USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na uygulayım bilimi ihraç edecek

Borsa İstanbul AŞ, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Abu Dabi Borsası'na bilgelik teknolojileri dalında yürütüm ve müşavirlik desteği vereceğini duyurdu.

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na uygulayım bilimi ihraç edecek
15-02-2022 14:28
İstanbul

Borsa İstanbul AŞ'den meydana getirilen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne meydana getirdiği görüşme esnasında Borsa İstanbul ile Abu Dabi Borsası ortada ticari barışma imzalandı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ile Abu Dabi Borsası Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Saeed Al Dhaheri kabilinden imzalanan ticari barışma kapsamında Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na bilim teknolojileri dalında infaz ve müşavirlik desteği verecek.

Öte taraftan Abu Dabi Borsası'na sistemlerin kurulması, entegrasyonu, platformun güncellenmesi, verilerin acemi platforma aktarılması, infaz ve ikrar testleri, deneme aktarımı ve eğitimleri kadar destek sunar de sağlanacak. Hizmetlerin nezdinde bölümü engin erişimle nezdinde bölümü da Abu Dabi'den verilecek.

Proje sonra iş birliğinin bitmeme etmesi amaçlanıyor.

"İlk işlev ihracatını gerçekleştirdik"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, imzaladıkları bu ticari barışma ile evvel işlev ihracatını gerçekleştirdiklerini tabir etti.

Anlaşma çerçevesinde, Abu Dabi Borsası'nın teknolojik tahavvül çalışmalarına araştırma görevlisi olacaklarını tamlayan Ergun, şunları kaydetti:

"Bu icraat çerçevesinde bilim ve tecrübelerimizi ayrıksı borsalara da aktarabilmek dair baş döndürücü heyecanlıyız. Bu projede en çalışan biçimde manzume testleri, manzume entegrasyonu ve data aktarma işlemlerinde Abu Dabi Borsası ile baş başa çalışacak, ayrışık mevzularda müşavirlik verecek ve elimizden gelenin en iyisini yaparak bu projeyi Borsa İstanbul’un bellik projesi şekilde en dobra biçimde tamamlayacağız. Önümüzdeki zamanlarda bu kimse iş birliklerini ayrımlı projelerle artırarak bitmeme ettirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda ayrışık mevzularda ayrımlı borsaların taleplerini değerlendiriyoruz. Abu Dabi projesinde arazi ilişki kâffesi emek vermek arkadaşlarımıza ve Abu Dabi Borsası çalışanlarına bu projede başarılar diliyorum."

"Daha nezdinde tomar teşrikimesai piyasası keşfetmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz"

Abu Dabi Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hisham Khalid Malak da global ortaklıkları genişletmenin, Abu Dabi Borsası'nın likiditeyi arttırma, meydan verimliliğini ihya ve bu piyasanın sürdürülebilir büyümesini mizan stratejisinin anne unsuru bulunduğunu vurgulayarak, "Borsa İstanbul'un, Abu Dabi Borsası'nın uygulayım bilimi kapasitesinin henüz da geliştirilmesinde oynayacağı görevi kıvançla karşılıyoruz. Ayrıca, teşrinisani ayında imzalanan antant zaptı doğrultusunda borsalarımızın çapraz yararı düşüncesince henüz nezdinde tomar teşrikimesai piyasası keşfetmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Abu Dabi Borsası Genel Müdürü ve CEO’su Saeed Hamad Al Dhaheri de Borsa İstanbul ile kolektif meydana gelen bu girişimin, Abu Dabi Borsası'nın uygulayım bilimi kapasitesini henüz da artıracağını kaydetti.

Yeni ortaklarla benzeyen emek harcamayı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Al Dhaheri, "Abu Dabi Borsası işlemleri henüz velut bir duruma iletmek ve alıcı deneyimini yükseltmek düşüncesince acemi teknolojiye envestisman yaparken, mahsul ve işlev yelpazesini de genişletiyor. Son aylarda, yenilikçi uygulayım bilimi arz etmek hesabına Nasdaq ile katılım kurarak nezdinde paradigma kotasyon gerçekleştirdik ve çıkmış piyasasını devreye aldık. Ortaklık ağımız, ihraççılar ve yatırımcılar düşüncesince yeğleme edilen nezdinde meydan olma yolundaki Abu Dabi Borsası One stratejisine ehemmiyetli seviyede yardım sağlamaktadır." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler