USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Burak Dağlıoğlu: Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti tasarruf etmek var

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Bu sabahleyin bakımından önce 10 ayak tabanı bağlı arsıulusal aracısız envestisman verileri açıklandı. Yaklaşık 10,3 bilyon dolarlık ortak arsıulusal aracısız envestisman girişi mevcut ülkemize." dedi.

Burak Dağlıoğlu: Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti tasarruf etmek var
12-12-2022 14:07
İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye ilkin 10 ayda kestirmece 10,3 bilyon dolarlık ortak arsıulusal direkt envestisman girişi bulunduğunu belirterek, "Bu performansın daralan ortak pazarda dobra ortak başarım bulunduğunu değerlendiriyoruz. Sene böylecene da kestirmece bire ortak çabucak bitmeme ettiğimiz devir çabucak hoppadak güzeşte yılla bire ortak yatırımı çekmiş olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Dağlıoğlu, Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) çeşidinden bu sene ilkin kere planlı "Türkiye-ABD İş Zirvesi"nin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'nin güzeşte sene 14 bilyon dolarlık arsıulusal direkt envestisman aldığını anımsattı.

Bu sabahleyin bakımından arsıulusal direkt yatırıma ilişilin ilkin on maaş verilerin açıklandığını tamlayan Dağlıoğlu, "Yaklaşık 10,3 bilyon dolarlık ortak arsıulusal direkt envestisman girişi mevcut ülkemize. Geçen senenin ilkin on ayında kestirmece 10,6 bilyon dolardı, yüzdelik 3 altında gittiğini söyleyebiliriz. Bu bizlere kürevi tabloda ne anlatım ediyor ona beslemek lazım. Hepinizin izleme etmiş bulunduğu az daha maatteessüf 2022 yılı ilkin çeyreğinde ortak jeopolitik krizle başladık, sonra özek bankalarının politikalarıyla ekonominin yavaşladığı, yavaşlama beklentileri ve elbette bitkisel kendisine yatırımların da azaldığı ortak çağa girmiş olduk." diyerek konuştu.

"Geçen yılla bire ortak yatırımı çekmiş olacağımızı düşünüyoruz"

Dünyadaki envestisman hareketlerini izleme fail UNCTAD'ın, bu senenin ikinci çeyreğindeki yatırımların ilkin çeyreğe layıkıyla yüzdelik 30 azalmasını ön gördüğünü ve üçüncü ve dördüncü çeyrekler düşüncesince de bire ortak menfi trendin bitmeme edeceğini düşündüğünü aktaran Dağlıoğlu, "Bu bağlamda ülkemizin ilkin on aydaki bu arsıulusal direkt envestisman çekilme performansının daralan ortak pazarda dobra ortak başarım bulunduğunu değerlendiriyoruz. Sene böylecene da kestirmece bire ortak çabucak bitmeme ettiğimiz devir çabucak hoppadak güzeşte yılla bire ortak yatırımı çekmiş olacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Zirvedeki oturumların bap başlıklarının önemine dikkati çekici Dağlıoğlu, "Dünyada da her insanın konuşmuş bulunduğu bap sürdürülebilirlik, dijitalleşme, henüz ferah varlıklarla envestisman yapmak, jeopolitik ilişkileri yönetmek, tedbir zincirlerinde henüz güçlü, dayanabilen olmayı sağlamak. Bu bağlamda bugünkü oturumların da baş döndürücü yerinde seçme bulunduğunu düşünüyorum. Programı hazırlayanları kutlama kartı kılmak lazım." dedi.

"Dijitalleşme tarafında Amerikan şirketleri bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli"

Dijitalleşme tarafında Amerikan şirketlerinin kendileri düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunduğunu dile getiren Dağlıoğlu, "Hem ekosistemde o dönüşümü sağlayıcı aktörleri vatanımızda bulunduruyorlar. Hem de Türkiye'nin sayısal iktisat performansında ehemmiyetli ortak ayırt yaratarak, bizim uygulayım bilimi girişimcilerimiz düşüncesince ehemmiyetli ortak repertuvar oluyorlar. Daha da önemlisi, baktığımız devir Amerikan merkezli başta kaynak yöneticileri geçtiğimiz üç yılda Türkiye'deki teknolojik girişimlerine ağırbaşlı yatırımlar yaptılar. Dijital iktisat bizim düşüncesince en ehemmiyetli konulardan biri." değerlendirmesinde bulundu.

"Sürdürülebilirlik, halis muhlis envestisman çekilme çalışmalarımızda elzem ortak prensip"

Burak Dağlıoğlu, sürdürülebilirlik mevzusunun da ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Yine baktığımız devir halis muhlis dünyada her insanın bakir karbon emisyonu düşüncesince kendine maksat belirlediği ortak dönemdeyiz. Türkiye de 2053 yılı düşüncesince kendine hakeza ortak maksat koydu. Bizim de Yatırım Ofisi kendisine ortak buçuk sene eski direkt envestisman izleme belgesinde de ortaya koyduğumuz az daha sürdürülebilirlik, halis muhlis envestisman çekilme çalışmalarımızda elzem ortak prensip. Yaklaşık ortak ay derece ilkin arsıulusal müşavirlik şirketiyle ortak anlatım lansmanı yaptık. Türkiye'deki sürdürülebilirlik uygulamaları, kuruluşların adaptasyonu, bunda ne hedeflere, ne derece yaklaşılabildiği kamunun kesinlikle bunu kolaylaştırıcı yahut maniple olduğuyla ilgilendiren şümullü ortak düzentileme oldu. Biz de bu sürdürülebilirlik alanındaki ajandayı destekliyoruz, önemsiyoruz. Bu bağlamda sizler düşüncesince yapabileceğimizi düşündüğünüz ortak obje olursa herhangi ortak devir kapımız açık. Bütün kamudaki paydaşlarla bu arada sizin bu hedeflere ulaşmanızı iletmek istiyoruz. Özellikle bizim envestisman projelerinde, yatırımcıların envestisman sonucu verirken sürdürülebilirliğin ehemmiyetli ortak belirtke değişken bulunduğunu görüyoruz. Yatırım kararının konumunu, ölçeğini üstelik etkileyen projelerimiz oldu. Bu bağlamda sizler düşüncesince ne anlatım ettiğini biliyoruz."

"Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti tasarruf kılmak var"

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise bahis konusu zirveyi ilkin kere gerçekleştirdiklerini belirterek, "AmCham kendisine ilkin el ortak zirve deniyoruz. Aslında bu ortak gelişmeyi gösteriyor. Biz daim ön gösterim yapardık 2004'ten beri. Bu galaya ortak rütbe töreni ekledik. İlk 30 başvurudan şu anda yüzleri güzeşte müracaatlar mevcut ve hakkıyla ortak noktaya geldiğini gördük, buna ortak de zirve ekleyelim istedik. Yani yalnızca şeb değil bu ab haset de esasta Türk-Amerikan iş birliğiyle ilgilendiren tartışmalara bölelim ki Türk-Amerikan teşrikimesai henüz da gelişsin... Bu hem Türkiye'yi hem Amerika'yı geliştiren ortak iş birliği." diyerek konuştu.

Turnaoğlu, zirve kapsamında Türk-Amerikan iş birliğinin 3 anne başlıkta konuşulacağını anlatım ederek, "Dijital ekonomi, sürdürülebilirlik ve enerji. Gerçekten dünyada da ihtimal en baş döndürücü konuşulan, hem Türkiye'nin hem Amerika'nın öz dalında baş döndürücü ehemmiyetli noktalarda bulunduğu ve iş birliğini bu arada geliştirerek dü tarafa da menfaat sağlayabilecek alanlar bulunduğunu düşünüyoruz bu temaların." ifadelerini kullandı.

Zirve düşüncesince "AmCham Türkiye, Türkiye'yi toptan pazarlara haiz ortak güçtür" mottosunu belirlediklerini kaydeden Turnaoğlu, önceliklerini şu biçimde sıraladı:

"Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti yükseltmek var. Türkiye'nin lehçe özek olmasını sübvanse kılmak var. Yine Türk iş ortaklarımızın toptan bedel zincirlerinden henüz iri hisse almasını iletmek var. Türkiye'nin sürdürülebilirlik programlarına korumak var."

"Türkiye ekonomisi ehemmiyetli ortak potansiyele sahip"

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ise zirvenin önemine dikkati çekerek, "Program, Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan Amerikan şirketleri ve büyümeye bitmeme fail Türk ekonomisi açısından merkezi mevzularda önemlice bilgiler sunmayı vaat ediyor. Bugün ele tahsil edilen bu çeşit konulardan biri sayısal ekonomiye geçiş. Bu bap evren çapındaki işletmelerin hızında ve büyümesinde bükülme oluşturma potansiyeline sahip." dedi.

Sürdürülebilirlik ve yer dostu olma az daha ehemmiyetli konuların Türkiye'deki Amerikan şirketlerinin liderleri çeşidinden önemsenmesinden ekolojik ortam bahtiyar bulunduğunu tamlayan Eadeh, Türkiye ekonomisinin ehemmiyetli ortak potansiyele ehil bulunduğunu ve Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan Amerikan şirketlerini desteklemeye bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler