USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerimiz için her alanda iş birliğini önemsiyoruz'

Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde planlı Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı'na eklenmiş olan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'deki spor yatırımlarının katlanarak bitmeme edeceğini ve her devir gençlerin birlikte toprak almaya bitmeme edecekleri

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerimiz için her alanda iş birliğini önemsiyoruz'
28-11-2021 13:24

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı kabilinden hazırlanmakta bulunan Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliğinde planlı Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı, Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlendi.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Vali Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı esna baş döndürücü sayıda darülfünun rektörü ile öğretim üyesi katıldı. Program Gaziantep Üniversitesi'nin lansman filmiyle başladı. Programda mütekellim Prof. Dr. Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na çalışmalarına bağlı verdiği destekten çevre teşekkürname etti.

Bakan Kasapoğlu: "Gençlerimiz için her alanda iş birliğini önemsiyoruz"

Programda açıklamalarda mevcut ve Gaziantep'in sanayiden tarıma, tarımdan spora iri bir devrimi gerçekleştirdiğini kail Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise bu toplantının Gaziantep'te düzenlenmesinin ehemmiyetli bir düzentileme bulunduğunu belirtti. Üniversitelerin en iri paydaşlarından birisi bulunduğunu aktaran Kasapoğlu, "Yerel yönetimler de ehemmiyetli bir hissedar şekilde gördüğümüz baş döndürücü ağırbaşlı teşrikimesai gerçekleştirdiğimiz kurumlardır. İşbirliği olmadıkça o sinerjiyi üretemedikçe o kurumun biricik başına bir obje başarması beklenir değildir. Akademiyle evcil yönetimle çırçıplak toplumla ortaklık enikonu bunun çıktıları her alanda çelimli bir halde hissettiriyor. Geleceğe akilane meydana getirilen planlamalar hem türkiye hem yüksekokul için ağırbaşlı neticeleri ortaya çıkarıyor. Bakanlık şekilde öne çıkardığımız elçi inam her devir önemsediğimiz bir konudur. En akıbet bütçe dair gençlerin bütçesi gençlere dedik. Üniversitelerimizin siz kıymetli hocalarımızın süreçlerin süresince olmasını baş döndürücü önemsiyorum. Yeni projelerde siz kıymetli üyelerimizin süresince toprak almasını dilek ediyorum. Spor fiziki bir öge ancak bunun ötesinde baş döndürücü önemlidir. Spor her şeyden önceki fiziki afiyet demek. Spor psikoloji sağlığı yanı esna getiriyor. Ruhsal esenlikle beraberce toplumsal afiyet yanı esna geliyor" açıklamasını yaptı.

"Cumhurbaşkanımızda spora baş döndürücü önem veriyor"

Spor ve gençliğin gelişim göstermesi için toy planlar üstünde çalıştıklarını da tamlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora baş döndürücü önem verdiğini anlatım fail Bakan Kasapoğlu, "Sporu hem hars şekilde ihya aynı zamanda spordaki performansı fevk transfer noktasında toy çalışmalara ihtiyacımız var. Yeni planlar var. Ama mevcud altyapıyı da baş döndürücü çelimli halde değerlendirmeliyiz. Her branşa tam derecede işlev fail altyapımız var. Cumhurbaşkanımız da spora baş döndürücü önem veriyor. Son 19 yılda ortaya koyduğumuz spor gösterimi bunun en iri konkre kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

"Olimpiyat tarihinde en baş döndürücü madalyayı kazandık, toy başarılar için üniversiteler en ehemmiyetli paydaşlarımız"

Son senelerde meydana getirilen yatırımlarla başarıların da arttığını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Olimpiyat tarihinde en baş döndürücü madalyayı kazandık. Tabi bunu beraberce başaracağız. Bu noktada üniversiteler en ehemmiyetli paydaşlarımızdır. Bakanlığımızın her çeşitli olanağı tesisten finansmana denli siz kıymetli üyelerimizin her sonsuz hizmetindedir. Bakanlığımıza bu tatlı yaklaşın. Yerelde karşılaştığınız her mevzuda siz kıymetli üyelerimizin her halde yanınızda olduğumuzu üstlenme ediyorum. Bazen işler istediğimiz denli gitmeyebilir ancak yerelden özek teşkilata denli her çeşitli olanak siz kıymetli üyelerimizin hizmetinizde. Tesislerimizi kendinizin denli görün. Gençlerimizi baş döndürücü henüz çelimli bir halde yetiştirme hesabına bu işbirliğini ihya zaruretini ve ivediliğini unutmayalım. Yeni federasyon başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Ülkemizin spor geleceği hesabına dirimlik derecede çalışmalardır, bunları da her halde destekleyeceğiz. 2023'te düzenlenecek bulunan organizasyonun Gaziantep'te düzenlenmesi baş döndürücü kıymetlidir. Bakanlık şekilde işbirliğimiz bitmeme ediyor. Gençlerin girişimciliğini müzaheret etmek hesabına bir tören düzeni imzaladık. Spor muayeneleri dalında Tübitak'ta şümullü bir çağrıya çıktık. Başarıyla giden bir süreçtir. 119 darülfünun bin 213 akademisyenle ve üstün dereceli kurda başvuruyla bu süreci kapattık. Sinir biliminden medikala, biyoteknolijiden mektroniğe denli baş döndürücü sayıda plan başvurusu geldi" ifadelerine toprak verdi.

"Bu ülkede sporu bilcümle beraberce güçlendireceğiz, spor malzemelerini ihraç fail iklim hedefine ilerleyeceğiz"

Sporu yapmak ve perçinlemek için mücahede göstermeye bitmeme edeceklerini de aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bunlar bilcümle giriş bunları bilcümle beraberce güçlendireceğiz. Sportif gereç açısından yerlileşme hamlesi var. İnşallah bunları ithal fail değil ihraç fail iklim hedefine de çabucak ilerleyeceğiz. Milli sportmen bursumuz ülkemizin yarınları hesabına ehemmiyetli bir hamleydi. Sporcularımızın terbiye bilimi bilimi mi spor mu ikileminin ağız ağıza sona ermesi için ehemmiyetli bir aşama oldu. Bizlere her devir henüz baş döndürücü idman düşüyor. Çünkü kılıç biliyoruz ki dü haset denk bulunan ziyandadır. Sporun her branşını ve gençlerimizi henüz bir tomar desteklememiz gerekiyor. Biz üzerimize düşeni her devir hazırlamaya hazırız. Gençlerimizin henüz fazlasını yapabileceğine de inanıyoruz" halinde konuştu.

"Üniversitelerden olimpiyat şampiyonları yetiştireceğiz"

Olimpiyatlar için üniversitelerden güzel ve çelimli sporcular esermek için çalıştıklarını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Olimpiyatta şurası gördüm. Üniversiteler Amerika'da ve batıda olimpiyatlara en baş döndürücü sportmen hazırlayan kurumlar. Onun için üniversitelerin her birisi bir branşa odaklanmalıdır. Her bölgemizin bir zenginliği var. Bu nitelikleri keşfedip yarınların olimpiyatlarında Gaziantep, Çanakkale, Burdur üniversitelerinin münasebet olimpiyat şampiyonu yetiştirmesin. Yeter ki bu manada bir görünüş ve güç ortaya koyalım. Stanford Üniversitesi'nin 270 olimpiyat madalyası var. Neden bizim vatanımızda de olmasın. Bizler üniversitelerimizin yanındayız. Gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. Gençlerimiz sunturlu bir potansiyeldir. Olimpiyatlara sağlam baş döndürücü ülkeden henüz bir tomar eş sporcuyla katıldık. O nedenden dolayı sporu genciyle yaşlısıyla mânialı mâniasız her insanın gelişimine açıkça bir görünüş geliştiriyoruz. El birliğiyle neleri başarabileceğimizi topu topu dünyaya ispatlayabiliriz. Bu toplantının çıktıları biz için baş döndürücü önemli, bu topluluğun bir ferdi şekilde bu toplantının çıktılarından da şahsen yararlanma edeceğim" değerlendirmesini yaptı.

"Pek baş döndürücü ülkeye alan okuyacak bir spor altyapısı hazırlıyoruz"

Konuşmasının akıbet kısmında Gaziantep'te ehemmiyetli spor yatırımlarının yapıldığına ve bu yatırımların dünyaya dayanıklı olacağına da yer veren Bakan Kasapoğlu, "Spordaki devasa bünye altyapısından bahsettim. Bugün gene Gaziantep'te tam tesisleri açacağız. Hakikaten sağlam baş döndürücü ülkeye alan okuyacak bir altyapıyı hazırlıyoruz. Bu tesisleri nite dişi kullanır ve halkın erişimine nite açarız. Bu mevzular bizlerin her sonsuz gündeminde olması gerekiyor. Bu mevzuyla ilgilendiren hocalarımızın yaklaşım ve tavsiyeleri biz için eleştiri bir görev anlatım ediyor. Başarının en ehemmiyetli şartlarından birisi yazı ve istikrardır" sanarak konuştu.

Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler