USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong SPK'nin 40'ıncı yılı düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul'da gong, SPK'nin 40'ıncı yapı sene dönümü düşüncesince çaldı.

Borsa İstanbul'da gong SPK'nin 40'ıncı yılı düşüncesince çaldı
24-01-2022 13:35
İstanbul

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kapital piyasalarında muamelat işleyen her insanın denk koşullarda muamelat yaptığına güvenli peyda etmek istediklerini tabir ederek, "Bunun düşüncesince piyasayı 7 devir 24 sayaç esasıyla izleme ediyoruz. Bunun kararında lüzumlu düzenlemeleri ve tedbirleri de yaşama geçiriyoruz." dedi.

Borsa İstanbul'da gong, SPK'nin 40'ıncı yapı sene dönümü için çaldı.

Törende mütekellim SPK Başkan Taşkesenlioğlu, kapital piyasalarının önemine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Sermaye piyasalarımız, yurdumuzdaki derinlemesine vadeli hazine bildirme ve talebinin en dişi noktada yanında araya gelmesi ve üreten firmaların sağlamış olduğu vefa artışının tabana yayılmasını gelmek yerine mali sistemimizin elzem yanında parçası şekilde derinlemesine senelerdir görev vermektedir. Finansal mimarimizin 150 yılı aşan yanında süredir kapital piyasalarına bağlı birikim ve tecrübesi bulunmakla beraberce SPK'nin kuruluşundan bugüne 40 senedir derece derece güçlenen kurumsal yanında sığa düz yazı edilmiştir. Bu sürecin geçmiş evrelerinde ülkemizin arsıulusal kapital halleriyle uyumu sağlanırken, sonra yerel kapital piyasası ürünleri ve muamelat biçimleri geliştirilmeye başlanmıştır. İlerleyen evrelerde meydana getirilen anayasa değişimleri sebebiyle ise kapital piyasalarımız türel çerçeve, teknolojik enfrastrüktür ve mahsul çeşitliliği itibarıyla AB düzenlemeleriyle kusursuz mevzun bir vaziyete getirilmiştir."

"Yatırımcıların gereksinimlerini karşılayabilecek akla yatkın mahsulat ve finansman modelleri yaşama geçiriliyor"

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK'nin; firmaların ve artırım sahiplerinin kapital piyasalarını elan baş döndürücü yeğleme etmesini sağlayacak gereksinimleri belirleme ettiğini belirterek, "SPK, yerel ve ecnebi ferdî kurumsal topu topu yatırımcılarımızın gereksinimlerini karşılayabilecek akla yatkın mahsulat ve finansman modelleri yaşama geçirmektedir. Bu bölgede ağır mesafeler katedilmesine karşın büyümekte bulunan yanında dünya şekilde Türkiye, baş döndürücü elan çelimli yanında kapital sanayisine gerekseme duymaktadır." dedi.

Uzun senelerdir 1 milyon yöresinde bulunan hisse piyasası yatırımcı sayısının 2,4 milyona kavuşması ve 2021 senesinde zamanı üstün dereceli seviyede, bütün 52 skor bölüt bildirme işlemi gerçekleştirilmiş olmasının kapital piyasaları açısından ayrımlı yanında seviyeye ayraç ettiğini aktaran Taşkesenlioğlu, şu halde bitmeme etti:

"Bu potansiyeli akla yatkın yanında halde kullanarak kapital piyasalarımızı elan encam seviyelere taşıyabilmek yerine SPK şekilde topu topu paydaşlarımızla haberleşme ortamında şekilde piyasamızın elan da gelişim göstermesi ve derinleşmesi düşüncesince çalışmaya bitmeme etmemiz icap ettiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda kapital piyasalarının imajının güçlendirilmesi asliye önceliklerimiz arasındadır. Sermaye piyasalarında muamelat işleyen her insanın denk koşullarda muamelat yaptığına güvenli peyda etmek istiyoruz. Bunun düşüncesince piyasayı 7 devir 24 sayaç esasıyla izleme ediyoruz. Bunun kararında lüzumlu düzenlemeleri ve tedbirleri de yaşama geçiriyoruz.

Piyasa bozan ve ya bozmaya etkin topu topu girişimleri de ne yöntemi kullanıyorlarsa kullansınlar belirleme yazar caydırıcı cezalar veriyoruz, vermeye de bitmeme edeceğiz. Uzun vadede çelimli yanında kapital piyasası imajını sağlamamız düşüncesince bunun ne denli ehemmiyetli bulunduğunun da farkındayız."

"Şirketlerimizi borsamıza çağırma ediyoruz"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun da Borsa İstanbul'un, SPK ile beraberce şirketleri ve yatırımcıları kapital piyasalarının sunmuş olduğu imkanlardan elan yanında tomar faydalandırabilmek düşüncesince çalıştığını tabir etti.

Ergun, devamla şunları kaydetti:

"Bu kapsamda bildirme tarafında elan yanında tomar firmanın muhtelif pınar temini olanağına kavuştuğu, istem tarafındaysa elan degaje yanında yatırımcı tabanına ulaşıldığı, başkaca piyasalarımızın gereksinimlerine gereğince toy mali mahsul ve hizmetlerin geliştirildiği, kısaca piyasalarımızın büyüme göstermesine odaklandığımız yanında kasıt ile İstanbul'un arsıulusal para merkezi olması pozisyonuna çelim katmaya bitmeme edeceğiz. Bu amaçla yanında taraftan yatırımcılarımıza tasarruflarını istimara imkanı, ortamı, piyasası meydana getirmeye çalışırken, öteki taraftan ülkemizin büyüme göstermesine ulama sağlayan, istihsal yapan, envestisman yapan, dış satım yapan, istihdam meydana getiren şirketlerimizi, yatırımlarını ve büyümelerini kapital piyasaları kanalıyla akçalanmış edebilmeleri düşüncesince borsamıza çağırma ediyoruz. Bu kasıt düşüncesince bu yolda beraberce çalıştığımız fevk kurulumuz SPK'yi 40'ıncı yılı zımnında kutlama ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler