USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Ulaştırma altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var

Karaismailoğlu "Tamamen yerel mühendis arkadaşlarla projelerimize bitmeme ediyoruz. 19 yılda Cumhurbaşkanımız liderliğinde 160 bilyon dolarlık enfrastrüktür yatırımı yaptık. Ulaştırma altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Ulaştırma altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var
29-12-2021 22:59
Erzurum

Uzundere ilçesindeki Pirinkayalar Tüneli'nin açılışı zımnında kente gelen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, partisinin İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde düzenlemiş olduğu Erzurum İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Karaismailoğlu, burada icra ettiği konuşmada, Türkiye'de ulaştırmada meydana getirilen yatırımların sonuç 19 yılda katlanarak arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde meydana getirilen yatırımların, hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünü anlatım fail Karaismailoğlu, "Birilerinin 'hayal' söylediği ve birilerinin fon çetin edemediği projeleri sağlam baş döndürücü yatırımları yaparak yaşamımıza kazandırıldı. Bunların kararında vatandaşımızın dirim kalitesi, dirim standardı yükseldi. Özellikle esenlik ve iblağ dalında aracısız yaşama raci baş döndürücü ehemmiyetli dehşetli işler yapıldı." dedi.

Karaismailoğlu, AK Parti hükümetleri öncesinde ülkenin baş döndürücü güçsüz indinde iblağ ağına cemaat bulunduğunu vurguladı.

Ulaştırmada enfrastrüktür eksikliğini baş döndürücü çelimsiz sürede bloke geçirmek düşüncesince meydana getirilen yatırımların önemine yer veren Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"Bu yatırımları yaparken ehemmiyetli indinde tarafını mevki bütçesinden kısaca umumi bütçeden yaptık. Kendi ürettiğimiz kaynaklarla yap işlet devret projeleriyle, amme ortaklaşa iş projeleriyle ülkemizin enfrastrüktür yatırımlarını ehemmiyetli indinde seviyeye getirdik. Bundan sonrada bunu adına koyarak bitmeme edeceğiz. Ama bu yatırımlar bundan ahir asırlarca bu ülkeye fariza edecek projelerdir. Yani indinde tarafta çabucak girdisini planlamaya, indinde tarafta da önümüzdeki yüzyılı planlamaya etkin Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki Türkiye var. Bunun ne işe yaradığını vatandaşımıza daim beraberce anlatacağız. Büyük çelimli Türkiye'yiz, bölgesinde reis ve dünyada yalan sahibi bulunan ülkeyiz. Bu yatırımlar yardımıyla ülkemizi dünyanın kaslı en şişman 10 ekonomisi arasına daim beraberce getireceğiz."

"Son 2 senedir halis muhlis evren sıkıntılı süreçle, kısaca salgınla uğraşıyor"

Karaismailoğlu, Türkiye'nin durum sebebiyle dünyanın en ehemmiyetli durumunda bulunduğunu ve Avrasya'nın kusursuz ortasında olması zımnında de evren tecim ağında hisse sahibi bulunduğunu aktardı.

Dünyada ilkin Uzakdoğu'dan, Avrupa'ya baş döndürücü ehemmiyetli indinde tecim kütlesi bulunduğunu anımsatan Karaismailoğlu, "Şu anda evren tecim kütlesi 12 bilyon titrem civarında. Bunun önümüzdeki 10 sene içinde 25 bilyon tona çıkması öngörülüyor. Bundan Türkiye'nin hisse almasının ne denli ehemmiyetli bulunduğunu görmemiz lazım. Pay kabul geçirmek düşüncesince de planlamalarımızı yaptık. Ona gereğince de yatırımlarımızı planladık ve namına getirdik." niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Dünyada da doğudan batıya derneşik koridorlar var. Rusya üstünden getirilen yıldız geçenek şu anda Çin ile Avrupa arasındaki baş döndürücü ehemmiyetli indinde tecim hacmini sağlıyor. Ama indinde de mutedil geçenek var. Özellikle Erzurum'u da içerisine alan. Çin'den türkiye üstünden Kars-Erzurum ve İstanbul'da Marmaray'ın yapılmasıyla bundan sonra Pekin'den Londra'ya okunabilen indinde gidiş geliş akışı var, kısaca canlı ipekyolu başladı. Biz de burada yıldız koridorundaki yoğunluğun minimum yüzdelik 30'unu mutedil koridora kaydırma planı ve emek harcamaları içindeyiz. Son 2 senedir halis muhlis evren sıkıntılı süreçle, kısaca salgınla uğraşıyor. Etkileri bitmedi yalnız ehemmiyetli etaplar kaydedildi. Salgın sürecinde hayattaki halis muhlis sistemler kitlendi, sanayiler kapanmış oldu ve yatırımlar durduruldu yalnız Türkiye halis muhlis tedbirlerini aldı 2020 yılında, 2019'dan yüzdelik 50 henüz indinde tomar envestisman yaptı. Bu da Türkiye'nin enerjisini gösteriyor. Tedbirlerimizi alarak şantiyelerimize ara vermeden meşgul biçimde bitmeme ettik."

Karaismailoğlu, müstevli döneminin 2022'de bitmesini beklediklerini ancak bu dönemin uzayacağını söyledi.

Salgına karşın Türkiye'de yatırımların bitmeme ettiğini aktaran Karaismailoğlu, "Tedbirlerimizi alacağız, ara vermek namevcut yola bitmeme edeceğiz. Güçlü Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. Bütün evren üreticilerine dayanaklık geçirmek verdi. Ülkemiz de bu destekleri asıl indinde biçimde verdi. Destek ve isteklendirme vermeye bitmeme ettik. Son 19 yılda iblağ altyapısına 1 trilyon 200 milyara DOĞRU envestisman yaptık." dedi.

"Biz önümüzdeki 5-10 yılı değil 100 yılı planlıyoruz"

Karaismailoğlu, İstanbul'un indinde kesişme noktası durumuna geldiğini, tecim hacminde şişman gösteriş oynadığını aktardı.

Yatırımları planlarken doğacak 100 yılı delik önüne aldıklarını anlatım fail Karaismailoğu, şunları kaydetti:

"İstanbul Boğazı'ndaki teessürat eskiden yaşanmış kazalar, şu an İstanbul'daki bekleme süreleri, Marmara Denizi'ndeki teessürat ve İstanbul'da bundan sonra bu yükü İstanbul Boğazı kaldıramadığı düşüncesince Kanal İstanbul Projesi de bundan ötürü gündeme gelmiştir. Biz önümüzdeki 5-10 yılı değil 100 yılı planlıyoruz. 2035, 2053 ve 2071'in planlarını yaparken şişman çelimli Türkiye düşüncesince hakeza projeleri gerçekleştirmek gereklidir. Kanal İstanbul'da indinde ihtiyaçtır. Dünyadaki ticari koridorların ve ticari hareketliliğin gelişme göstermesi zımnında ahit 12 bilyon titrem bulunan tecim kütlesinin 25 milyara yükselmesi İstanbul Boğazı'ndaki tehlikenin boyutlarını henüz da büyütecektir. Bu denli geminin İstanbul Boğazı'ndan geçmesi kabil bulunmadığı düşüncesince İstanbul Boğazı'na seçenek su yolu eğer olmazsa olmazlardandır. O sebepten de Türkiye bu projeyi planlamıştır."

"640 kilometrelik karayolu ağının açılışını yaptık"

Türkiye'deki tünel uzunluğunun gelişigüzel güzeşte çağ arttığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Düşünün 2002 yılı öncesinde Türkiye genelinde 50

Karaismailoğlu, bugüne denli meydana getirilen 28 bin 450 kilometreye çıkan karayolu ağının, açılışı meydana getirilen Pirinkayalar Tüneliyle 640 kilometreye ulaştığını aktardı.

Türkiye'deki tünel uzunluğunun gelişigüzel güzeşte çağ arttığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Düşünün 2002 yılı öncesinde Türkiye genelinde 50 kilometre tünel varken şu an kılıç çabucak Yusufeli Barajından ötürü 56 kilometre yapıyoruz. Türkiye genelinde tahminî 13 kata çıkmak indinde tünel ağıyla Türkiye'deki ulaşımı sağlıyoruz. Projeleri hepyek bitiriyoruz, yenilerine başlıyoruz. Bu planların bitmesi yardımıyla bu nema paylarını elde ettik." dedi.

Karaismailoğlu, dünyanın en şişman nema rakamlarının çelimli iblağ enfrastrüktür sistemi üstüne kurulduğunu dile getirdi.

"Ana vatan, gökçe yurt ve feza vatanda Türkiye halis muhlis dünyaya enerjisini hissettirmiştir"

Güçlü erişim ağına cemaat olmanın, kalkınmayı hızlandırdığını anlatım fail Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"Projelerimizin yüzdelik 80’nini devletimizin umumi bütçesinden yapıyoruz yalnız buraya ek pınar elde düzeltmek düşüncesince de amme hususi işbirliğiyle ehemmiyetli planlar yaşama geçirdik. Bunlar birisi Avrasya Tünelidir. Burası biteli 5 sene ha yalnız yılda çabucak 2 bilyon liralık Türkiye ekonomisine yardımı vardır. Siz bazılarının bu projeleri eleştirip balçık atmasına on paralık aldırmayın. Bunlar Türkiye'ye asırlarca fariza verecek mega projelerdir. Bu projeleri evren baş döndürücü henüz dobra görüyor yalnız bizim vatandaşımız da baş döndürücü dobra görüyor. Artık kılıç plan ve mühendis ihraç fail diyar pozisyonuna geldik. Dünyanın sağlam baş döndürücü ülkesinde bundan sonra Türk müteahhitler iş alıyor, Türk mühendisler çalışıyor. Türk projeciler orada hal üretip oralar ulama verip bizlere de esenlik getiriyorlar."

Karaismailoğlu, erişim dalında meydana getirilen yatırımlar yardımıyla gidiş geliş kazalarındaki asıl bilançoların ortadan kalktığını söyledi.

Yıllık 12 bin ferdin yaşamını kurtaran karayolları yatırımları yardımıyla ayrımsız sürede 22 bilyon liralık artırım sağlandığı kaydeden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Haberleşme dair baş döndürücü ehemmiyetli yatırımlar yapıldı. 19 sene evveliyat deselerdi ki, 'Türkiye indinde yılda 2 adet uzaya peyk fırlatacak' kimesne size inanmazdı, gülerdi. Ama 2021 yılının başlangıcında Türksat 5A uydusunu uzaya fırlattık. Bir sene bitmeden Türksat 5B'yi uzaya fırlatıyoruz. Bütün dünyanın strateji ve imren etmiş olduğu indinde projedir. Bundan çoğumuz alım çalım duymalıyız. Hem de bunlar 35 sene ömrü bulunan acemi evlat uydulardır. Ana vatan, gökçe yurt ve feza vatanda Türkiye halis muhlis dünyaya enerjisini hissettirmiştir."

"Vatana millete meydana getirilen hizmete hasımlık geçirmek aykırılık geçirmek değildir"

Karaismailoğlu, esmer yolu, canlı yolu, iklim ve bahir yolu ile haberleşmeyle 19 yılda toplamda 160 bilyon dolarlık enfrastrüktür yatırımı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çelimli enfrastrüktür yatırımlarının bitmeme ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Tamamen yerel mühendis arkadaşlarımızla projelerimize bitmeme ediyoruz. 19 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 160 bilyon dolarlık çelimli indinde madun yapı yatırımı yaptık. Bizim iblağ altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var. Bütün yatırımlar bitmeme ediyor, bu çelimli enfrastrüktür üstüne doğacak nesiller, çoluk çocuk iblağ ve enfrastrüktür niteleyerek plan yahut plan yapmayacaklar, bundan sonra uygulayım bilimi üretecekler inovasyon çalışacak ve acemi sektörlerle ilgilenecekler." dedi.

Karaismailoğlu, planların yegâne hiçbir yaşama geçirildiği kâmil birilerinin oturmuş olduğu yerden balçık attığını savundu.

Bunu büsbütün esenlik kabul geçirmek düşüncesince yaptıklarını ve projeleri lekelemeye çalıştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Çünkü bunlar seneler süresince taş adına taş koymamış. Belki kucak çetin gütmemişlerdir, o sebepten onların bu planlara kılükal atmaya hakları yoktur. Bizim vatanımıza milletimize yaptığımız hizmeti artıracak gelişigüzel çeşitli eleştirinin başımızın üzerinde noktayı vardır. Vatana millete meydana getirilen hizmete hasımlık geçirmek aykırılık geçirmek değildir. O sebepten kendilerine gelmeleri lazım. Yani 1970 senesinde önce indinde numara Boğaz Köprüsü yapıldığında söylenen sözlerle ahit ki sözlere baktığımızda gerçekte kafa değişmiyor, bu da Türkiye'nin kaderi. Onlar eleştirecekler yalnız kılıç bunlara direnim hazırlamaya bitmeme edeceğiz, zira kılıç ülkemizi seviyoruz, ülkemizi dünyanın kaslı en şişman 10 ekonomisi ortada sokmamız düşüncesince bu yatırımları yapmamız gerekiyordu ve yaptık, hazırlamaya da bitmeme edeceğiz."

Konuşmaların peşi sıra AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Karaismailoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını bağış etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler