USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bursa'da 5 yılda 25 milyon teklik erke tasarrufu sağlayıcı biçim Türkiye'ye kip oluyor

Bina sistemleriyle elektrik, su, gaz tasarrufu hikayelerinde emekleri örümcek özek 2016-2021 yıllarında toplamda 25 milyon 451 bin lira tasarruf sağladı.

Bursa'da 5 yılda 25 milyon teklik erke tasarrufu sağlayıcı biçim Türkiye'ye kip oluyor
25-12-2021 13:04
Bursa

Bursa'da 5 yılda elektrik, gaz ve sudan toplamda 25 milyon vahdet tasarruf sağlayıcı Bursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi, plan ve çalışmalarıyla Türkiye'ye dayanıklı oluyor.

Birimin Yöneticisi Levent Yazıcı, AA muhabirine, Yeşilyayla Endüstri Meslek Lisesinde sarıklı bulunduğu dönemde, kamuda şişman müşterek başağrısı bulunan ayıraç kuvvet arama sistemlerinin akıllıca çalışmamasından meydana gelen ayıraç cezalarla ilişik 2011 senesinde APİS Enerji Verimliliği Projesi'ni hazırladıklarını söyledi. Yazıcı, projeyle Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) dayanaklık etmek programına başvurduklarını anlattı.

Projede, amme zararının oluşmaması düşüncesince Yıldırım ilçesindeki 20 okulun ayıraç kuvvet arama sistemlerinin açıktan izlem edilmesinin ve cezaların önüne geçilmesinin amaçlandığını dile getiren Yazıcı, 200 bin vahdet projenin BEBKA'nın yardımıyla değerli müşterek halde sonuçlandığını belirtti.

Sonraki evrede projenin Bursa'daki tamamı okullara müteveccih genişletildiğini özetleyen Yazıcı şu halde bitmeme etti:

"15 Haziran 2015'te Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde Enerji Verimliliği Projesi başladı. Proje kapsamında Bursa'daki meslek ve kurumların erke verimliliği altyapılarının iyileştirilmesi, bakım ve onarımlarının yapılması, fiziksel imkanların belirleme edilip envestisman potansiyellerinin ortaya çıkması düşüncesince ön hazırlıklar başladı. BUSKİ ile bu arada okulların su sayaçlarını okuyabilmek düşüncesince GPRS'li hengâm otomasyonu yaptık. Okulların sayaçlarını BUSKİ ile bu arada değiştirdik, açıktan izlem sistemiyle 7 gündüz 24 vakit izlem ettik. Fatura, ifa ve öbür detayları meslek üstünden çektik. Ciddi müşterek verimlilik sağlandı. BUSKİ ile yaptığımız bu çalışma, Türkiye'de dayanıklı çalışmaydı. Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) ile de OSOS'lu hengâm otomasyonu yaptık ve okulların elektrik sayaçları değiştirildi. Yaklaşık 800 okulumuzun elektrik sayaçları açıktan okunuyor ve elektrik faturaları ve erke kalitesi meslek üstünden izlem ediliyor. BURSAGAZ, AKSAGAZ ve ARMAGAZ doğalgaz tevzi firmalarıyla sürdürümcü bilgisi, bağlantı, fatura, garanti bedelleri kıl payı mevzularda teşrikimesai yaptık."

5 yılda 25 milyon vahdet erke tasarrufu

Bütün bu emek harcamaları izlem edebilmek amacıyla müşterek yazılım dizgesi geliştirdiklerinden bahseden Yazıcı, "2015'te Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki uygulayım sarıklı ve mühendislerle Enerji Verimliliği Portalı 16 (EVeP16) isminde müşterek yazılım madun yapısı oluşturduk. Bu çalışmalarımız kararında 2016 ila 2021 yılları ortada Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde tahminî 25 milyon 451 bin vahdet erke tasarrufu yaptık. Bu rakamla Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetimizin 100. yılı düşüncesince belirlediği yüzdelik 15 erke tasarruf hedefini aşırı şen karşılıyor." dedi.

Yazıcı, merkezin Haziran 2020'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) kabilinden yönergesi onaylanarak Bursa Valiliği içerisinde Enerji Yönetim Birimi kendisine çalışmalarına bitmeme ettiğini vurguladı.

Haziranda meydana getirilen çalışmayla hazırlanmakta bulunan bu yönergenin şu anda tamamı Türkiye’deki valiliklerde ve amme kuruluşlarında uygulandığını tamlayan Yazıcı, "Bursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi, Türkiye’nin önce resmi amme kurumu hususi durumunu haiz birimdir. Yönergeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bu arada hazırladık. Diğer amme kurumları ve büyükşehir belediyeleri, evcil yönetimler müdahale kazanmak kıl payı amme kasıntı ve kuruluşlarındaki tamamı kuruluşlar erke hile birimiyle ilişik mevzuat emek harcaması yapması gerekiyor." diyerek konuştu.

Bakanlığın kendilerine dünkü hedefler verdiğini aktaran Yazıcı, bu hedefler kapsamında Valilik kendisine BEBKA ile bu arada "Kamu Enerji Yönetim Merkezi" projesine başladıklarını söyledi.

"Geliştirdiğimiz yazılım millî yazılım oldu"

Proje kapsamında, özelde Bursa, Eskişehir ve Bilecik’teki valiliklere ilişkin bulunan amme kurumlarının erke yönetimiyle ilişik muktezi uygulayım ve yetişek madun yapısını kurmayı amaçladıklarını aktaran Yazıcı şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde ise 81 il ve görü biçim teşkilatının kullanacağı erke verimliliği yazılımını kurmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında server merkezi, uygulayım madun yapı, görev içi yetişek merkezi ve erke hile merkezimizin madun yapısı tamamlandı. İkinci evreye geçtik. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü kendisine Milli Eğitim Bakanlığında etkin tamamı personeller düşüncesince Enerji Verimliliği Kursu'nun görev içi programını Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile bu arada yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı ile de erke verimliliğiyle ilişik görev içi yetişek programlarına başladık. Esas en ehemmiyetli bulunan nesne yazılımımız. EVeP16 yazılımımız şu anda evep.gov.tr’ye döndü, millî yazılım oldu. 19 il bu yazılımı kullanabilmek düşüncesince bizlerden teşrikimesai talebinde bulundu. O illerdeki erke hile birimlerindeki hoşgörülü arkadaşların yazılımı kullanabilmesi düşüncesince yetkilendirme emek harcamaları bitti. Önümüzdeki aylardan itibaren maksadımız tamamı amme kasıntı ve kurumlarının bulunan tüketmiş bulunduğu erke istihlak başvuru değerlerini belirlemek, akan çağda o sene yaptığı erke harcamalarının başvuru değerinin altında yahut üzerinde bulunduğunu belirleme etmek, fazlaysa yapılabilecek bulunan emek harcamaları belirlemeyi amaçlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler