USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Biz buradayız, görevimizin başındayız'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, hanuman ayı meclis oturmuş toplantısında icra ettiği açıklamada, "Biz buradayız, görevimizin başındayız. Mevcut yönetimden küsurat dostlarım da benle beraberce çalışıyor. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Burak Elmas: 'Biz buradayız, görevimizin başındayız'
29-01-2022 23:12

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, ertelenen hanuman ayı meclis yerleşmiş toplantısında açıklamalarda bulundu. Video konuşma yöntemiyle meydana getirilen görüşmede eleştirilere yanıt sağlayan Elmas, "Galatasaray'daki bulunan sorunlar, Galatasaray'a ortak bilinçlilik gayrimümkün denilerek, kar hepsi üzere büyüttüğümüz bugün ne çıkacağımızı tartıştığımız mali durum; Galatasaraylıların baş başa çıkabileceği ortak durum. Bir dümen bu vaziyetten biricik başına çıkamaz. Camianın etraflı dinamiklerini ortak araya getirilmesi lazım. Son dönemlerde oluşuk ortak alışkınlık var. Kişilere dokunca vererek mevzuları çözdüğümüzü ön görüyoruz. Kişiler ihtimal gelip geçiyor ancak Galatasaray'ın sorunları çözümsüz kendisine bitmeme ediyor ve değme sabık güneş az buçuk henüz büyüyor. Biz dümen kurulunda olduğumuz müddetçe bu hal iradelerine değme devir açığız" niteleyerek konuştu.

Dün meydana gelen örgen bilgilendirme toplantısı düşüncesince ise Başkan Elmas, "1500 yaklaşan üyemiz eşya yaptırdı. Katılan 700-800'e yaklaşan üyemiz vardı. Bizim maksadımız üyelerimizle ortak araya gelip, tartışıp, onları kulaktan kendimizi anlatmak. İlk örgen toplantımızda maatteessüf ortak üyemiz baş döndürücü giranbaha Süleyman eş ile ait gerçekten Galatasaray ortamına yaraşıksız cümleler kurdu. Biz o anda ortak şeyler hazırlamaya çalıştık. Akışta evvel el yaptığımız görüşmede rötar ergin olabilir. Bunun baş döndürücü hata bulunduğunu söyledim. Bu dobra sabık örgen bilgilendirme toplantısında, bu lezzetsiz ve bedbaht vakaya indirgememek lazım. Ben müstelzim konuşmayı başbuğ kendisine orada yaptım. Doğruyu anlatım etmeye, yanlışın altını çizmeye çalıştım" biçiminde konuştu.

"Arzu ederse tamamı Galatasaraylılar yatırımcı kendisine katılabilirler"

TFF 2. Lig takımlarından bulunan Niğde Anadolu FK'nın alınmasıyla ait mevrut eleştirilere yanıt sağlayan Burak Elmas, "O anda aceleci akım yazar o kulübü almamız gerekiyordu. Niğde Anadolu FK yatırıma açıktır. Arzu ederse tamamı Galatasaraylılar yatırımcı kendisine katılabilirler. Gizli ortak aranjman değil. Bir altyapımız var. Fakat 17-19 gözyaşı gruplarından sonradan dışarıya kiraladığımız baş döndürücü ortak tomar oyuncumuz var. Oyuncuların çokları madun liglerde oynuyor. Doğru yanlışsız ortak gövde almadan kiralık veriyoruz. O takımlarda oynamıyorlar, gelişimlerini strateji edemiyoruz. Burada gaye Galatasaray'ın altyapısında oynayan ve apayrı bölgelere kiralık verdiğimiz oyuncuların gelişimini strateji buyurmak ve onları henüz sıkıca ortak ligde 11'de onayarak gelişimini sağlamak. Yaptığımız değme bilinçlilik Galatasaray'ın geleceği düşüncesince yaptığımız hamleler" ifadelerini kullandı.

"Güvenoyu değme devir dileme edilebilir"

Divan üyelerinden mevrut 'Güvenoyu' mevzusuyla ait kendisine ise Elmas, "Kime göre, neye göre. Güvenoyu değme devir dileme edilebilir. Tüzüğümüz bellidir. Biz elimizden geldiği denli tamamı camiayı, mevrut hal önerileriyle bu arada Galatasaray'ı bu çetince vaziyetten cesurca çıkarmayı istiyoruz. Sadece Galatasaray değil esasen Türk futbolunun içinde bulunmuş olduğu bu çetince vaziyetten Galatasaray'ı çıkarmaya çalışıyoruz. Tek başına değil, camiamızın yardımı ile yapmayı istek ediyoruz. Elimizden geldiği sürece bunları hazırlamaya bitmeme edeceğiz" dedi.

Tüzük konusu

Tüzük değişikliğinde 2-3 özellik rüçhan bulunduğunu anlatım fail Başkan Elmas, "Bu 3 maddenin maatteessüf takvimsel kendisine dokunduğu noktalar var. O mevzular haricinde tüzükte ortak tomar farklılık istemiyoruz. Bu maddeler de Galatasaray'ın yönetilmesi ve henüz makul denetlenmesi düşüncesince maddeler. Bunlar aceleci bulunduğunu düşündüğümüz maddeler. Farklı ortak özellik ile oynama niyetimiz yoktu. Kurulan madun kurul ile değerlendirildi" açıklamasında bulundu.

"Biz buradayız, görevimizin başındayız"

Yönetim kurulundan ayrılan eşhas üstünden ortak anahtar yapılmaması icap ettiğini aktaran Burak Elmas, "Bu evvel el olmuyor. Yönetim kurulunda ilkin Galatasaray'ın bu zamanında idman baş döndürücü havadan ortak bilinçlilik değil. Bazı arkadaşlarımızın çalışırken görüşleri, fikirleri değişik olabilir. Buna hürmet açıklamak lazım. Ayrılırken de aklık boşanmak lazım. Biz buradayız, görevimizin başındayız. Mevcut yönetimden küsurat dostlarım da benle baş başa çalışıyor. Kimsenin şüphesi olmasın. Camiamdan biricik ricam, akıbet dönemlerde eşhas üstünden ağır ortak yönlendirme ve şahsi onur suikasti gerçekleştiriliyor. Bunun da Galatasaray'a faydası yok. Geçmişte de yapıldı" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler