USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Türkiye'yi ekleme kıymetli üretimle büyüyen müşterek yurt durumuna iletmek istiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'yi, eklenmiş altın üretimle büyüyen ortak yurt biçimine bildirmek istiyoruz. Türkiye'yi, dünyanın en ehemmiyetli istihsal üslerinden bir tanesi biçimine bildirmek istiyoruz." dedi.

Bakan Varank: Türkiye'yi ekleme kıymetli üretimle büyüyen müşterek yurt durumuna iletmek istiyoruz
15-11-2021 10:38
Sakarya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya'da alüminyum sektöründe çalışkanlık yayınlayan fabrikayı ziyaret etti.

Akyazı ilçesi Küçücek Sanayi Alanı içinde çalışkanlık yayınlayan ASAŞ Alüminyum Fabrikası'na mevrut Varank'ı, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, firmanın kuruculardan ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz ve ASAŞ Alüminyum Genel Müdürü Derya Hatiboğlu karşıladı.

Yönetim binasında basına gizli planlı toplantıda, fabrikanın faaliyetleri için Varank'a lokma tatlısı yapıldı.

Toplantının peşi sıra fabrikayı gezen Varank, emekleri inceledi ve yetkililerden bilgelik aldı.

Fabrika gezisinin peşi sıra Varank, AA muhabirine, ASAŞ Alüminyum Fabrikası'nın Türkiye'de alüminyum sektöründe en ehemmiyetli firmalardan birisi bulunduğunu belirterek, "ASAŞ, alüminyum sektöründe raylı sistemlerdeki yapılardan alüminyum folyoya derece değme ayrışık ürünü üretebilen, Türkiye'nin en şişman evvela 100 firması ortada arazi alan, sabık sene 550 milyon dolar iş hacmi yapmış, dünyada 90'dan birlikte tomar ülkeye dış satım yapabilen birlikte firmamız." dedi.

"ASAŞ, dünya ekonomisine ulama sağlamaya bitmeme edecek"

Varank, ASAŞ'ın ileriki devirde istihdama baş döndürücü ağır ulama sağlayacak acemi yatırımların ardında olduğunu, Bakanlık olarak, hem kendilerinden doğacak dönemdeki envestisman planlamalarını dinlediklerini aynı zamanda ne desteklerin verilebileceği mevzularını danışma ettiklerini anlatarak, "Türkiye'yi, ekleme giranbaha üretimle büyüyen birlikte dünya biçimine iletmek istiyoruz. Türkiye'yi, dünyanın en ehemmiyetli istihsal üslerinden birisi biçimine iletmek istiyoruz. ASAŞ da meydana getirmiş olduğu ürünlerle, alüminyum sektöründe geliştirdiği ürünlerle, raylı sistemden otomotive, defans sanayinden ambalaj sektörüne derece ürettiği ayrımlı ürünler ile şişman birlikte ekleme bedel oluşturuyor. İnşallah önümüzdeki devirde de Sakarya'ya kazandıracağı acemi yatırımlarla ülkemizin ekonomisine ulama sağlamaya bitmeme edecek." sanarak konuştu.

Alüminyumun ferah birlikte gereç olması zımnında baş döndürücü ayrımlı bölgelerde kullanılabildiğine ayraç fail Varank, şunları kaydetti:

"Özellikle anahtar araçlarında yeğnilik baş döndürücü ehemmiyetli mahrukat sarfiyatını ıskat etmek için. Bu manada da ASAŞ, Türkiye ve hayattaki ayrımlı otomotiv projelerinde, raylı sistemlerde çalışmalarını sürdürüyor üste Türkiye'nin gök alanındaki planlarında de baş döndürücü kalifiye alüminyum parçalar üretmeye başlamış. Dünyada toptan manada nağme getirecek birlikte oyuncunun çıkıyor olması bizim açımızdan önemli. Özellikle otomotiv endüstrisinde bundan böyle ASAŞ'ın ismini baş döndürücü hâlâ birlikte tomar duyacağız. Otomotiv alanı şişman birlikte değişimden geçiyor. Özellikle elektrifikasyonla araçlarda şişman değişimler oluyor. ASAŞ da o dönüşümle Türkiye sanayisine ehemmiyetli ulama sağlayabilecek birlikte firma."

"Ülkenin potansiyeline baş döndürücü inanıyoruz"

ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz da ASAŞ Alüminyumu 1990'lı zamanlarda üniversiteyi bitirdikten sonradan kurduklarını söyledi.

Yavuz, hâlâ evvela de polat sektöründe çalışkanlık gösterdiklerini, 30 yılda etkin sayısını 2 bin 800'e, ciroyu da bu sene bakımından 750 milyon dolar seviyesine taşımış olacaklarını kaydetti.

Dünya genelinde 90'dan birlikte tomar ülkeye dış satım yaptıklarını aktaran Yavuz, "Ülkenin potansiyeline baş döndürücü inanıyoruz. Endüstri ve endüstri boyutuna baktığınız devir baş döndürücü şişman fırsatlar bulunduğunu görüyoruz. Nüfusumuzun güre olmasının getirmiş olduğu birlikte gürecilik var. Coğrafi yapımız gereği doğuyla batıyı birleştirmenin bizlere sağlayacağı nice üstünlük var. Başta otomotiv kazanmak kıl payı raylı muvasala dair katar gövdeleri üretiyoruz. Elektrikli araçlara verdiğimiz 'battery housing' profilleri var. Enerji sektöründe solar endüstriye verdiğimiz profiller başı çekmekte." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'a ziyaretinde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da zevcelik etti.

ASAŞ hakkında

Kuruluşu 1990'da gerçekleşen ASAŞ, Sakarya'da toplamda 630 bin metrekare düzlük ilişkin oturmuş 300 bin metrekare gizli bölgeye erbap istihsal tesislerinde alüminyum profil, PVC profil, alüminyum kompozit, panel, panjur ve kepenk sistemleri ile alüminyum müstevi mamuller üretiyor.

2018 bakımından şeriklik kurulumu meydana gelen ASAŞ GmbH yapılanmasıyla ilkin Almanya kazanmak kıl payı Batı Avrupa'daki müşterilere hâlâ yakından misyon verilmesi, teknolojik ekleme giranbaha ürünlerde faaliyetlerin artırılması ve acemi ticari iş evliliği imkanlarının değerlendirilerek Avrupa ile bulunan ticari faaliyetlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

İnşaat, otomotiv, raylı sistemler, ticari araçlar, enerji, ambalaj, tüketim, ürünleri, denizcilik kıl payı nice tüketicilere misyon veren, 90'dan birlikte tomar ülkeye dış satım meydana getiren firma, Türkiye'nin evvela 1000 ihracatçısı 2020 araştırmasında 52. sırada, 2020 yılı verilerine layıkıyla ISO 500 listesinde 63. tam arazi aldı.

Firma meydana getirmiş olduğu yatırımlarla alüminyum yanay konusunda, Türkiye'de "en şişman ve en açık kesitli" profilleri üretiyor.

ASAŞ Türkiye'de sektöründeki "ilk" Bakanlık musaddak Ar-Ge merkezi içinde halita geliştirme, süreç ihya ve mahsul ihya çalışmalarını yürütüyor.

Otomotiv, muvasala sektörü, raylı sistemler kıl payı ekleme kıymeti efdal sektörlerde arsıulusal şişman kuruluşların musaddak tedarikçileri ortada arazi düzlük firma, başkaca icap mahsul ve süreç ihya gerekse sürdürülebilirlik dalında meydana getirilen Avrupa Birliği planlarında ortak yerine arazi alıyor.

Her sene Ar-Ge harcamalarını; kalan ekleme giranbaha plan sayısı, karşılama düzem alet ve bilirkişi ekibiyle koşut artı firma, Ar-Ge 250 araştırmasında 2020 yılı verilerine göre, güçlü ve güçlü dışı metaller sektöründe Ar-Ge'ye en birlikte tomar masraf karşılayıcı evvela 10 firma ortada 2. sıraya yerleşti.

ASAŞ, Ar-Ge merkeziyle ülkenin dışa bağımlılığını azaltarak üretimlerin yerlileştirilmesi dair da çalışmalarını sürdürüyor.

Firma ayrıca, Türkiye'nin gök emekleri kapsamında uydulardaki elektronik devrelerin soğutulmasında beğenilen "eksenel oluklu ısı borusu"nun geliştirilmesine dayanaklık etmek vererek Türkiye'de "ilk ve tek" müstahsil konumunda bulunuyor.

Raylı sistemler sektöründe beğenilen mahal altı treni ve ferah raylı dizge araçlarına erke sağlayıcı birlikte elektriklendirme sistemi bulunan ve bu vakte derece emlak dışından hazırlık edilen "rijit katenary" sistemlerini de Ar-Ge kadrosunun yardımıyla geliştirerek, domestik mahsul yerine pazara sunan firma, Türkiye'den Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı bulunan IRIS sertifikasına erbap "ilk" alüminyum üreticisi olarak, 2020 senesinde lansmanı meydana getirilen 160 km/saat hıza akla yatkın tasarlanan ve Sakarya'daki TÜRASAŞ tesislerinde imal edilen Türkiye'nin evvela domestik elektrikli treninin yerlileşmesi projesine dayanaklık etmek sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler