USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklamalarda mevcut Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım" dedi.

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”
20-10-2021 21:23


Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği ortada meydana getirilen toplantının peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elmas, “Kulüpler Birliği şekilde yaptığımız derinti sonrası gökçe gökçe edebiyat MHK ve yapısıyla ilgili, başka kurulların yapısıyla ilişik sıkıntılarımızdan bahsetmiştik. Bu hususlarda ortak kadro gelişmeler oldu. Disiplin oturmuş ve Tahkim oturmuş seçimleriyle ilişik lakin sonuç haftalarda yaşadığımız nice takımın hakemlerle ilgili, yargıcı standartlarıyla ilişik yaşadıkları sıkıntılardan sonradan bugün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Vekili, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu ve başka bizimle bu arada burada mevcut pakt başkanlarıyla bu arada Federasyon ile mevzuları konuştuk. Sanırım teessürat dair tamamımız mutabığız. İsimler yahut kulüpler üstünden artık konuşmanın ortak faydası yok. Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım. Çünkü yargıcı standardı ve yargıcı kalitesi oyunu ve zımnında da futbolun kıymetini etkileyen ortak faktör. Bugün karşılıklı, baş döndürücü samimi, her insanın kişi görüşünü dile getirmiş bulunduğu ortak derinti oldu. Genel kanaat şu ki; hem kulüpler hem federasyon yetkilileri problemlerde hemfikirler ve hal iradesinde de ortak irade konulmaktadır ortaya. Umarım bugün meydana getirilen bu derinti kararında Türkiye'de etraflıca zamandır konuşulan ve 1-2 kulübün değil kâffesi kulüplerin ayrıca başka liglerdeki kulüplerin de kıygın bulunduğu ve şikayetçi olduğu, hakemlerin adaletli ve standartlı yönetimini peylemek mevzusundaki problemi en endamsız sürede halledebiliriz. Bunun endamsız vadede yapılacakları var, etraflıca vadede yapılacakları var. Bu güzel kuvve ve irade baş döndürücü önemli. Umarım endamsız sürede ortak kadro neticeler alırız. Tabii ki Kulüpler Birliği Başkanımız ve Federasyon Başkan Vekilimiz de mukteza açıklamaları yaparlar. Ben şu an kişi kulübüm alegori bu açıklamayı yapıyorum. Yabancı yargıcı konusu geçmedi. Benim katıldığım kısımda hakeza ortak husus yoktu. Sistemde yapılması gerekenler konuşuldu. Her sistemin değme bacağıyla ilişik konuşuldu. Onun düşüncesince bu denli degaje konuşuyorum. VAR hakemlerinin ayrı olmasından tutun, rasatçı raporlarının detayları, veriliş şekli, atamaların yapı çeşidine denli kâffesi detaylar tartışıldı. Uzun ortak derinti oldu” niteleyerek konuştu.

"İsimler üstünden değil, bu sistemin düzelmesi dair görüşmeler oluyor"

Başkan Elmas, Galatasaray Başkanı şekilde görüşünü paylaştığını belirterek, "İsimleri tahrif mevzusundaki modeli geçtiğimiz 25-30 yılda yüz kere denedik. Bozuk ortak sistemin başındaki kişiyi değiştirerek yahut oradaki görevlileri değiştirerek sistemin değişmediğini filhakika tamamımız yaşayarak gördük. O sebepten burada sistemi düzeltip, o sistemi yönetecek liyakata ve ehliyete ehil bulunan bireyleri bu göreve iletmek lazım. Şu anda adlar üstünden değil bu sistemin düzelmesi dair görüşmeler oluyor. Toplantının benim bulunduğum bölümünde hakemler dair ortak insan geçmedi. Zaten dört başı mamur pakt başkanları görüşlerini belirtirken bunun adlar üstünden değil, sistemin düzeltilerek lakin hallolabileceği dair da ayrımsız fikirdeler benim gördüğüm. Umarım buradan Türk futbolu düşüncesince hakeza ortak irade oluşmuşken; Federasyon ile kulüpler ortada bu içtenlikle ve bu iradeyle ümit ederim buradan ağırbaşlı manada ortak yenilikçi, Türk futbolunu encam taşıyabilecek ve hakemlerimizin maçları diyet standardını arttırabilecek, alan yönetiminde adaleti sağlayabilecek ortak eylem menfaat ve ortak an ilkin bunun neticelerini görürüz” niteleyerek konuştu.

"Hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz"

Sarı-kırmızılı takımın başkanı hakemlerin performansına da değinerek, "Aslında bu az buçuk verilerin değme maçta, değme kadro tığ müdahale yargıcı performansından yakınma ediyoruz. Bizler bunların artık data bazlı, şahsi görüşe uyarınca değil de data bazlı olmasını ve değme takımın bu veriler bazında esasen bu elden ortak başlangıç. Bunu rüya ederim ki Federasyonumuz yapar bu verileri bizim paylaşmamız alegori onların paylaşması Kulüpler Birliği'yle ve her insanın mahsus ortak data standardı ile hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Burak Elmas, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda oynayacağı Lokomotiv Moskova maçıyla ilişik namına yöneltilen soruya ise şöyleki karşılık verdi:

“Önümüzde elden bu karşılaşma değil, baş döndürücü ehemmiyetli maçlar mevcut ligde ve Avrupa'da. Umarım geçmiş 2 maçta göstermiş olduğumuz performansı bitmeme ettiririz ve oyuncularımız da şimdi deneme kazanırlar. İlk yılında ortak araya geldiği bu denli dinç oyuncunun, onlara da ağırbaşlı manada Galatasaray markasını güzel anabolizma etmiş olurlar. Takımımıza ve hocamıza değme devir bulunduğu üzere inanıyoruz, beklenti ederim güzel ortak neticeyle dönerler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler