USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Murat Kurum ve Nureddin Nebati, Fransa'da emlak yatırımcısıyla buluşacak

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu, "MIPIM 2022'nin önce haset Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati İstanbul Pavilyonu'nun arsıulusal açılışını gerçekleştirecekler.'' dedi.

Bakan Murat Kurum ve Nureddin Nebati, Fransa'da emlak yatırımcısıyla buluşacak
09-03-2022 14:15
İstanbul

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, "MIPIM 2022'nin evvel haset Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati İstanbul Pavilyonu'nun arsıulusal açılışını gerçekleştirecekler. Fuarın ikinci haset bakanlarımızın katılımıyla düzenleyeceğimiz ecnebi yatırımcı kahvaltısı programın en ehemmiyetli organizasyonu." dedi.

GYODER düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, 15-18 Mart'ta Fransa'nın Cannes şehrinde 31. benzer gerçekleştirilecek emlak fuarı MIPIM 2022 stratejisini, habitat dışı vizyonunu, habitat dışı semt temsilcilerini ve proptech alanındaki çalışmalarını paylaştı.

Toplantıya GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu ve Başkan Yardımcıları Ayla Heyfegil, Neşecan Çekici, Tuğra Gönden katıldı.

MIPIM 2022'de gerçekleştirilecek icraat kendisince bilim sağlayan GYODER Başkanı Kalyoncu, endüstrisi uç ötesine giymek düşüncesince ehemmiyetli sorumluluklar üstlendiklerini söyledi.

Gayrimenkul piyasasının müstevli ve sonra mütebeddil ümit ve taleplere en güzel biçimde cevap hasretmek hesabına ortak transformasyon geçirdiğini tamlayan Kalyoncu, şunları kaydetti:

"Yeni fırsatları değerlendirerek küresel pazarlara ferahlamak kaçınılmaz. Türk şirketlerin dünyanın ciharıyek indinde hâlâ çalışan olması ve hâlâ baş döndürücü işlev ihraç etmesi gerek. MIPIM 2022 Gayrimenkul Fuarı bunun kılavuz gemisi adımı. Dünyada emlak piyasasının en ehemmiyetli fuarı MIPIM'de ecnebi yatırımcılarla kurulacak bağlantılar, Türkiye'nin küsurat potansiyelinin hâlâ net anlaşılması düşüncesince ehemmiyetli ortak fırsat. Biz de GYODER şekilde bu fırsatı en güzel biçimde gitmek düşüncesince hazırız.

Türkiye sonuç zamanlarda ulaşım, enerji, afiyet kabil bölgelerde altyapısını çabucak geliştirdi. Kurulan bu altyapının sağlamış bulunduğu avantajla dünkü emlak projeleri üretilecek. Bu sayede baştan şekillenen ve çeşitlenen emlak sektörü, hemen konut, büro kabil anadan görme ihya alanları şekilde algılanmaktan ve anılmaktan çıkacak.

Önümüzdeki devirde lojistik, data merkezi, sanayi, mektepli yurdu, buğulanmış bakım evi kabil projeleri hâlâ baş döndürücü konuşacağız ve hâlâ baş döndürücü üreteceğiz. Bu sağ açıklık ve yaklaşım ile oluşturulacak vizyon, hem sektörümüz bununla ortak arsıulusal yatırımcılar açısından da fırsatlar barındırıyor."

"Yabancı yatırımcı bağlantılarını güçlendireceğiz"

Türkiye resmi temsilciliğini Alkaş’ın üstlendiği MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda bu sene, Türkiye'yi İstanbul Pavilyonu ile anabolizma edeceklerini dile getiren Kalyoncu, elçi şirketlerin ecnebi yatırımcılar ile bağlanak kurmasının yanı esna fuardaki ecnebi katılımcılara da Türkiye'deki envestisman potansiyelini ve fırsatları anlatacaklarını bildirdi.

İleri teknolojik enfrastrüktür ile donatılmış İstanbul Pavilyonu'nda amme ve hususi sektörden altın adları ağırlayacaklarını bildiren Mehmet Kalyoncu, şu detayları verdi:

"Bu yıl GYODER şekilde anne maksadımız MIPIM'deki kurumsal ecnebi yatırımcılarla uygun görüşmelerin sağlanabilmesi düşüncesince lazım ast yapıyı oluşturmak. Bunun düşüncesince can alıcı ortak izlence hazırladık. Fuarın evvel haset Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati İstanbul Pavilyonu'nun arsıulusal açılışını gerçekleştirecekler.

Fuarın ikinci haset bakanlarımızın katılımıyla düzenleyeceğimiz ecnebi yatırımcı kahvaltısı programın en ehemmiyetli organizasyonu. Bu kombinezon ile katılımcılarımız, arsıulusal fonlar ve yatırımcılarla ortak araya gelip, konkre envestisman fırsatlarından bahsetme olanağı bulacak. hususi çağırma ile ortaklık sağlanan kahvaltıya 50'nin üstünde yukarı dozaj arsıulusal yatırımcı, kaynak ve geliştirici kûhi el altında ortaklık teyidi vermiş durumda. Bu sayının 100'e yaklaşacağını kestirim ediyoruz.

Bugüne genişliğinde MIPIM'de Türkiye'den ortak kurumun düzenlemiş bulunduğu en derin ilginin bulunduğu izlence oldu. Ayrıca Amerikalı izlemci ve yöntem bilgin George Friedman’ı ağırlayacağımız kahvaltıda, Friedman 'Jeopolitik Öngörüler: Dünyada mütebeddil güçler ve Türkiye'nin Konumu' ünlü ortak sokum gerçekleştirecek.

Aynı sürede Avrupa ve Asya’daki şimdiki gelişmelere de değinecek. Kahvaltıya çağırma edilen ecnebi yatırımcılara Türkiye kendisince bilim sahibi olmaları adına, PwC Türkiye’nin MIPIM düşüncesince evvel el hazırladığı 'Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları' tutanağının özetini gönderdik."

Tüm tutanağı kombinezon esnasında paylaşacaklarını dile getiren Kalyoncu, Ayrıca EY Türkiye ile beraberce hazırladıkları gene MIPIM'de evvel benzer ele alınacak olan, Türkiye'nin gizil envestisman bölgelerin arazi almış bulunduğu plan kataloğunu da kahvaltıda yatırımcılar ile paylaşacaklarını söyledi.

"Değerli adlar IstanbulTalks panelinde buluşacak"

MIPIM'in, GYODER'in dünkü devirde belirlediği gaye ve manzara düşüncesince baş döndürücü akıllıca ortak tekstil bulunduğunu tamlayan Mehmet Kalyoncu, İstanbul Pavilyonu’nda düzenlenecek panellerle de fuara bedel katacaklarını belirtti.

Kalyoncu şu detayları verdi:

"Fuar süresince düzenleyeceğimiz paneller ile Türkiye emlak piyasasının doğacak dönemlerine damgasını vuracak bulunan 4T, tasarım, teknoloji, maşer ve doğa mevzularındaki vizyonumuzu aktaracağız. Düzenleyeceğimiz IstanbulTalks panellerinde, bu başlıklar altında vizyoner ve esin sağlayan konuşmalar gerçekleştirmek kıl payı dalında nice ehemmiyetli adı konuk ederek bu alandaki güzel gücümüzü de sergileyeceğiz. Diğer taraftan Türkiye'nin güzel projeleri ve ehemmiyetli şirketleri pavilyonumuzda arazi alacak.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin katkıları, Emlak Konut GYO, İstanbul Airport İGA, YTÜ Teknopark, Dap Yapı, Galataport İstanbul, Kalyon Grup, Kuzu Grup, Tersane İstanbul, İstanbul Finans Merkezi, Halk GYO, Kuzey Marmara Otoyolu, Servotel, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TUM İçtur’un sponsorlukları ile desteklediği İstanbul Pavilyonu’nda güzel ilgiler oluşturmayı hedeflediğimiz MIPIM’de ülkemizi en güzel biçimde anabolizma edeceğiz. Değerli adlar IstanbulTalks panelinde buluşacak.

"GYODER ProptechHUB’ın enfrastrüktür çalışmalarını tamamladık"

Türkiye'deki geliştiricilerin sonuç basamak kâmil ve evren çapında şirketler olduğunu, mevzuatların yatırımcılara suhulet bildirmek hesabına düzenlendiğinin hâlâ baş döndürücü duyurulması gerektiğine ayraç fail Kalyoncu, habitat dışı temsilcilerinin bu piyasanın önünü anahtar icraat yürüttüğünden bahsetti.

Kalyoncu, PropTech emekleri kendisince da bilim verdi.

Sektörün teknolojik dönüşümü düşüncesince proptech bölgesine envestisman yapılması icap ettiğini tamlayan Kalyoncu, şunları söyledi:

"GYODER şekilde evleviyet verdiğimiz proptech dair tarafları ortak araya getiren, emniyet ortamı meydana getiren hızlandırıcı ortak rolümüz var. Bu mevzuda ilk önce farkındalık oluşturmak, sonra tasarruf ve manalı iş ilişkileriyle hesaplı ek bedel yaratmayı hedefliyoruz. MIPIM'de Istanbul Pavilyonu'nda Türkiye’deki proptech firmalarını ve çalışmalarını, yatırımcılar ve gizil müşterileri ile paylaşarak proptech çözümlerimizin ihracatına ulama sağlamaya çalışacağız.

Bununla bu arada fuar süresince muhtelif aktiflik ve panellerimizde de proptech mevzusunun önemine ve atılması müstelzim adımlara değineceğiz. Diğer taraftan GYODER Proptech komitemiz derin çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde tüketicilere önderlik etmesi düşüncesince tasarladığımız GYODER ProptechHUB’ın enfrastrüktür çalışmalarını tamamladık. Bizi baş döndürücü heyecanlandıran bu dünkü projemizin detaylarını en endamsız sürede paylaşacağız."

"Yıllık 2 trilyon dolarlık ticari emlak el değiştiriyor"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kalyoncu, Türkiye'nin envestisman potansiyeli bulunan ortak abuhava bulunduğunu ve ehemmiyetli fırsatlar barındırdığını belirterek, "Yabancı yatırımcı şu an gezim ve geri işlev yatırımlarına baş döndürücü ilgili. Konut ve AVM yatırımına bundan sonra baş döndürücü hamam bakılmıyor." dedi.

GYODER Başkan Yardımcısı Tuğra Gönden, ise salname 2 trilyon dolarlık ticari gayrimenkulün el değiştirdiğine dikkati çekerek, "Türkiye'nin buradaki payını çoğaltması gerekiyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler