USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Muş: Denetimlerimiz artarak sürecek

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Kur farklılıklarından kaynaklı ortak maliyet artışı olmuştu, fakat sonuç süreçte kurlarda ortak relaks gerçekleşti. Bunun kararı kendisine da vatandaşlarımızda fiyatların inmesi anlamında yerinde ortak ümit oluşmuştur. Bakanlık olarak, perişan a

Bakan Muş: Denetimlerimiz artarak sürecek
28-12-2021 16:04
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Kur farklılıklarından kaynaklı ortak maliyet artışı olmuştu, fakat sonuç süreçte kurlarda ortak relaks gerçekleşti. Bunun kararı kendisine da vatandaşlarımızda fiyatların inmesi anlamında DOĞRU ortak ümit oluşmuştur. Bakanlık olarak, perişan satı noktaları ilkin iktisap buyurmak gibi tedbir zincirinin hepsi aşamalarına müteveccih 81 ilde denetimler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu denetimlerimiz artarak sürecektir" dedi.

Bakan Muş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Müşterek Konsey Toplantısın'na katıldı. Toplantıda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı Necdet Takva, Ticaret Odaları Konsey Başkanı Gürsel Baran, Sanayi Odaları Konsey Başkanı Erdal Bahçıvan, Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun adına Başkan Yardımcısı Recep Düzgit ve Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Hüseyin Çevik de arazi aldı. Bakan Muş, göreve başladıkları süreçten bu yana, sürdürülebilir konuşu büyümenin sağlanması, ticari yaşamın kolaylaştırılması ve güvenin artırılması amacıyla ehemmiyetli icraat gerçekleştirdiklerini söyledi. Muş, "Biz de bakma kendisine ihracatçılarımıza korumak amacıyla acemi manzara ve stratejiler ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda, toptan ekonominin tahminî üçte ikisini meydana getiren 18 ırak ülkeye ihracatımızı yükseltmek amacıyla 'Uzak Ülkelere İhracatın Artırılması Stratejisi'ni yaşama geçiriyoruz. Ayrıca, icap bahse özellik stratejimiz, gerekse e-ihracat dalında bitmeme fail gayrı çalışmalarımızı destekleyecek bulunan Yurtdışı Lojistik Merkezleri projemizde de sona yaklaşmış bulunmaktayız. İhracatçılarımıza doğruluk ettikleri finansman desteğini arz buyurmak amacıyla bakma kendisine ortak taraftan bulunan desteklerimizin işlevselliğini güçlendirmekte, gayrı taraftan da acemi dayanak mekanizmalarıyla şimdi enli kitlelere ulaşmayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda, dünyalık ihracatına müteveccih kendisine bulunan desteklerimizi sürdürerek 2021 senesinde 7200’ün üstünde kuruluşa dayanak ödemesi yaptık" dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ BÜYÜK REKORU AÇIKLAYACAK'

Bakan Muş, 2022 yılı düşüncesince ihracatçılara ayırdıkları dayanak bütçesinin 5,2 bilyon teklik bulunduğunu kaydederek, "Sizlerle teşrikimesai içinde ortaya koyduğumuz manzara ve gösterdiğimiz çabanın meyvesi olarak, bilhassa sonuç çağda ihracatın ithalatı gelecek payı yükselişte olup; bu doğrultuda akan işlemler dengesinde şimdi müspet ortak ilerleyiş izlemekteyiz. Bakanlık kendisine sonuncu hedefimizin, aut ticaretimizin müspet gidişatını bitmeme buyurmak ve akan açıkça sorununu ülkemizin gündeminden ezel ebet boşaltmak bulunduğunu gine vurgulamak istiyorum. Uzun zamandır aşamadığımız ortak seviyeyi, baş döndürücü şükür bu sene aştık. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımız ihracatta ulaştığımız iri rekoru açıklayacak. Türkiye ekonomisi, 2022 senesinde ve devamında da ihracatla büyümeye bitmeme edecektir" niteleyerek konuştu.

'DENETİMLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK'

Bakan Muş, bilhassa bu zamanda besin fiyatlarında faziletkâr artma gözlemlendiğini belirterek, şöyleki konuştu:

"Evet, düzey farklılıklarından kaynaklı ortak maliyet artışı olmuştu, fakat sonuç süreçte kurlarda ortak relaks gerçekleşti. Bunun kararı kendisine da vatandaşlarımızda fiyatların inmesi anlamında DOĞRU ortak ümit oluşmuştur. Bu beklentinin cevap bulmasını bekliyor, süreci yakından izleme ettiğimizi buradan ortak defa şimdi anlatım buyurmak istiyorum. Bakanlık olarak, perişan satı noktaları ilkin iktisap buyurmak gibi tedbir zincirinin hepsi aşamalarına müteveccih 81 ilde denetimler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu denetimlerimiz artarak sürecektir."

'FEDAKARLIK YAPMALIYIZ'

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, hepsi bu gelişmelerin gerçek sektördeki moralleri yükselttiğini, düzentileme şevklerini artırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Elbette kimi mevzularda da sıkıntılarımız da sürüyor. Özellikle bankalarımızın, Merkez Bankası'ndan fonlama maliyetleri yüzdelik 14'e düşmesine rağmen, sonuç günlerde cesaret faizlerini dehşet biçimde artırdıklarını görüyoruz. Ülkemiz ekonomisini büyütecek, üretim, yatırım, istihdam ve ihracatı artıracaksak biz elimizi taşın dibine koymalı ve fedakarlık yapmalıyız. 'Feda gerçek sektörde, kar finansal sektörde' halinde ortak paylaşım olamaz. Bankalarımızın bundan sonra şimdi imanlı davranmasını bekliyoruz. Güçlü büyümeyi sürdürebilmek için, cesaret faizlerinde ve enflasyonda düşüş, döviz kurlarında balans sağlanması icap ettiğini ve eskiden yaptığımız gibi, gine bunun başarılabileceğini de düşünüyoruz. Piyasalarda istikrarının teminiyle birlikte, finansman maliyetlerinin de temelli ortak biçimde düşürülebileceğini de öngörüyoruz. Sizin, iş dünyasını, ticareti ve ihracatı müzahir politikalarınızın önemine inanıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler