USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, 30 Nisan'da yapılması planlanan ve şimdi sonraları silme edilen yılgı seçim umumi kurulunu yapmak düşüncesince ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. Elmas, başbuğ adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun acemi seçim tarihin

Burak Elmas: 'Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık'
29-04-2022 20:59

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel astronomi daha sonra yaşanmış bulunan süreci özetleyen Elmas, "Galatasaray kısaca 1-1.5 aydır aşırı kalabalık müşterek süreçten geçiyor. Bu proses bünyesinde nice türel dava, açıklama, nice bap oldu. Bu mevzularda ego seçim sürecine hürmet duyarak, ilkin ön plana çıkmadan resmi umumi ağ internet sitemizden gelişimleri izahat hazırlamaya ihtimam gösterdik. İbra üstüne bugüne derece tek konuşmadın. Herkesin nikbet etmiş bulunduğu seçim süreci ile tarzı duyuru ettikten sonraları bulunan gelişmelerle ilişik kamuoyunu açıkça ve belirgin müşterek biçimde haberdar geçirmek istiyorum. Yalan hata istihbarat servis edilerek, şişman algılar yapılmaya çalışılıyor. Burada bundan sonraları belirgin adına olanları söylememiz gerekiyor. Genel kurulumuz yapıldı. Sonunda dümen kurulumuz yönetsel yönden aklama edildi.

Bu senenin bütçesi bildirme edilmedi. Daha sonraları 87.22 maddesinden tahsil edilen bu kararın gereğini yapacağımızı paylaştık. Bütçenin onaylanmaması, Galatasaray az daha nice şubesi bulunan müşterek spor kulübünü ağır açıdan kilitliyor. Bütçe onaylanmadığı düşüncesince aceleci olarak, normalde umumi astronomi tutanaklarını beklememiz gerekir. 1 ay süremiz var. Biz bunu beklemeden bütçesiz Galatasaray'ın kitleneceğini gördüğümüz düşüncesince ve Galatasaray'ın önünü ayırmak üzere, 23 Nisan-30 Nisan'a seçim neticesinde aldık. Bu seçim neticesinde hevesli arkadaşlarımız ve hususiyet departmanımız önüme getirdiğinde seçim cevabında 28.1 ve 87.22 maddeleri gereğinde seçim neticesinde katılması gerektiğiyle ilişik değişmeyen yazılmıştı. Genel astronomi raporu elimize ulaşmadığı düşüncesince 87.22 maddeden değişmeyen almamız beklenen olmadığını, 28.1'den de bütçemiz de onaylanmadığı düşüncesince aceleci müşterek değişmeyen almamız gerektiğinden 28.1'den değişmeyen aldık.

Arkasına da şehr sakıt benim. 87.22 alsak doğrudan bozma olurdu. Sonrasında aşırı ilginç süreçler gelişti. İlk evvela emektar Dernekler Masası'ndan denetim geldi. Profesyonel arkadaşlarımız bunun rutin bulunduğu düşündüklerini söylediler. Daha sonraları raporun çıkması ve yargı yeri başvurusu henüz ağır müşterek araştırı bulunduğunu bu raporda tahsil edilen kararlar cevabında nizamname maddelerimiz ve düzgülü umumi kuruldaki birtakım türel görmedikleri maddelerle ilişik İstanbul Valiliği'nin müşterek tedarik başvurusu bulunduğu öğrendik. Burada müşterek seçim süreci bulunduğu için, seçim periyodunu götürücü meclis başkanımız, önceki seçimde bu raporda toprak düzlük hukuka makul sıfır eylemler ile ilişik yan olmasını müstelzim divanı yönetmen meclis başkanımız ve dü adayımızı toplantıya çağırdık. Bu kararları bu arada almamız gerektiğiniz söyleyerek karşı toplantımızı yaptık. Kulübün bulunan hususiyet departmanı, seçim sürecinde de bana ilişkin bulunduğu düşüncesince kendilerinin de makul göreceği müşterek hukukçuya vererek kulübün savunmasını saydam müşterek biçimde onlarla bu arada dışarıdaki müşterek hukukçunun yapmasını söyledim. Onlar da Galatasaray direktörlerine güvendiklerini bu süreci Petek hanımın götürmesi gerektiği ve bu proses bünyesinde bu mevzunun bünyesinde olacaklarını belirttiler. Kendileriyle müşterek alt astronomi kuruldu. Ondan sonraları seçimle ilişik tahsil edilen kararlar bu komisyonla ilişik kişilerle paylaşıldı. Birinci tedarik neticesinde reddedildi. Daha sonraları istinaf başvurusu yapmış oldu valilik. Genel astronomi ile uyanıklık 2-3 sorun açıldı. Bir tanesi Selçuk Erdoğmuş, o zat oylaması ile ilişik açtı. Daha sonraları müşterek üyemiz çeşidinden oluşturulan sorun ile ilişik tedarik neticesinde verildi. Çarşamba haset aceleci adına eş yürüttüğümüz müşterek alt astronomi yargı yeri istendi.

Bütün itirazlar alelacele yapıldı. Çarşamba haset tedarik neticesinde alındı. Cuma haset duruşmada tedarik neticesinde kaldırıldı. Bu tedarik neticesinde kaldırılırken, bizim talebimiz olmamasına karşın bizim seçilme hakkımız üstüne müşterek değişmeyen verildi. Bizim de istersek seçime duhul üstüne değişmeyen verilmiş. Bizi aşırı şaşırttı. Öyle müşterek talebimiz yoktu. Tedbir neticesinde kalktıktan sonraları adaylarla yeniden müşterek müzakere yaptık. Kararı beraberce verilmesi icap ettiğini söyledim. 30'una derece türel bariyer olup, olmadığını sordum. Bunun beklenen olmadığını söylediler. Başvuru olabileceğini ancak hakeza kararın çıkmasının bağan bulunduğunu söylediler. Arzu ederlerse toy müşterek değişmeyen alınarak, yeniden sorun açılamayacak biçimde müşterek seçim duyuru ika üstüne da görüşleri sorulduğunda, bulunan seçim sürecine bitmeme ika neticesinde aldılar. Biz bu karara uyduk. Tedbir neticesinde kalktıktan sonraları üyemiz istinaf başvurusu yaptık. Bizim, istinaf başvurusunun bulunduğu güneş rastgele müşterek bilgimiz yokken 16.00 yöreleri İstinaf Mahkemesi'nin aldığı kanıt edilen değişmeyen arasında dolaşmaya başladı. UYAP da hakeza müşterek kararın olmadığını söyledi. Kim bunu servis ettiyse müşterek güneş ilkin bu neticesinde biliyorlardı. Bu değişmeyen daha sonra ağır değer suikasti ve linç başladı. Akşamüstü iş değişik büyüdü. Ciddi tahsil edilen müşterek tedarik kararının benim tarafımdan aldırıldığına müteveccih kampanya yapılmaya başlandı. Biz etraflı bunlar olurken, kulübümüze erişmiş karar, sorun ile ilişik bilgimiz olmadı, bu sabaha kadar. Biz bu davanın sonucunu bu sabahleyin öğrendik.

Adaylarımızla toplandık. Bu sorun ile ilişik konuştuk. Onlara anca müşterek gestalt olduğunu, bizi de isteyerek adına zarfında çalışıldığını dile getirdim. Onların görüşleri ile açınmak istediğimi söyledim. Kendileri bana açıkça ve belirgin müşterek biçimde 21-28 Mayıs'a bu seçimin ertelenmesini istek ettiklerini söylediler. Galatasaray'ın geçirdiği bu 1 ay, aşırı güç 1 ay oldu. Çok güç dönemeler yaşadık. Bütçe ile ilişik endişemiz bulunduğunu söyledik. Yeni alınacak kararla 1 ay henüz Galatasaray'ın bütçesiz gideceğini, bütçe ile ilişik ağır sorunlarımızı bulunduğunu söyledik. Onlar 21-28 Mayıs adına bu zamanı istediler. Onun haricinde müşterek zamanı bildirme etmeyeceklerini söylediler. Seçimin iptalinde bizim yavuklu olma hakkımızın adına gelmediği düşüncesince tedarik konduğu düşüncesince tığ ahit de dümen oturmuş dostlarım ve ego erte yapılması muhtemel seçimde yavuklu olma niyetimizin olmadığını, bu tarzı yapılması takdirde de bizim müşterek adalet kaybetmeyeceğimizi belirterek mahkemeye başvurduk. Bu tedbirin kalkması düşüncesince ahit başvurduk. Yarım sayaç evvela reddedildi" niteleyerek konuştu.

"Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık"

Galatasaray'ın ağır açıdan kaosun içerisine itildiğini vurgulayan Elmas, "Bu kaosu yapanlarla, bu kaosu izlem ederek devamını bildirmek isteyenlerle etraflı camiamız savaş etmeli. Burada nice kurgu da üretilerek ilkin toplumsal medyada, taraftarlarımızın da hata yönlendirilmeye çalışıldığını görüyorum. ‘İstifa etsin, seçim bitmeme eder' diyorlar. Tüzüğümüzde istifa yahut yönetsel ibrasızlık yapılacak her çeşitli seçimin 1 ay müddeti var. İstifa ne sağlar, pakt başsız kalır. Galatasaray nice kararın şayet başbuğ ve dümen oturmuş üyesi olmasaydı, Galatasaray başsız kalır, aşırı ağır kararlarda değişmeyen alamazdı. Galatasaray bugüne derece aşırı yılgı seçim oldu. Galatasaray tarihinde yöntemince istifa etmiş 1 başbuğ vardır. Seçimlerin önünü ayırmak düşüncesince hakeza istifaya lazım bulunmuyor. Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık" biçiminde konuştu.

"Galatasaray'ın bütçesini onaylamayarak, Galatasaray'ı kitlediler"

Göreve geldiklerinden itibaren her bap ile savaş ettiklerini vurgulayan Başkan Elmas, “Engellenmeye çalışıldık. Biz pes etmedik. Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek aşırı ehemmiyetli mevzuda saydam davranıp, yolumuzdan tek sapmadık. Yaptırmamak düşüncesince biraz eğin oldu. Bu savaş maatteessüf düzgülü umumi kurulda da bitmeme etti. 25 milyon Euro arttırma dirimsel yapmış, 5 milyon Euro maliyetlerini azaltmış, sunmuş bulunduğu bütçe uymuş müşterek dümen kurulunu finansal adına aklama etmemeye çalıştılar. Galatasaray'ın bütçesini onaylamayarak, Galatasaray'ı kitlediler. Bugün tahsil edilen değişmeyen da Galatasaray'ı kitledi. Bunun da isteyerek yapıldığını düşünüyorum. Bunun düşüncesince ağır çalışan, mescitte uyurken oylama düşüncesince aşağıya indirilen kişilerle ilişik düzenleme yapan, Galatasaray yönetiminin aklama olmaması düşüncesince etkin arkadaşlarımız maatteessüf seçim sürecinde yavuklu olmadılar. Bunlar istediklerini aldılar deminden şetaret tatilindeler. İlk kez türel kaosun içerisine düşmedik. Adnan Polat, Mustafa Cengiz devrinde de yaşadık. Biz bu seçimin yapılması düşüncesince elimizden gelen her şeyi yaptık. Tüzük değişikliğini umumi kurula getirmemiz düşüncesince bizlere bası yaptılar. Hatta aklama olmamamız düşüncesince mükemmel seçim önceleri klasörlerle düzen bağı evrakları gelmeye başladı. Galatasaray haricen görüldüğü az daha girintisiz çıkıntısız değil. Ciddi açıdan savaş var. Galatasaray'ın kişilerden bağımsız, şahısların çiftliği olmadan, gecele gitmesiyle ilişik ağır müşterek dayanım var. Ben bunların ilkin yapıldığını düşünüyorum. Galatasaray ahit borcunu ifa kılmak az daha en ak yazılı pakt bulunmasına bu planların yaptırılmak istenmemesi, Galatasaray'ın gerçekte kayyuma gitmesini müşterek kol güruhlar bulunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki hafta lüzumlu açıklamaları yapma neticesinde verdik"

Galatasaray Başkan Adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun isteklerini aldıklarını kail Burak Elmas, "Herkes müşterek an evvela değişmeyen vermemizi istiyor. Biz de 24 sayaç geçmemiş kararın üstünden Galatasaray'ın geleceğini ağır etkileyecek konuların varlığı esnasında ağır açıdan danışma geçirmek istiyoruz. Eski başkanlarımızla da görüştüm. Adayların meydana getirdiği çalışmaların hakkaniyetsiz müşterek biçimde bulunmayan sayılmasını bildirme edemeyiz. Seçimle ilişik Galatasaray'a en yakın, Galatasaray'ı kitlemeyecek biçimde müşterek gün izah az daha bu hafta sonu biraz danışma yaparak gelecek hafta lüzumlu açıklamaları yapma neticesinde verdik. En akıllıcasına neticesinde vermeye çalışacağız" dedi.

Aday olacak mısınız? Sorusuna Elmas, "Hayır şu anda Galatasaray'ın önceliği değil. Birinci önceliği beraberlik ile Galatasaray'ı bu kaostan çıkarmamız lazım" niteleyerek karşılık verdi. Burak Elmas, sorun açan ve tedbiri aldıran Fırat Develioğlu ile meclis başkanı ile konuştuklarını, davayı çekmesini istediklerini söylediklerini anlatım etti.
Birkaç kıta kabahat duyurusunda bulunacağını anlatım fail Elmas, "23 Nisan önceleri tedbirin kalktığı görüşmede tahsil edilen kararın dibine düşülen husus ve dün servis edilen, bizim de neticesinde bilmediğimiz istinaf neticesinde ile ilişik bunun gerisinde ne bulunduğu ile ilişik kabahat duyurusunda bulunacağım. Bu ithamlarla ilişik görevde olayım, sıfır gereğini yapacağım" açıklamasında bulundu.

Yarın Galatasaray Lisesi'nde birtakım üyelerin imza toplayacağının hatırlatılması üzerinde Başkan Elmas, "Ben bu imza konusunu destekliyorum. Hatta erte gidip ego de imzalayacağım. Yönetim oturmuş dostlarım da imza verecek. Farklı sebeplerle Galatasaray demokrasine karışma edilmez" biçiminde konuştu.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler