USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BIST 50 endeksindeki paylarda, açığa satışta "yukarı adım kuralı" dakika de muteber olacak

Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde toprak meydan paylara, 24 Şubat'ta uygulanmaya başlanan açığa satı işlemlerinde yukarı adım kuralının bugünkü seansta da bitmeme edeceğini duyurdu.

BIST 50 endeksindeki paylarda, açığa satışta
09-03-2022 09:21
İstanbul

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) piyasaya çıkan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu sonucu gereğince BIST 50 endeksinde arazi düzlük paylarda açığa satı işleminin yapılabildiği anımsatıldı.

Söz konusu paylara müteveccih 24 Şubat-8 Mart zamanında makbul açığa satı işlemlerinde yukarı adım kuralının, bugünkü seansta da bitmeme etmesine değişmeyen verildiği dökme açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açığa satı işlemi yapılabilen paylarda açığa satı işlemi, açığa satışa bap olacak kapital endüstrisi aracının en sonuç gerçekleşen muamelat fiyatından hâlâ efdal ortak değer üstünden gerçekleştirilebilecektir. Ancak açığa satışa bap bulunan kapital endüstrisi aracının en sonuç gerçekleşen fiyatının ortak geçmiş fiyattan hâlâ efdal olması biçiminde açığa satı işlemi en sonuç gerçekleşen değer seviyesinden de yapılabilecektir. Gün süresince erbap olunmadan meydana getirilen ve hâlâ sonradan ayrımsız gündüz süresince meydana getirilen alımlarla mülga satışlar da açığa satı kapsamında olduğu için yatırımcılarımız ve envestisman kuruluşlarımız çeşidinden bu nitelikteki satışlara bağlı talimatların de açığa satı seçeneği işaretlenmek yoluyla iletilmesi hususunda lüzumlu nazarıitibar ve özenin gösterilmesi ehemmiyet sunma etmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler