USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: Yarın, TFF’ye giderek Halil Umut Meler’in maç raporunun açıklanmasını isteyeceğim

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, “Yarın, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan termin istekle oraya gideceğim. MHK başkanının da olmasını isteyeceğim. Halil Umut Meler’in maç raporunun açıklanmasını da isteyeceğim. Bazı kulüplere verildiğini biliyoruz. Biz de bu raporların kamuo

Burak Elmas: Yarın, TFF’ye giderek Halil Umut Meler’in maç raporunun açıklanmasını isteyeceğim
21-11-2021 23:19

Süper Lig’in 13’üncü haftasında zat dalında Fenerbahçe’ye 2-1 yenik bulunan Galatasaray’da reis Burak Elmas, maçın arkası sıra açıklamalarda bulundu. Nef Stadyumu Basın Toplantısı Odası’nda izah özne Elmas, oynanan maç ve yargıcı yönetimi üzerine umumi müşterek değerlendirmede bulunarak, “Benim aşırı iletişim araçları karşısına çıkacak huyum yok, aşırı sevmem. Mümkün yer aldığı genişliğinde az genişlemek istiyorum. Öncelikle Fenerbahçe’yi galibiyetinden çevre kutlama kartı ederim. Sezon kökeninden beri, sonuç etap olumlu müşterek üslupla, Türk sporunun içre bulunmuş yer aldığı bataklıktan, Galatasaray’ın önderliğinde çıkması düşüncesince uğraşıyoruz. Rakiplerimizi dostça tavırla zat yanımıza çekmeye çalışıyoruz. Fakat sistemi tahvil çabalarımız, çürümüş anlayış kabilinden engellenmeye çalışılıyor. MHK üzerine derinliğine sürede müşterek manzume değişikliği çabası içindeyiz. Yeni MHK başkanı seçildiğinde kutlama kartı ettik. Bugün Nef Stadyumu’nda; çok, çok, aşırı biçimsiz ve arka oruçlu müşterek yargıcı yönetimi vardı. Bunu kestirim ediyorduk. Bu hakemimizin hâlâ geçmiş de burada birtakımı performansları var. Tahmin etmemize rağmen, elleme oruçlu müşterek halde nasip verdik. Fakat gördük ki arka niyetli, ekibi yavaşlatmaya çalışan, fen direktörümüz ve oyuncularımıza anaç vermeye müteveccih müşterek yargıcı performansı vardı. Çok üzgünüm, mevsim kökeninden bu yana direndim. Türk sporu doğruluk etmiş yer aldığı yere gelsin, bu mülevves anlayış Türk sporunda bilge olmasın istedik. Yarın, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan termin atlaya zıplaya oraya gideceğim. MHK başkanının da olmasını isteyeceğim. Halil Umut Meler’in maç raporunun açıklanmasını da isteyeceğim. Bazı kulüplere verildiğini biliyoruz. Biz de bu raporların kamuoyuyla paylaşılmasını isteyeceğiz. Hakem performansının kesinlikle değerlendirildiğini çoğumuz görmüş olacağız. Gözlemcilerin de performansını istimara şansı bulacağız. Bugün Galatasaray’ın stadına mevrut TFF yetkilisi, burada kesinlikle davranacağını bilmeyen müşterek yetkiliydi. Böyle üyeleri buraya göndermeyin, tığ ev sahipliği yapmayacağız. Fenerbahçe Kulübü’ne elleme müşterek ev sahipliği yaptık. Bunu bizim stadımızda bizlere kimesne yapamaz. Ali Koç reis da bizimle bu arada elleme oruçlu müşterek halde ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Fenerbahçe’nin attığı golden sonradan redif kulübesinin bizim tribünümüze gelmesi elleme müşterek bilinçlilik olmamıştır zannediyorum. Çok güre müşterek takımımız var. Bu maç müşterek zayi kabil lakin tığ geleceğe aşırı umutla bakıyoruz. Biz hocamızla ve oyuncularımızla bu arada hâlâ elleme olacağız ve Türk sporunun öncüsü olacağız” dedi.

“BU TÜR İYİ NİYETLİ OLMAYAN HAREKETLER, TÜRK SPORUNUN PROBLEMİ”

Hakem hatalarının çabucak kendilerine yapılmadığını vurgulayan Elmas, “Genel şekilde çok, çok, aşırı biçimsiz yönetti. Saha ve peyrev avantajını kullanmasını engelleyecek müşterek versiyon sergiledi. Bunu elleme oruçlu yaptığını düşünmüyorum. Bunlar yargıcı yanlışı olmaktan çıkıp müşterek projenin parçası oluyor. Hepimiz gördük. Bizim oyunumuzu etkiledi. Rakibimizin galibiyetine nazar boncuğu silüet ıskat etmek istemeyiz. Rakibimize de yanlışlar yaptı. Rakiplerimizin de alanlarında hakeza yanlışlar oldu. Yarın gayrı rüesa da TFF ve MHK ile yapacağımız toplantıya çağırma edeceğim. Hep beraberce gidelim. Bu cins elleme oruçlu sıfır hareketler Türk sporunun problemi. Hepimize bulunan şeyler bunlar” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada memur bulunan TFF yetkilisiyle ilgilendiren de açıklamalarda bulunan Elmas, “Haddini bilmedi diyelim. Daha müşterek tomar anlatmayayım, ferda zat yüzlerine söyleyeceğim. TFF’nin bünyesinde bulunan düzenden erinçsiz olmayan, bunun elleme müşterek dek bulunduğunu düşünen üyeler var. Bunun üzere üyelerin bu stada girmemesi düşüncesince elimden geleni yapacağımı anlatmak isterim” halinde konuştu.

“ÇAMURDAN BESLENEN ARKADAŞLAR VAR”

Fenerbahçe mağlubiyetiyle bökelik yarışından kopmadıklarının altını çizen reis Elmas, “Biz ligde hala ayrımsız yarışın içerisindeyiz. Bir kaybetme bizi bu yarıştan koparmaz. Çok güre ve aşırı inandığımız müşterek takımımız var. Bu kadro minimum 5-6 yıl bu arada oynayacak. Yeni takviyelerle beraber. ligde ve Avrupa’da tepeye oynayan müşterek kadro oluşturma hedefimiz var. Burada müşterek tane maç üstünden sezonu ve geleceği değerlendirmesi bu basar açısının bilakis olur. Hem Türk futbolunun bununla ortak Galatasaray’ın geleceğini değiştirmekte aşırı samimiyiz. Benim en iri korkum, sistemin bizi engellemeye çalışmasıydı. Bu sistemin parçası bulunan insanoğlu bunun değişmesini istemiyorlar. Çamurdan sönümsüz ihvan var. Biz ya bu sistemi değiştireceğiz ve ya bu manzume bizi yiyecek. Umarım tığ bu sistemi değiştiririz” açıklamasında bulundu.

“BU KURULLARDAN MEMNUN OLAN KİMSE YOK HERHALDE”

Türk futbolundaki sistemi değişmek düşüncesince eksiksiz kulüplerin beraberce akım etmesi icap ettiğini kail Burak Elmas, şu halde konuştu:

“Sadece Galatasaray’ın aleyhinde değil bu kararlar. Bu kurullardan mutlu bulunan kimesne bulunmayan herhalde. Bazen Galatasaray’a, birtakımı bazı Fenerbahçe’ye kimi şeyler yaparak gürültü ortamını bakmak istiyorlar. Eğer sistemsel birtakımı şeyler düzelmezse, bunları da gayrı pakt başkanlarıyla açık açık konuşacağız ve değiştireceğiz. Oyuncumuza verilecek cezanın pazarlığını benimle hazırlamaya etkin pakt başkanı oldu. Bugünkü yargıcı performansı, hakemin gününde olmaması değildir. Evinde Galatasaray’ı ezmek, hızını kesmek, bunların bütünü oyunun parçası. Her kulübe bunu çevrim çağ yapıyorlar. Bu sistemi onlara doğrulama etmeyeceğiz. Türk futbolunun bugüne genişliğinde bedel kaybının müsebbibi olanlar, Türk futbolunun geleceği olmayacak.”

“BUGÜN MAÇI YÖNETEN HAKEMİN RAPORUNUN KAMUOYUYLA PAYLAŞILMASI LAZIM”

Federasyonun içre bulunmuş yer aldığı sistemde kimsenin kalburüstü olmayacağını aktaran Elmas, “Bundan sonradan şen bırakmayacağın hiçbirini. Tüm pakt başkanlarıyla transparan yapacağım. O genişliğinde aleni yapılmaktadır ki, bunların transparan yapılması lazım. Türk futbolunun içtenlikle geleceğini bu mülevves aktörlerden yetirmek istiyoruz. Türk futbolundaki gelirlerin nereye geldiği ortada. Bu manzume bünyesinde aşırı uğraş etmemiz gerekiyor. İsimler değil, sistemin değişmesini istiyoruz. Spordan temizlenmesini istiyoruz bu aktörlerin. Bu sistemde nazar boncuğu kişi kalburüstü olamaz. Bugün maçı başöğretmen hakemin, gerçeklenmiş raporunun açık ve transparan halde kamuoyuyla paylaşılması lazım. İstedikleri zaman, istedikleri pakt başkanına bu raporları servis ediyorlar. Benim yanımda, federasyonunun karşısında, maç raporunu okuyan reis oldu. Kötü niyetli, Galatasaray’ın hazırlamaya çalışmış yer aldığı artı şeyleri zedelemeye çalışanların karşısında olacağız” dedi.

“DİĞER KULÜP BAŞKANLARININ DA BENİMLE GELMESİNİ İSTEYECEĞİM”

TFF ile yapacağı toplantıya gayrı pakt başkanlarını da çağırma edeceğini açıklanan Elmas, “Tüm takımların hakkını koruyan, transparan davranan aktörlere ihtiyacımız var. Yarın sabahleyin arayacağım, gayrı pakt başkanlarımızın da benimle gelmesini isteyeceğim. Bunun sorumlularını arıtmak istiyoruz. Aile ilişkileri, masun arkadaşlar, BAL’da maç yönetirken hâlâ orada hakemliği bırakan arkadaşlarımız var. Bunu temizlememiz gerekiyor. Bizim elleme oruçlu müşterek halde uğraştığımız bütünlük el birliği ve sükunet projesi hakeza biçimsiz oruçlu müşterek dümen yardımıyla sekteye uğradı” niteleyerek konuştu.

Elmas, taraftarın sahaya ecnebi husus atmasıyla ilgilendiren olarak, “Galatasaray’ın zat stadında sahaya ecnebi husus atılma hakkı yok. Herkes ekibi destekler, gıcırtı eder, sahaya ecnebi husus atmaz, ego ikrar etmiyorum” açıklamasında bulundu.

Yayıncı kuruluşun bugünkü maçtaki tasrif açılarına da yer veren Burak Elmas, “Yayıncı yapı bugün bizim maçta etraflıca çekimler yaptı, nice maçta görmüyoruz. Bunların devamını diliyoruz. Bugün müşterek andıran tasrif gördüm, çimlerin arasına genişliğinde giren müşterek zoom yapmışlar. Bu genişliğinde şeffaflarsa, herkes statlarda ayrımsız şeffaflıkta davranmalarını başvuru ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY’IN OYUNUNA BUGÜN MÜDAHALE EDİLDİ”

Hakemin bugünkü performansını Beşiktaş maçındaki yargıcı performansı ile karşılaştıran reis Elmas, “Beşiktaş maçında da yargıcı performansından mutlu değildim lakin oradaki maçta bizim performansımızı hakemin, bugünkü genişliğinde etkilediğini düşünmüyorum. Galatasaray geçmiş zat yaptıklarına bakar, hatalarını düzeltir. Hep gerçeği bulmuş müşterek camiayız. Bizi başarıya götürücü tutum biçimi budur. Galatasaray’ın oyununa bugün karışma edildi. Beşiktaş maçında da yanlışlar yapılmış oldu lakin bu ölçüde müşterek karışma yoktu” halinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu aklama ika dair bikarar kaldıklarını kail Elmas, “İbra etmedik, bikarar kaldık. Bu aşırı söyleniyor. Geldiğimiz devir tığ federasyonla kimi konuların değişmesi gerektiğiyle ilgilendiren uygun kaldık. İbra ettiysek de söyleriz, sebebini açıklarız” cümlelerini kullandı.

Öte taraftan reis Elmas, “Takımımın, fen heyetimin ve projemizin sonuna genişliğinde arkasındayız. Hocamın namına sorarsınız, o da en elleme yanıtı verir. Projemizle ilgilendiren başlangıcında ne genişliğinde heyecanlıysak, bugün de ayrımsız halde heyecanlıyız” niteleyerek laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler