesiyle hepsi varlığını işine yatıran Yeşilova, 1975 yılından bu yana alüminyum sektöründeki varlığını sürdürüyor.

Daha ahir zamanlarda yatırımlarına bitmeme fail Yeşilova, ana ortaklık bünyesindeki 8 şirketiyle alüminyum alanındaki çalışmalarını otomotiv, raylı sistemler, mobilya, makine, döküm, yapım kabilinden sektörlerde bitmeme ettiriyor.

Holding bünyesindeki şirketlerde, sanayi, yapım ve möble alanının gerekseme duyduğu gelişigüzel kabil alüminyum profil, levha, aksesuar ve katışık paneli, otomotiv sektöründe alüminyumdan imal edilen anahtar çerçeveleri, port bagajlar, portbagaj ve havalandırma kapakları, vuruş emicileri, sunrooflar, efdal basınçlı alüminyum iğne döküm parçalar, raylı sistemlerde ise şimendifer tavanları, portbagaj rafları ve dorse kapakları üretiliyor.

"Alüminyum sahası Türkiye'de kızıl çağını yaşıyor"

Aile şirketinin ikinci gömlek mümessili ve Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, AA muhabirine, Bursa merkezli holdingin, alüminyum dair çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Alüminyumu "yüzyılın metali" namına tanım fail Yeşilova, biricik nitelikleri bulunan, çevreci, dünyanın en baş döndürücü mevcut metali bulunan alüminyumun faziletli nitelikleri yardımıyla endüstride gelişigüzel sabık devir şimdi müşterek tomar müşterek yararlanma bölgesine ehil bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin alüminyum dair ince dobra konumlandığını ve kapasitesinin baş döndürücü efdal bulunduğunu özetleyen Yeşilova, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye ilkin Avrupa pazarına müteveccih kıymetli müşterek tedarikçi iklim konumunda. Geçtiğimiz 1,5 sene ortamında Türkiye alüminyum sahası baş döndürücü kıymetli müşterek devre yaşadı. Avrupa'nın Çin'den ithal etmiş bulunduğu alüminyum eşyalara getirdiği vergilendirmeler sonra Türkiye baş döndürücü kompetitif müşterek meydan buldu kendine ve alüminyum sahası Türkiye'de kızıl çağını yaşıyor diyebiliriz. Bir data özgülemek icabında de geçtiğimiz senenin önceki çeyreğine gereğince 2022'nin önceki çeyreğinde miktarsal namına yüzdelik 34'lük müşterek çoğalma yaşandı. Zaten yıllar boyu Türkiye'nin alüminyum ihracatı artmaktaydı fakat ilkin 2 senedir baş döndürücü ağır manada ivmelendiğini ve alışveriş payımızı genişlettiğimizi söyleyebilirim."

Firma namına sektörde yaşanmış bulunan fırsatları dobra değerlendirdiklerini dile getiren Yeşilova, şunları aktardı:

"Sektörün averaj büyümesinin 2 yalçın denli müşterek nema kaydettik. Firmalarımız bu sektörde hususi konumlandı. Ciddi manada ek kıymetli ve kalifiye mahsulat çoğaltma anlamında yetkinliklerimizi geliştirdik. hususi teknolojiler kullanarak döl baş döndürücü şirketin üretemeyeceği hususi nitelikteki ürünleri çoğaltma anlamında uzmanlaştık. Şu an bakımından Türkiye'de otomotiv ve raylı sistemler bölgesine odaklandık, bu bölgelerde şirketleştik. Bu bölgelerde en esasen en sonuna denli zat tesislerinde üretim karşılayıcı yegane pres olduğumuzu söyleyebilirim."

"TOGG'a dü parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz"

Elektrikli araçlarda bataryayı taşıyan, ısı iletkenliği yüksek, mukavemeti baş döndürücü kuvvetli, kaba alaşımlı, alüminyum parçalara gerekseme duyulduğunu özetleyen Yeşilova, şu detayları verdi:

"Biz de bu ürünü Türkiye'de önceki üreten firmalardan müşterek tanesi olmayı başardık. Sadece bununla sınırlanmış değil. Alüminyumdan ya çelikten alüminyuma çevirdiğimiz ürünlerimizde yüzdelik 40-50 ortada hafifletmelere sebebiyet veriyoruz. Elektrikli araçlardaki en asliye ölçüt menzil. Bu nedenle arabanın ferah olması baş döndürücü önemli. O manada motoru taşıyan, arabanın ihtizaz öğelerinin emilimini sağlayıcı baş döndürücü sayıda ve baş döndürücü muhtelif ürünleri üretiyoruz. Kendi sahamızda alüminyumdan işlenmiş döl baş döndürücü otomotiv parçasını Türkiye'de üreten önceki şirket olma gururunu yaşıyoruz. Ayrıca TOGG'a dü değişik alüminyum parçada tedarikçi olmanın gururunu yaşıyoruz. İkisi de baş döndürücü kıymetli parçalar. Bir tanesi vasıtaların üstündeki ski koyma bölgeleri bulunan port portbagaj dediğimiz görsel parçalar. Onların üretimini kılıç yapıyor olacağız. İkincisi de TOGG'un bataryasının ömrünü çekmek düşüncesince ısıyı nakil eylemek neredeyse yerleştirilen alüminyum plakaları ve profilleri kısaca frijider elemanları kılıç üreteceğiz. Şu anda da tesislerimizde bunların hazırlığı yapılmaktadır. TOGG'un plan ortağı olmanın alım çalım ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Yeni yatırımlarla 400 ad istihdam edilecek

Son zamanlarda hem efdal basınçlı döküm hem otomotiv bununla beraber raylı sistemler dalında döl baş döndürücü yatırımı yaşama geçirdiklerine yer veren Yeşilova, akıbet üç yılda üç parça toy üretimevi binası yatırımı yaptıklarını söyledi.

Yeşilova, cezrî nema hedeflerinin olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki devre devreye girecek şişman otomotiv ve raylı sistemler projelerimizde ek kıymetli verim porsiyonumuzu ağır manada artırıyor olacağız. Halihazırda önümüzdeki dü salname yatırımlarımız şu anda kontratları imzalanmış, makinelerin üretimleri yapılıp tesislerimizde kurulumları edilmek neredeyse planları tamam çalışmalar. Önümüzdeki dü sene ortamında yüzdelik 60'a benzeyen büyümeyi hedefliyoruz. İstihdam bizim düşüncesince baş döndürücü değerli. 2017 senesinde 750 yöresinde bulunan etkin sayımız ahit 1600 insandan oluşmaktadır. Yaklaşık 400'e benzeyen büro çalışanımızla baş döndürücü şişman ve çelimli müşterek kol biçimine geldik. Şükürler olsun. Planlanmış yatırımları yaşama geçirerek 2 bin insana akla yatkın yolculuğumuzu sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler