USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong Mobiltel düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, "Mobiltel, tahminî 333 milyon TL tutarında, ferdî yatırımcı ile yerel ve ecnebi kurumsal yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile değerli birlikte bölüt sunma gerçekleştirmiştir." dedi.

Borsa İstanbul’da gong Mobiltel düşüncesince çaldı
25-11-2021 11:43
İstanbul

Mobil telefon ve zeki maşa şirketlerinden Mobiltel, planlı gong töreniyle Borsa İstanbul’da muamele görmeye başladı. Şirket payları, Yıldız Pazarda "MOBTL" kodu ile muamele görüyor. Halka sunma fiyatının 1,60 TL bulunduğu ihraçta bölüt sunma büyüklüğü 332 milyon 800 bin TL olurken, İnfo Yatırım kanalıyla meydana gelen bölüt arza inzimam sağlayıcı yatırımcı sayısı 33 binin üstünde gerçekleşti. İhraç sonrası bölüt duruluk payı ise yüzdelik 20,29 oldu.

Gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz, "Mobiltel, kurumsal yapısı güçlü, tecrübesi yüksek, bu sektörün en kırkyıllık şirketlerinden biridir. Mobiltel tahminî 333 milyon TL tutarında, ferdî yatırımcı ile evcil ve ecnebi kurumsal yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile kalburüstü müşterek bölüt sunma gerçekleştirmiştir. Halka arzdan elde edeceği geliri ile nema hedeflerini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Bu bölüt arzda ortaklaşa iş ortaklarının, 6 ay süresince hisse satmama taahhüdü vermiş olmalarını, kuruluşa bulunan itimat ve ilkin yatırımcıya sunulan bedel açısından baş döndürücü bulunmaz bulunduğunu düşünüyorum."ifadelerini kullandı.

Ergun, yatırımcıların kapital piyasalarının gözbebeği olduğunu, bu yüzden yatırımcıların mali okuryazarlığını artırmasını baş döndürücü önemsediklerini söyledi.

Yatırımcılardan, ortaklaşa iş ile ait detayları içtimai medyadan değil Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) izlem etmelerini, çalışmış oldukları uzlaştırıcı kurumların envestisman danışmanlarının tavsiyelerine layıkıyla envestisman kararlarını vermelerini ve uzlaştırıcı kuruluşlarının araştırı raporlarını incelemelerini beklediklerini dile getiren Ergun, "Şirketlerden envestisman kararlarını verirken ortaklaşma kültürü ile cereyan etmelerini bekliyoruz. Mobiltel'e, borsamız ailesine latifçe geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarına zait olsun." niteleyerek konuştu.

"Zorlu ortalık şartlarına karşın 3 kıvrım istem topladık"

Mobiltel Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu da kavi ortalık şartlarına karşın yatırımcılardan 3 kıvrım istem geldiğini hatırlatarak, "Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine bitmeyen teşekkürname ediyoruz." dedi.

Başarıyla gerçekleşen bölüt arzdan kapital artışı eliyle elde edilecek kısmın yüzdelik 70’ine yanıt mevrut tutarın mali namus borcu ödemelerinde kullanılacağını kaydeden Mıstaçoğlu, küsurat kısmın da firmanın nema hedefleri ve pres sermayesi gereksinimi düşüncesince kullanılacağını anlatım etti.

Mıstaçoğlu, bu bölüt arzla baş başa Mobiltel'in, zat dalında bölüt açık evvel ortaklaşa iş bulunduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bu da bizim düşüncesince ayrı müşterek alım çalım kaynağı. Halka arzdan aldığımız güçle müşterilerimize en elleme hizmeti vermeye ve sektörümüzde ayırt yaratmaya bitmeme edeceğiz. Halka sunma bizim sorumluluğumuzu artırıyor. Daha ilkin alışılmış modelde çabucak patrona ve ya müşterek vahit tane ortağa aritmetik verirken, demin beniz binlerce kişiye gönül rahatlığı sorumluluğumuz var. Halka arzda hâlâ ilkin hiçbir borsada muamele yapmamış hayatında evvel kez borsaya giren nice insanoğlunun bizlere güvenine tanık olduk. Borsaya bizimle inzimam etmeleri sorumluluğumuzu hâlâ da arttırdı. Şirketimizin geleceği düşüncesince ne denli itinayla çalışıyorsak, zaman bu katlı oldu."

Sektörde hâlâ aceleci büyüyeceklerini anlatım fail Mıstaçoğlu, "Giyilebilir teknolojiler dediğimiz, hem evde hem iş durumunda yaşamımızın nice dalında beğenilen robot süpürgeler, scooterlar, iklim tasfiye cihazları, zeki saatler kabil mahsulat bundan sonraları değme bölgede arazi alıyor. Pazarımızda da değme sene bunların acemi modelleri gerçeklenmiş çıkıyor. Tüketiciler de acemi markalarla acemi nitelikleri ve deneyimleri görmek düşüncesince istek gösteriyor. Sektörümüzde elhak maşa değiş pazarı ince hızlı. Bu pazarın süresince olmaktan çevre şu anda olağandan memnunuz." niteleyerek konuştu.

Mıstaçoğlu, Mobiltel yerine alışveriş rakamlarını artıracaklarını belirterek, "Tüm yatırımcılara bizlere verdikleri güvenden ve şirketimize icra ettikleri yatırımdan çevre teşekkürname ediyoruz. Bu adımla bu arada düş ediyorum sektörümüz baş döndürücü hâlâ aceleci büyüyecek. Bu acemi teknolojilerle şahısların evlerinde, hayatlarında, hayat sahalarında hâlâ müşterek tomar arazi alacağız. Pazardaki payımızı artırarak elleme işler yapmayı umuyoruz." niteleyerek laflarını tamamladı.

"Sektörümüzde ağır müşterek nema potansiyeli görüyoruz"

Mobiltel Genel Müdürü Yücel Kubanç ise, "Bugüne denli bulunduğu kabil bundan sonraları da sürdürülebilir dimdik büyümemizi bitmeme ettirerek taşınabilir telefon ve zeki cihazlar pazarındaki payımızı artırmaya odaklanacağız." dedi.

2023 senesinde gerçekleşmesi planlanan 5G lansmanına dikkati çekici Kubanç, "5G şebekelerinin yaşama geçmesi düşünmek tüketicinin elindeki telefonların değiş ihtiyacının doğması demek. Daha çelimli müşterek taşınabilir genel ağ altyapısına geçeceğiz ve acemi sert baş döndürücü infaz yaşamımıza girecek. Telefonların güçlerinin, işlemcilerinin, hafızalarının buna layıkıyla değişmesi gereksinimi ortaya çıkacak. Dolayısıyla önümüzdeki çağda sektörümüzde baş döndürücü ağır müşterek nema potansiyeli görüyoruz." niteleyerek konuştu.

"Halka arzlar ekonomimiz açısından izlemsel ciddiyete sahip"

İnfo Yatırım Üst Yöneticisi (CEO) Ender Şahin de bölüt arzın izlemsel önemde bulunduğunu belirtti.

Bu başlangıcın Mobiltel'e ve yatırımcılarına zait kademli ve ferah ekonomik olmasını isteyen Şahin, "Şirketlerimizin ürettikleri kıymeti bölüt sunma eliyle yatırımcıların ilgisine sunması ve deprem düşüncesince kuvvet kazanmaları, ekonomimiz açısından izlemsel ciddiyete sahip. İnfo Yatırım yerine 2021 senesinde dördüncü bölüt arzımızı gerçekleştirdik. Tamamladığımız dört el sunma ile 2021 senesinde vasıtalık ettiğimiz toplanmış irilik 1 bilyon TL’yi geçti. Bizler hakeza elleme müşterek gayeye vasıtalık ettiğimiz düşüncesince mutluyuz. Halka sunma sürecinde bizlere uyanıklık yayınlayan kalburüstü yatırımcılarımıza, kalburüstü kurumlarımız Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank ve topu topu çalışanlarına teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler