USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, ulusal elektrikli trenle geçici taşımaya başlamayı hedeflediklerini söyledi

Bakan Karaismailoğlu, saatte 160 kilometre hıza akla yatkın "milli elektrikli trenlerin” dizi üretimine başlandığını belirterek “Test süreci 10 bin kilometreyi aştı. Önümüzdeki aylarda sertifikasını alarak geçici taşımaya başlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, ulusal elektrikli trenle geçici taşımaya başlamayı hedeflediklerini söyledi
21-09-2022 00:02
Berlin

Almanya'nın başkenti Berlin'de başlamış olan çıpa seçenekleri muvasala teknolojileri fuarı InnoTrans 2022’ye eklenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaismailoğlu, fuarda nezaret standının açılışını gerçekleştirerek, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar neşeli ile fuara eklenen Türk şirketlerinin stantlarını görüşme etti.

Karaismailoğlu, fuarda gazetecilere icra ettiği açıklamada, fuarın raylı sistemler piyasasının en iri organizasyonlarından biri bulunduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve onun şirketleri indinde sağlam aşırı Türk firmasının ürünlerini burada sergilediğini belirtti.

TCDD’nin Türkiye’nin global markalarından biri bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Türkiye’de 166 salname birlikte çıpa yolu kültürü var. Tabii ehemmiyetli yatırımlarımız var. Artık kılıç Türkiye yerine çıpa yolu ağırlıklı birlikte envestisman zamanına girdik. Bundan sonradan çıpa yolu sektöründe gereksinimlerimiz aşırı hâlâ artacak. Demir yolu sektöründeki faziletli uygulayım bilimi talip mamüllerin geliştirilmesi dair devletimizde aşırı ehemmiyetli icraat var. Bu geliştirdiğimiz ürünleri dünyaya tanıtmak, bununla beraber çıpa yolu endüstrisi düşüncesince teşrikimesai dalında InnoTrans en ehemmiyetli organizasyonlardan birlikte tanesi bulunduğu düşüncesince burada çelimli birlikte halde varız.” niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, Türkiye’de 4 bin 500 kilometre çıpa yolu inşaatının sürdüğünü ve bunun artarak bitmeme edeceğini dile getirdi.

Sadece geçici taşımacılığında değil lojistikte de çıpa yolu piyasasının kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Karaismailoğlu, başta karbon emisyonunun azaltılmasında, yeşil enerjide ve hazırlık zincirinde bağlantıların kurulmasında çıpa yollarının elzem bulunduğunu vurguladı.

Adil Karaismailoğlu “Bunun da altyapısını kurmak ve çıpa yolu araçlarının geliştirilmesi, ihtiyaçlarımızın giderilmesi ve bununla beraber özlük ürünlerimizi dünyaya danışma açısından bu cins organizasyonlar (InnoTrans) bizim aşırı ehemmiyetli ve aşırı kıymetli.” dedi.

Saatte 160 kilometre hıza akla yatkın 'milli elektrikli trenlerin” sıkı üretimine başlandığını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Test süreci 10 bin kilometreyi aştı. Önümüzdeki aylarda sertifikasını da alarak inşallah geçici taşımaya başlamayı hedeflemekteyiz. Ardından ikinci, üçüncü setler filhakika bantta emekleri bitmeme ediyor. Onun devamı 225 kilometrelik hıza eş gene ulusal elektrikli trenimizin de şu an dizayn emekleri beğenmek üzere. Orada da ehemmiyetli aksiyon var.

Bunun haricinde 250 kilometre ve beden hızlara eş trenleri gene Türkiye’de çıkmak nerede ise de aranjman ve dizayn çalışmalarımız birlikte yandan bitmeme ediyor. Tabii bu aşırı degaje birlikte alan. Hakikaten hem faziletli uygulayım bilimi talip ve faziletli değerli işler bulunduğu düşüncesince de azami kâr sağlayacak halde ülkemizin finansal yükünü de aşırı sarsmadan bu işleri kesinlikle yapabiliriz onun telaşı içindeyiz. İnşallah gelecek günlerde devletimizde çıpa yolu açısından da aşırı ehemmiyetli gelişmeler olacak.”

Türkiye’de çıpa seçenekleri projelerini hatim hızının "rayına" girdiğini kail Karaismailoğlu, projelerde yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması ve değişik erke seçenekleri üstünde de daima çalıştıklarını anlattı.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de güneş, yel erke sistemleri ve hidroelektrik santralleri dair aşırı ağır atılımlar bulunduğunu dile getirerek, “Son aylarda yaşadığımız Rusya-Ukrayna krizinden sonradan filhakika eksiksiz dünyanın gündemi erke oldu. Orada ülkemizin menfaatine ne var ise onun araştırması içerisindeyiz.” dedi.

InnoTrans 2022

Avrupa’nın en iri arsıulusal muvasala fuarlarından biri yerine vasıflandırılan InnoTrans'ın gıcır matbuat brifinginin peşi esna resmi açılışı gerçekleştirildi. Kovid-19 salgını zımnında dü el kalmak mecburiyetinde artan InnoTrans, bu sene “sürdürülebilir hareketlilik” temasına odaklanıyor.

Fuarda, illerde hareketliliği kolaylaştıran iblağ teknolojileri ve şişman taşımayı hâlâ sürdürebilir fail gıcır çokbilmiş analizör mühür vururken, dijitalleşme ve çokbilmiş ağ tevlit araçları da katılımcılardan özen görüyor.

Toplu taşımacılığın beraberinde muvasala altyapısı düşüncesince en sonuç trendlerin, yeniliklerin, sürdürülebilir çözümlerin öne çıkmış bulunduğu fuarda, 56 ülkeden 2 bin 834 şirket, gıcır uygulayım bilimi ve ürünlerini sergiliyor.

Demir yolu altyapısı fuarın anne konusu olurken, çıpa yolu teknolojisi, şişman taşıma, iç mekanlar ve tünel inşaatı, lokomotifler, aceleci katar setleri, sinyalizasyon ekipmanları, vagonlar ve raylı sistemler alanındaki öteki tamamı takım ve hizmetlere bağlı sonuç yenilikler ziyaretçilere sunuluyor.

Fuar, 20-23 Eylül'de Almanya’nın başkenti Berlin'de Messe fuar dalında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türkiye'den 60 şirket tahminî 3 bin metrekarelik birlikte meydan ile fuarda toprak almaktadır ve 27 salonun az hâlâ rastgele birinde beş altı Türk şirketi bulunuyor.

Fuarın katılımcıları ortada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve nezaret bünyesindeki TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, AYGM ve TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ ile ASELSAN, TÜRASAŞ ve TÜBİTAK RUTE de toprak alıyor.

Ayrıca Durmazlar, Kardemir, Gök Yapı, Petes Makina, Karsan, Sarkuysan, Elsitel, Yapıray ve Bozankaya kabil ehemmiyetli Türk şirketleri de fuarda en gıcır ürünlerini sergiliyor.

Bu sene fuarda çıpa seçenekleri düşüncesince sayısal analizör ve erke tasarrufu sağlayıcı çıpa yolu başta mihrak noktası olurken, hava dair sürdürülebilirliğin de üreticilerin radarında olması dikkati çekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler