USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Konya Kağıt AŞ düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Konya Kağıt kestirmece 181 milyon TL bölüt sunma ücreti ve 55 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile baş döndürücü kalburüstü birlikte bölüt sunma gerçekleştirmiştir." dedi.

Borsa İstanbul'da gong Konya Kağıt AŞ düşüncesince çaldı
26-11-2021 13:38
Istanbul

Borsa İstanbul’da gong, 32 senedir Konya’da kağıt üretim, karton ambalaj ve defter üretim, İstanbul Güneşli’de karton ambalaj istihsal tesisleri peyda etmek az daha 4 anne istihsal birimi ile tüketicilere bedel sunan Bera Holding’in iştiraki Konya Kağıt AŞ düşüncesince çaldı. Konya Kağıt’ın hisseleri, çağ bakımından Ana Pazar’da muamelat görmeye başladı.

Gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Konya Kağıt'ın, teknolojik birikimi faziletli ve ihracata bedel katan aşırı giranbaha müşterek müşareket bulunduğunu belirtti.

Ergun, Konya Kağıt'ın, ormanları korumayı, çevreye ziyanı engellemeyi, efsanevi haklarına okkalı olmayı üstlenme etmiş ve uygulayıcı müşterek müşareket bulunduğunu anlatım ederek, "Bu duyar yaklaşım, bundan sonradan yaşamın değme alanında, lüzum toplumsal yaşamda gerekse mali yaşamda kendini göstermektedir. Biz de Borsa İstanbul adına bu duyar yaklaşımı sergileyen şirketlerden müşterek sürdürülebilirlik endeksi hesaplıyoruz. Geçen ay endekste hesaplama metodolojisini değiştirdik ve endekse girebilme kriterlerini yükselttik. Endeksimize dâhil olabilecek şirketlerimizin tanımını genişlettik. Daha aşırı şirketlerimiz bu endeksimize dâhil kabil bir duruma geldi. Aynı sürede bu endeksimizin hesabına müşterek görüntü kurulmasını sağlayacağız. Ayrıca bu endekslerin hesabına müşterek vadeli muamelat sözleşmesi oluşturacağız." diyerek konuştu.

Borsanın raflarındaki sürdürülebilirlik odaklı mamüllerin çeşitliliğini artıracaklarını vurgulayan Ergun, şunları kaydetti:

"Bu temaya envestisman gerçekleştirmek talip evcil ve ecnebi yatırımcıları kapital piyasamızla buluşturmaya bitmeme edeceğiz. Çok benzeyen müşterek sürede da Konya Kağıt'ı sürdürülebilirlik endeksinde görebilmeyi beklenti ediyoruz. Konya Kağıt kısaca 181 milyon TL bölüt sunma ücreti ve 55 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satı ile aşırı değerli müşterek bölüt sunma gerçekleştirmiştir. Bu değerli bölüt arzdan ekolojik ortam emeği güzeşte herkese, tamamı müşareket çalışanlarına, aralık bulucu kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum. Konya Kağıt’a borsamız ailesine latifçe geldiniz diyorum. Sermaye Piyasalarına hayır olmasını diliyorum.”

"Türkiye'de dağ bayır tabı kağıdı üretiminin kısaca yüzdelik 25’i Konya Kağıt AŞ kabilinden karşılanmaktadır"

Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya ise Konya Kağıt AŞ’yi de içerisinde barındıran Bera Holding'in 2012 yılından bu yana Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da muamelat gördüğünü belirterek, grubun derinliğine müşterek borsa tecrübesine erbap bulunduğunu vurguladı.

Grubun ehemmiyetli şirketlerinden birinin borsada muamelat görecek olmasının coşkusunu yaşadıklarını özetleyen Kaya, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kurulduğu günden bugüne daima üretimini artıran, çeşitlendiren şirketimiz akıcı adına İSO önce 500 yahut ikinci 500 sıralamasında toprak almaktadır. Türkiye’de dağ bayır tabı kağıdı üreten 4 tesisten birisidir ve Türkiye üretiminin kısaca yüzdelik 25’i Konya Kağıt AŞ kabilinden karşılanmaktadır. Türkiye’de dağ bayır tabı kağıt üretiminin 254 titrem ve bunun dü sert da dış alım olması, genel ağ üstünden alışverişlerin artmasıyla, ambalaj ihtiyacının artması, mevki bilincinin büyümesine koşut adına plastik ürünlerden kağıt ürünlere müşterek intikal olması kabil unsurlar dikkate alındığında kağıt dalının önünün bariz bulunduğu görülmektedir. Özellikle sonuç zamanlarda daima kar üretmesi zımnında doğrudan elden değme sene kazanç dağıtılma potansiyeline erbap bu şirketimizin borsada muamelat görmeye başlamasıyla çelim kazanacağını ve ayrımsız sürede Borsa İstanbul’a bedel katacağını düşünüyoruz.

Bera Grubu adına tamamı şirketlerimizi ayrımsız gemide benimseme ederek para planlaması ve yönetimini konsolide adına ele alıyoruz. Böyle baktığımızda, bölüt arzla elde edilmiş gelirin grubun filhakika dobra bulunan konsolide mali yapısını şimdi da sağlamlaştırdığı müşterek gerçektir. Sanayi şirketleri diyar kalkınmasının antipatik gücüdür. Ülkelerin kalkınması uran şirketlerinin başarısına endeksli adına şekillenmektedir. Sanayi şirketlerinin başarısı ise çelimli müşterek kapital yapısı ile beklenen olmaktadır. Konya Kağıt AŞ’nin grubun kapital yapısını perçinlemek az daha attığı bu adımın hayır artımlı olmasını dileriz ve emeği güzeşte her insana şükranlarımızı sunuyoruz.”

"Yatırımlarımızla Türkiye’nin akan açığının kapatılmasına ulama sağlayacağımızı öngörüyoruz"

Konya Kağıt AŞ Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe de esaslı müşterek geçmişe erbap bulunan firmanın bölüt açılmasıyla baş başa yatırımcılardan bu derece derin nazarıitibar görmesinin menfaatlerini bahtiyar ettiğini söyledi.

Konya Kağıt AŞ adına bundan ahir hedeflerinin Türkiye’de üretimi olmayan, dış alım ile karşılanan bazısı ilişik kıymeti faziletli kağıt türlerine envestisman gerçekleştirmek olacağını anlatım fail Efe, "Bu yatırımlarımızın gerçekleşmesi biçiminde Türkiye’nin akan açığının kapatılmasına ulama sağlayacağımızı öngörüyoruz. Konya Kağıt, envestisman projeleri indinde sürdürülebilirlik ile ilişik çalışmalarına da açıklık vermeden bitmeme etmektedir. Sürdürülebilirlik stratejimizde mottomuz, 'Global Düşün, Evrensel Uygula'dır" diyerek konuştu.

Efe, Konya Kağıt'ın meydana getirdiği envestisman ve inovatif çalışmalarla sektörde sayı farkı su kullanımının 8-10 metreküp/ton kağıt iken 4,5 metreküp/ton kağıt seviyelerine düşürerek doğacak nesillere bulunan sorumluluklarını hesabına getirmeye çalıştığını belirterek, bölüt sunma hazırlığı düşüncesince 45 çağ süresince dursuz duraksız çalıştıklarını kaydetti.

Konya Kağıt AŞ'nin bölüt sunma süreci

130 milyon TL ödenmiş sermayesi mevcut Konya Kağıt’ın 1 TL yazılı bedelci 26 milyon nüsha oranı Halk Yatırım liderliğinde açılan şirketler birliği marifetiyle 18-19 Kasım'da 6,95 TL'den bölüt sunma edildi.

Konya Kağıt AŞ hisseleri düşüncesince çakılı fiyatla istem derç şekli ile gayrimenkul içi ferdî yatırımcılara ödenek ücretinin kısaca 2,5 katı, faziletli başvurulu yatırımcılara ödenek ücretinin kısaca 7,6 katı, gayrimenkul içi kurumsal yatırımcılara ise ödenek ücretinin kısaca 4,7 sert istem geldi.

Halka arzda yatırımcılar 115 milyon 33 bin 895 nüsha istem iletirken, mevrut istem ücreti 799,5 milyon TL oldu. Konya Kağıt AŞ sermayesinin yüzdelik 20’sini temessül fail esham çağ bakımından “KONKA” koduyla muamelat görmeye başladı ve açılıştan doğrudan sonradan 7,64 TL ile çatı fiyata yükseldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler