USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: Nihat Özdemir'i zor durumda bırakmak istiyorlar

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, 'Galatasaray, Fenerbahçe ve öbür kulüpleri Nihat Bey ile gürültü ettirerek, kimi operasyonlarla Nihat Bey'i de zor durumda bırakmak talip beş altı grubun bulunduğunu düşünüyorum. Bunu da Nihat Bey'e söyledim. Oradaki konuşmaları ahit k

Burak Elmas: Nihat Özdemir'i zor durumda bırakmak istiyorlar
01-12-2021 16:14
Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, "Galatasaray, Fenerbahçe ve gayrı kulüpleri Nihat Bey ile gürültü ettirerek, kimi operasyonlarla Nihat Bey'i de zor durumda bırakmak talip beş altı grubun bulunduğunu düşünüyorum. Bunu da Nihat Bey'e söyledim. Oradaki konuşmaları ahit kamuoyuna açıklasam arazi yerinden oynar" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda matbuat mensuplarıyla geveze toplantısında ortak araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Başkan Nihat Özdemir'i zor durumda bırakmak talip beş altı grubun bulunduğunu tabir fail Burak Elmas, "Galatasaray'da sorunlara etken olanların isimlerini vererek, Nihat Bey'e eksiksiz detayları ilettim. Benim gördüğüm Türkiye Futbol Federasyonu'nda seçimlere hazırlanmakta olan gruplar var. Yani ahir seçimlere hazırlanmakta olan gruplar var. Buradaki gruplar ortada ortak savaş var. Sadece kulüplere değil, birbirlerine gönül rahatlığı verdikleri ortak savaş de var. Galatasaray, Fenerbahçe ve gayrı kulüpleri Nihat Bey ile gürültü ettirerek, kimi operasyonlarla Nihat Bey'i de zor durumda bırakmak talip beş altı grubun bulunduğunu düşünüyorum. Bunu da Nihat Bey'e söyledim. Oradaki konuşmaları ahit kamuoyuna açıklasam arazi yerinden oynar" ifadelerini kullandı.

"İLK DEFA BÜYÜK KULÜPLERİN BAŞKANLARI BİRTAKIM SORUNLAR KONUSUNDA MUTABIK"

Büyük kulüplerin başkanlarının kimi mevzular dair önceki el uygun bulunduğunun altını çizen Elmas, "Aslında Nihat Bey'in altını oyuyorlar. Kendisine de söyledim. Benim gördüğüm Nihat Bey rastgele mevzuda masada ortak hal önerisiyle oturuyor. Aşağıda hal istemeyen, çözümsüzlükten beslenen, bu sistemin devamlılığıyla zat devamlılığını güvence fail ortak bölüm insanoğlu var. Bunların sayısı da az değil, 40-50 kişiler. Bu esame ortak tane kulübe dokunca vermiyorlar, Türk futboluna dokunca veriyorlar. Diğer kulüplerle bu esame dair mutabıkız. İlk el şişman kulüplerin başkanları kimi mesail dair mutabık" sanarak konuştu.

"9 HAKEMİN MAÇ YÖNETMESİ İSTENMİYOR. BAZILARI FIFA KOKARTLI"

Süper Lig kulüplerinin 9 hakemin karşılaşma yönetmesini istemediğini tabir fail Elmas, şu biçimde konuştu:

"Bağırmak, adalet korumak değildir. Hak savunmak, meyve elde etmektir. Şu anda Süper Lig kulüplerinin istemediği 9 yargıcı var. 9 hakemin karşılaşma yönetmesi istenmiyor. Bazıları FIFA kokartlı. Şimdi bu 9 hakemin hesabına akilane hakemleri getirmezseniz, bunların eğitimi vermezseniz, sistemi düzeltmezseniz seneye 9 hakemin hâlâ adını verirler."

"RAPORLARI SIZDIRAN GÖZLEMCİLER VAR"

Stat koridorunda duyurulmayan biçimde ahenk kaydı önleyen rasıt yakaladıklarını tamlayan Burak Elmas, "Maçlarda gözlemcilerin hazırladıkları raporlarda ağır mesail var. Bizim soyunma odası koridorunda duyurulmayan ahenk kaydı önleyen rasıt yakaladık. Ses kaydı yapanlar var. Bazı gazetecilerle beraberce fiilen raporları sızdıran gözlemciler var. Koridorlarda işine geleni yazıp, işine gelmeyeni yazmayan gözlemciler var. Hakem raporunu muhavvil yargıcı gözlemcileri var. Sistemin rastgele tarafı temelsiz bulunduğu düşüncesince bunun tamamını düzeltmeye müteveccih ortak düzentileme var" dedi

"PAHALI ARAÇLARA BİNMEK İÇİN YÖNETİMDE KALMAK İSTEYEN İNSANLAR VAR"

Bazı adların bulunan sistemden menfaat sağladığını dile getiren Elmas, "Pahalı araçlara eklenmek düşüncesince yönetimde ikamet etmek talip insanoğlu var. Sadece kendileri değil, aileleri de... Verilen vasıtaların listesini federasyon şeffafça açıklasa da hacısı hocası rahatlasa. Kimin benzeri kullanıyor, kimde birçok taşıt var. O kimin parası, kulüplerin parası. Aldıkları maaşları... Bunları konuşuyoruz. Bunlar olacak, zira bu cümle hakeza gitmez"

"TÜM KULÜPLERİN YABANCI KONTENJANI KONUSUNDA RAHATSIZLIĞI VAR"

Yabancı aktör kontenjanıyla ait görüşmelerinde bitmeme ettiğini kail Elmas, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm kulüplerin bununla ait hastalığı var. Alınan kararın göz boncuğu dayanağı yok. 'Milli marş okunamıyor', 'Sahada bu genişliğinde ecnebi var' diyen beş altı ferdin geyiğiyle başlayan, kimi menajerlerle münasebetli Türk oyuncuların değerinin artmasından mal elde eden arkadaşların işi pişirmesiyle buraya gelindi."

"KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN SÖZLEŞMESİ TOPLAMDA 5 YILLIK OLACAK"

Kerem Aktürkoğlu ile toy anlaşma dair umde anlaşmasına vardıklarını, sözleşmede depar belgesi maddesinin de olamayacağını tabir fail Burak Elmas, "Sözleşmesini sürdürme düşüncesince umde anlaşmasına vardık. Sözleşmesi toplamda 5 salname olacak. Sözleşmede depar belgesi maddesi bulunmuyor" sanarak konuştu.

Mostafa Mohamed'in opsiyonunda ara ayının sonuna genişliğinde vakitleri olduğuna dikkati çekici Burak Elmas, başkaca altyapıdan yetişen Bartuğ Elmaz ile de anlaşma imza etmek istediklerini söyledi.

"DEVRE ARASINDA GEREKLİ TAKVİYELERİ YAPACAĞIZ"

Devre arası mal aktarımı çağında lüzumlu takviyelerin yapılacağına ayraç fail Burak Elmas, "Gedson Fernandes'in vaziyeti ortada. Daha mal aktarımı devri açılmadı. Benfica kulübü bizim ilgimizi biliyor. Fernandes'in de bizlere merakı aşikar. Listemizde apayrı oyuncular da var. Ocak ayında lüzumlu hamleleri yapacağız. Transferin şişman bölümünü yaptık. Gerekli takviyeleri de yapacağız. 1996 ile 2000 yılları arasındaki modele gereğince akım ediyoruz. Hem akilane yatırımlar yapıyoruz bununla beraber canlı oyuncularla muvaffakiyet kazanabilecek ortak grup kurduk. Bu emeksiz ortak bilinçlilik değil. Ciddi manada riziko kabul etmek gerekiyor" gibi konuştu.

"YENİ OYUNCULAR ALMA KONUSUNDA HOCAMIZLA MUTABIKIZ"

Değerini bulan rastgele oyuncuyla kendisinin de istemesi gibi yollarını ayırabileceklerini kail Elmas, "Bazı oyuncularımız aşırı çabuk ahenk gösterdi. Aynı ölçüde ahenk göstermemiş olanlar mümkün lakin onlar da sağlayacak. Orada akıbet adım gönlüm rahat. Hocamız da memnun. Doğru aktör grubunu mal aktarımı ettiğimizi düşünüyoruz. Değerini bulan rastgele futbolcumuzla, zat de isterse, yollarımızı ayırıp hesabına bire ortak prensipler dahilinde toy oyuncular kabul etme dair hocamızla mutabıkız" dedi.

"DAHA HİÇBİR ŞEY BİTMEDİ"

Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Elmas, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Daha göz boncuğu bilinçlilik bitmedi. Ligde hacısı hocası her insana benek kaybedebiliyor. Trabzonspor dobra ortak takım. Şu anne genişliğinde dobra ortak mevsim geçirdiler. Ciddi ortak avantajları var, Avrupa'da karşılaşma oynamıyorlar. Lazio maçından sonraları minimum küçük ay ayına genişliğinde bizim de maçımız yok. Lige hâlâ ortak tomar mütemerkiz olacağız. Bu 14 puanlık farkın hakeza kalmayacağına eminim."

Burak Elmas, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun; (PFDK) kendisi, reis yardımcısı Rezan Epözdemir, uran yönetmen Fatih Terim ve kulübe verdiği cezalara itiraz ettiklerini, Tahkim Kurulu'nun mevzuyla ait vereceği sonucu beklediklerini söyledi.

10 ÜZERİNDEN 5 PUAN

Seçimin arkası sıra şu anne genişliğinde sabık sürede namına 10 üzerinden 5 benek verdiğini tamlayan Elmas, kurmuş oldukları hayallere varmaları gibi notun 7, 8'e çıkabileceğini tabir etti. Elmas, pakt gelirlerinde şişman ortak çoğalma hedeflerini de aktarırken, ligin 13'üncü haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde de gelir rekoru kırdıklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler