USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş derbisinin gelecek ortak tarihe ertelenmesi düşüncesince evvel TFF'ye müracaat yaptıklarını belirterek, "Bazı Beşiktaş yöneticilerinin mevzuyla ilgilendiren menfi düşün bildirdiğini görüyorum. Biz kimseden ‘torpil' istemiyoruz. Bizi

Burak Elmas: 'Ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz'
12-03-2022 16:47
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında pazartesi günü dalında Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, bu kavi yarışmanın encam müşterek tarihe katılması düşüncesince Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurmuştu. Buna gönül rahatlığı siyah-beyazlı yöneticiler ise mücadelenin belirlenen tarihte oynanması gerektiği düşüncesinde olduklarını dile getirdiler. Tüm bu yaşananların peşi sıra Galatasaray Başkanı Burak Elmas, mevzuyla ilgili mukayyet müşterek izah yaptı.

"Türk futbolunda bazısı şeylerin değişmesi gerek"

"14 Mart 2022 Pazartesi günü oynanması planlanan Galatasaray - Beşiktaş maçının encam müşterek tarihe ertelenmesiyle ait başvurumuzu, 11 Mart 2022 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettik" niteleyerek laflarına süregelen Başkan Elmas, "Başvurumuzun peşi sıra bazısı Beşiktaş yöneticilerinin ve taraftarlarının, mevzuyla ait negatif düşünce bildirdiğini görüyorum, strateji ediyorum. Belki de kendilerine gereğince haklılar lakin tığ de haklıyız. Haklılığımızın nedeni, çabucak Galatasaray'ın bu süreçten dokunca göreceğine inanmamız değil. Çekinmemiz tek değil. Bunu anlatmaya güçlü lazım yok. Haklılığımızın nedeni; bu süreçten en dokuncalı çıkma tarafın Türk futbolu olacağından güvenli olmamız. Çok el söyledik. Türk futbolunda bazısı şeylerin değişmesi gerek. Evet ihtimal değişmemek en kolayı lakin değişmemeyi yeğleme ettiğimizde, nelerle karşılaştığımızı akıbet 20 yılda değme daim baş başa gördük.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ayırt etmez. Son 20 yılda, Türk futbolu kendisine sürdürülebilir müşterek başarımız mevcut mı? Sorumlusu kim? Hata kimde? Hata hepimizde. Hata, müşterek başvurunun nedenlerini güçlü görmeye çalışmadan, öç motivasyonuyla akıntı etmekte. Hata, müşterek takımımız Avrupa'dan elendiğinde, ona Türk futbolu düşüncesince teşekkürname etmektense, atışmayı yeğleme etmekte. Bunu söylerken, çuvaldızı kendimize batırdığımızı da ayırt etmişsinizdir. Yıllardır, ‘ezeli rekabet' söylemine sığınıp birbirimizi ayağımızdan yakalayıp aşağılık çektik. Ligimizin, futbolumuzun, kulüplerimizin geldiği arazi ortada. Bir de değişik müşterek minval deneyelim. Evet, rakiplik coşku verir lakin centilmenlik ‘iyileştirir'. Ve ayrımsız selamet gibi, centilmenlik de bulaşıcıdır" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da gereksinimi yok"

Burak Elmas, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin; 'Türkiye'yi Avrupa'da özümleme ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye gerekseme var' cümlelerini hatırlatarak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

Sizlerin de bilmiş olduğu gibi, Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci ve üçüncü kütle müsabakalarının tamamını erteledi. Yine ayrımsız biçimde Türkiye Basketbol Federasyonu da sepet topu karşılaşmalarında tecil zımnında gitti. Kamu ve hususi sektörde emek kısıtlamalarına gidilirken, okullarda ‘şimdilik' pazartesi gününe denli öğrenime boşluk verildi. Bu noktada ertelemeyle ait başvurumuzda lakırtı sahibi bulunan her insana şurası anımsatma vazifesini kendimde hissediyorum. Bundan 8 ay önce, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, değişmemesi müstelzim ve Finansal Eşit Rekabeti sağlamaya müteveccih anne kuralı; 'Türkiye'yi Avrupa'da özümleme ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye gerekseme var' laflarıyla arzu etti ve yurt puanı amacı ile bu kuralların bozulmasında tek muhat görmedi.

Kurallara inkıyat samimiyeti önemlidir. Namağlup müşterek biçimde Avrupa'da savaş etmeye bitmeme fail Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da gereksinimi yok.

Bu noktada bizi hata anlamışlar. Bizim, yurt puanını yükselterek Türkiye'ye +1 saptanca ölçü savaşımızı anlamamaları normal. Çünkü kendileri, 'ülke puanı, yurt puanı' sanarak başladıkları sezonda, bırakın nokta almayı, Avrupa'da gol güçlü atamadılar. Avrupa'da kazanmayı unuttukları gibi Galatasaray'ı da tanımıyorlar."

Erteleme başvurusunun sebepleri

Erteleme başvurusunun esas sebeplerini de sıralayan Başkan Burak Elmas, "Çok sayıda kütle müsabakasının ertelenmesine etmen olan, İstanbul'da yaşamı durduran dehşet iklim koşullarıdır. Yoğun kar yağışının getirmiş olduğu bu dehşet koşullarda, tek yerin 3 günde 2 maçı kaldıramayacağının gün gibi aşikar olmasıdır. Kaldı ki esas sorun, takımımızın hala İstanbul'a ulaşamama sorunudur. Yani perşembe gecesi Camp Nou'da, Barcelona'ya gönül rahatlığı akliyeci ve belirleyici müşterek savaş sergileyen takımımızın şu an bakımından hala İstanbul'a dönememiş olması; gün ortamında de dönüşünün beklenir gözükmemesidir. Mevcut şartlar ortamında pazar günü evine; şu demek oluyor ki İstanbul'a dönerek dönemeyeceği de şu an düşüncesince muhtemelen değildir. Adil rakiplik ortamının, bizim dışımızdaki esbap yüzünden ortadan kalkmasıdır. Türk futbolu için, Avrupa arenasında akıbet yılların en ehemmiyetli savaşı öncesi, takımımızın o pik yüzdelik 100 hazırlanabilme arzusudur" sanarak konuştu.

"Türk futbolunda ‘değişim', ‘dönüşüm', ‘temiz sayfa' sözlerinin en çok kullanıldığı dönemdeyiz"

Taleplerinin ikrar görmesinin centilmenlik ve el birliği açısından ehemmiyetli olduğuna yer veren Elmas, "Başvurumuzda da belirttiğimiz gibi; Türk futbolu kendisine içerisinden geçtiğimiz bu kavi dönemde, Avrupa Ligi'nde elde edeceğimiz değme başarının, yurt puanımız düşüncesince eder biçilemez müşterek kıymeti vardır. Çeyrek final, ayrıca müşterek bitiş yolculuğu tamamı milletimize iri umut, güvenlik ve maneviyat verecektir. Tüm bunların ötesinde, bu başvurunun ait taraflarca ikrar edilmesi, senelerdir özlemini çektiğimiz centilmenlik ve el birliği iklimine tarifsiz müşterek ulama sunacaktır. Türk futbolunda ‘değişim', ‘dönüşüm', ‘temiz sayfa' sözlerinin en çok kullanıldığı dönemdeyiz. Şimdi bu sözlerin huluskârlık testinden geçiyoruz. Diğer yandan, başvurumuz ikrar edilmezse de menfaat aslanlar gibi oynarız. Hiç dava değil. Emin olun ki; kızmayız, garaz gütmeyiz" gibi konuştu.

"Biz kimseden torpido bot istemiyoruz"

"Yarın, benzeşim müşterek gidişat geliştiğinde, Türk futbolunun Galatasaray'ın iradesine gereksinimi olduğunda, tek nesne olgunlaşmamış gibi; ülkemizin, Türk sporunun, sonsuz dostlarımızın indinde temiz tutarız" değerlendirmesinde de mevcut Burak Elmas, "Rakiplerimiz Avrupa'da başarılar kazandığında, heyecanlarını, mutluluklarını paylaşırız. Ülkemize yaşattıklarıyla alım çalım duyarız. Bu kurucularımızdan bizlere kalıt kalmış; bugüne denli bu bayrağı gururla taşımış söylence başkanlarımızın bizlere öğrettiği Galatasaray değerlerinin müşterek gereğidir."117 yıldır, Galatasaray'ı mevcut fail de bu değerlerdir. Altını gine çiziyorum, tığ kimseden ‘torpil' istemiyoruz. Bizi az buçuk kayırın da demiyoruz; hayalet etmesinler kâfi diyoruz. Geldiğimiz noktada, oynanabilmesi biçiminde öncesiz rakibimizi pazartesi günü vakit 20.00'de Ali Sami Yen'de, Nef Stadyumu'nda ‘aslanlar' gibi bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler