USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu, Biz Bir Takımız Projesi'nin açılış törenine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin spor kanalıyla içtimai uyumuna katkıda mevcut olmak şartıyla geliştirilen Biz Bir Takımız Projesi'nin açılış törenine katıldı. 

Bakan Kasapoğlu, Biz Bir Takımız Projesi'nin açılış törenine katıldı
06-12-2021 17:19

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Bina'da gerçekleşen açılış programında mütekellim Bakan Kasapoğlu, "Biz Bir Takımız; 6 ve 7'nci dershane talebesi 1056 evlâdımız ile yaşama geçirdiğimiz müşterek terbiye faaliyetidir. Geçtiğimiz sene 7 ilimizde uyguladığımız bu emek vermeyi bu sene 24 ilimizde yaşama geçiriyoruz. Allah baht ederse; önümüzdeki sene 81 ilin tamamında "Biz Bir Takımız" diyeceğiz" dedi.

Bakan Kasapoğlu, projede fariza takanak şahıslara terbiye verileceğini belirterek, "Proje kapsamında; öğrencilerimiz eğitmenlerimizin nezdinde 14 hafta süresince haftada 4 sayaç katılacakları spor ve maşeri ahenk eğitimlerine editör tutulacaklar. Bu terbiye periyodunun böylecene değişik illerden mevrut çocuklarımız eş müşterek kentte düzenlenecek müşterek kampta müşterek araya gelecekler. Biz Bir Takımız; 6 ve 7'nci dershane talebesi 1056 evlâdımız ile yaşama geçirdiğimiz müşterek terbiye faaliyetidir. Geçtiğimiz sene 7 ilimizde uyguladığımız bu emek vermeyi bu sene 24 ilimizde yaşama geçiriyoruz. Allah baht ederse; önümüzdeki sene 81 ilin tamamında "Biz Bir Takımız" diyeceğiz. Proje kapsamında; öğrencilerimiz eğitmenlerimizin nezdinde 14 hafta süresince haftada 4 sayaç katılacakları spor ve maşeri ahenk eğitimlerine editör tutulacaklar. Bu terbiye periyodunun böylecene değişik illerden mevrut çocuklarımız eş müşterek kentte düzenlenecek müşterek kampta müşterek araya gelecekler. Çocuklarımıza terbiye verecek ve çalışmaya ortaklık edecek bulunan fahri eğitmen adaylarımız, il müdürlerimiz, il koordinatörlerimiz ve mentörlerimiz bugünden gelmek kıl payı 11 Aralık geçmişine denli dalında bilirkişi kişilerce verilecek eğitimlere katılacaklar. Çalışma arkadaşlarımızdan ve fahri gençlerimizden oluşan eğitmenlerimiz de özlük aralarında müşterek ekip oluşturarak "Biz Bir Takımız" diyecek ve terbiye verecekleri mektepli kardeşlerimize bu yönleriyle de misal olacaklar" diyerek konuştu.

"İYİLİĞİ ÇOĞALTMAK İÇİN BURADAYIZ"

Geçtiğimiz sene 7 şehrimizde yaşama geçirdikleri bu emek vermeden aşırı dişi ve zait arka dönüşler aldıklarını tabir fail Bakan Kasapoğlu, "Birbiriyle eşleşen illerdeki çocuklarımız, geçmiş özlük şehirlerinde terbiye alıp çıkarlarını aşinalık ve değişik kültürlere gönül rahatlığı ahenk ortamında olma, baş başa geçinme denli kazanımlar elde ettiler. Eğitim böylecene eş müşterek kentte müşterek araya geldiklerinde yaşadıkları kalp kardeşliği anlatılmayacak seviyede dip ve anlamlıydı. Aileleriyle baş başa aşırı elleme hengâm geçirdiklerini, birbirlerini tanımaktan dehşetli sevinçli ve bahtiyar olduklarını tamlayan onlarca arka devir aldık. Bu memnuniyet, bizlere bu sene henüz aşırı çocuğumuza "Biz Bir Takımız" dedirtmek düşüncesince sabah yeli oldu. Ve ahacık dakika sizlere bu emek vermeyi anlatmak, elleme şeyleri ulaştırmak ve iyiliği bırakmak düşüncesince buradayız" biçiminde konuştu.

"HANGİ İLKİMDE, HANGİ BÖLGEDE OLURSA OLSUN GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ"

Gençlik Merkezlerine, spor tesislerine aksan önleyen Bakan Kasapoğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Sayısı 800'leri bulan yurtlarımız, 400'e yaklaşan Gençlik Merkezimiz, Genç Ofislerimiz ve Türkiye'yi baştanbaşa muhasır spor tesislerimizle kılıç tamamıyla Türkiye'nin gençlerinin emrinde, hizmetindeyiz. Hikâyemiz ne iklimde, ne şehirde, bölgede, köyde başlamış olursa olsun; bizi müşterek kılan tanrısal müşterek kuvvet var. Bu duygularla projeye iş sağlayan etraflı düzentileme arkadaşlarıma teşekkürname ederim. Önümüzdeki ilkokul çağ Ankara'da öğrenime editör tutulacak arkadaşlarımıza ve özellikle fahri gençlerimize teşekkürname eder, başarılar dilerim."

BİZ BİR TAKIMIZ PROJESİ BU YIL 24 İLDE GERÇEKLEŞECEK

Proje ile değişik illerde canlı evlatların spor eliyle müşterek araya getirilerek, toplumdaki değişik kültürler ortada çapraz hürmet ve emniyet ortamının sağlanmasına, maşeri uzlaşıya yardım sağlanması hedefleniyor.

Proje, 24 ilde Milli Eğitim Bakanlığına değgin değişik okullarda terbiye gören 6 ve 7. sınıftan bin 56 kız ve eş öğrencinin; seçilen eğitmenlerin nezdinde 14 hafta süresince haftada 4 sayaç katılacakları spor ve maşeri ahenk eğitimlerinin peşi sıra değişik müşterek kentte müşterek araya gelecekleri eş müşterek tanışıklık ve aktiflik kampından oluşuyor.

14 hafta süresince uygulanacak modülde; öz farkındalık, kibir saygısı, duygularına tanıma, empati, bebek hakları ve mülteci hakları, patron yargı, farklılıklara saygı, işletişim becerileri, ebru, maşeri ahenk denli eğitimler toprak alıyor.

Projeye göre, Malatya ile Çanakkale, İstanbul ile Bingöl, Trabzon ile Hatay, İzmir ile Batman, Ankara ile Elazığ, Erzurum ile Aksaray, Şanlıurfa ile Kastamonu, Mardin ile Edirne, Manisa ile Şırnak, Balıkesir ile Adana, Burdur ile Kars, Van ile Çorum illeri eşleşme yapılması üzerine, yekdiğeri ile eş bulunan öğrencilerde değişik kültürel yapılara değgin davranış ve algılarında ayrım gözlenecek. Ayrıca, 48 personel ve 48 gençten oluşan 96 nefis eğitmen ekibi ile çevrelerinde, iletişimlerinde ve sorunların çözümünde eğitimlerde aldıkları şekilleri istimal becerilerinin büyüme göstermesine yardım sağlanması hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler