USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Muş: Hizmetler sektörü Türkiye ekonomisinin mükemmel anlamıyla menfez bebeği sektörü durumunda

Muş, "Hizmetler sektörü, kemiksiz döviz getirisi sağlaması ve istihdam kaynağı olmasının yanında, yarattığı çarpan etkisiyle servet ihracatına da artı ulama yapmasıyla Türkiye ekonomisinin dört dörtlük anlamıyla delik bebeği sektörü durumunda." ifadesini kullandı.

Bakan Muş: Hizmetler sektörü Türkiye ekonomisinin mükemmel anlamıyla menfez bebeği sektörü durumunda
30-12-2021 17:04
İstanbul

Hizmet İhracatçıları Birliği'nden (HİB) meydana getirilen açıklamaya göre, birlik, bu sahanın 2020 yılı ihracat şampiyonlarını açıkladı. HİB bünyesindeki madun sektörlerden oluşan 17 kategoride önce üçe giren 51 şirket gösterdikleri başarıdan çevre plaketlerini aldı.

Açıklamada, mevzuya bağlı planlı törene gönderilmiş olduğu yazılmış mesaja arazi sunulan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta herhangi müşterek sabık çağ üstün dereceli tecdit başarısı gösterdiklerini bildirdi.

Hizmet ihracatının diyar ekonomisine sağlamış olduğu katkılardan bahseden Muş, "Hizmetler sektörü, açık döviz getirisi sağlaması ve istihdam kaynağı olması özelliklerinin yanında, yarattığı çarpan etkisiyle dünyalık ihracatına da zait ulama yapmasıyla Türkiye ekonomisinin kusursuz anlamıyla menfez bebeği sektörü durumunda." değerlendirmesinde bulundu.

Muş, turizmden lojistiğe, sağlıktan dizi-filme, tahsilden yazılıma çabucak hoppadak kâffesi madun sektörlerdeki bulunan yatırımların, hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşılması düşüncesince kifayetli bulunduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Geriye hizmetler sektörünü dobra çözümleme eylemek ve müstelzim adımları çabucak uygulamaya kabul eylemek kalıyor. Biz de bu adımların hızlıca atılması düşüncesince icap Hizmet İhracatçıları Birliği’nin ve Birlik Genel Sekreterliğinin kurulması gerekse Ticaret Bakanlığımız içerisinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü’nün kurulması düşüncesince gerekenleri yaptık. umut ediyorum ki, Kovid-19'un en baş döndürücü etkilediği sektörlerden bulunan hizmetler sektörümüz çabucak toparlanmasını sürdürecek ve rekorlar kırdığı 2019'daki rakamların baş döndürücü hâlâ ötesine geçecek."

"Gelişmiş ekonomilerinin kılavuz gemisi sektörü hizmet sektörüdür"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise halihazırda ümranlı ekonomilerinin kılavuz gemisi alanının hizmetler sektörü bulunduğunu bildirdi.

Gülle, "Bugün gelinen noktada hizmet sektörü nice diyar ekonomisinin en çabuk büyüyen sektörü reşit ve bu devletlerde GSYH'nin yüzdelik 50'sinden müşterek tomar hisse alır duruma gelmiştir. Nitekim hizmet sektörü devletimizde de ulusal gelirin 3'te ikisini oluşturmaktadır." bilgisini verdi.

Hizmet ihracatının Türkiye'nin akan müşterek tomar sağlayan müşterek ekonomiye eş olması namına mühim ciddiyete eş bulunduğunu kaydeden Gülle, "Hizmet sektöründe çalışkanlık yayınlayan firmalarımız, 15 milyon yurttaşımızı istihdam ederek, yakaladığı başarılarla ülkemizin devim bilimi ve kalifiye insanoğlu gücü potansiyelini de gözler önüne sermektedir." ifadelerine arazi verdi.

"Kovid-19'a karşın ihracatımızı 46,2 bilyon dolara çıkarmayı başardık"

HİB Başkanı İlker Aycı da gösterdikleri performansla 2020 Hizmet İhracatı Şampiyonu olanları kutlama kartı etti.

Türkiye'nin en dinç dışarı satımcı donanması olmalarına karşın uzuv sayısını çelimsiz müddette 2 binin üstünde çıkardıklarını kaydeden Aycı, "Kovid-19 salgınının tahripkâr şartlarına karşın ihracatımızı da 46,2 bilyon dolar seviyelerine çıkarmayı başardık. Sektörümüz bu sene ayrımsız vakitte 21 bilyon doların üstünde müşterek aut tecim fazlasına da imza atmış durumda." açıklamasında bulundu.

Aycı, evren çapında 170'ten müşterek tomar ülkede günce 700 milyon seyirciyle buluşan Türk dizileri sayesinde, hem ecnebi gezmen sayısında hem de Türk ürünlerine bulunan uyanıklık ve talepte artma yaşandığını anlattı.

Türkiye'de yetişek gören yabancıların sonra meydana getirdiği gezinsel ziyaretlere ve ülkesinde Türkiye'yi en dobra halde tanıttığına yer veren Aycı, "Hizmetler sektörümüz yakaladığı başarılar ve planlanacak dönüşümler sebebiyle global markaya evrilerek iktisadi manada da kusursuz istiklal düşüncesince çelimli eşme dokuma edecek ve çelimsiz vadede hedeflediğimiz 150 bilyon dolar ihracat hedefine ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Tüm sektörlerin etraflıca analizini gerçekleştirdik"

TİM Hizmet Sektör Konsey Başkanı Ahmet Akbalık da hizmet ihracatının direkt akan açığı kapatıcı etkiye eş olmasının yanı sıra, dünyalık ihracatı üstündeki endirekt etkisiyle hep ilişik değere ulama sağladığını bildirdi.

Ödül düzlük ihracatçıları başarılarından çevre kutlama kartı fail Akbalık, hizmetler alanının kâffesi madun kategorilerinde etraflıca müşterek halde çözümleme yaptıklarına değindi.

Akbalık, "Bu araştırı sebebiyle kâffesi sektörlerimizin bulunan pozisyonlarını, rakiplerimizin stratejilerini, gaye pazarlarımızı ve elbette konumlandırma yapmamız gerektiği kabilinden neticelere ulaştık. Bu neticeler doğrultusunda sektör temsilcilerimizle müşterek araya gelip takip toplantıları hazırlamaya başladık ve kâffesi sektörlerimizin sefer haritalarını çizeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlikte, 17 kategoride önce üçe giren 51 şirket onurluk aldı. Salgına karşın 2020'de gösterdikleri kalburüstü performansla bu sahanın 35 bilyon dolara benzeyen ihracat ve 11,5 bilyon dolar aut tecim dahası vermesini sağlayıcı şirketler ödüllendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler