USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: İş donanması fırsatlarını masaya yatıracağız

Bakan Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında 55 ayrımlı ülkeden katılımcılarla bağlı oturumlar yapılacağını belirterek "Sektördeki teşrikimesai fırsatlarını, diyalekt sorunları masaya yatıracağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: İş donanması fırsatlarını masaya yatıracağız
02-10-2021 10:34
İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6-7-8 Ekim'de İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi'nde düzenlenecek "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası" bölgesini inceledi.

İncelemesinin arkası sıra matbuat mensuplarına izah işleyen Karaismailoğlu, "Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme" odağında ele alınacak 12. şurada dünyada gelişimin sevimsiz gücü eriştirme ve danışma yatırımlarının konuşulacağını söyledi.

Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye'nin değme noktasına ayrımsız kalitede, ayrımsız standartta, ayrımsız hızda, ayrımsız konforda, lehçe ayrımlılık yapılmaksızın sakıncasız erişim ve komünikasyon hususunda mevcut güçleri ile çalıştıklarına ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Hizmet siyasetine sarılarak, yapamadıklarımızın değil, yaşama geçirdiğimiz hizmetleri milletimize duyurmaya bitmeme edeceğiz. Sadece dünya içerisinde değil, arsıulusal koridorlar tarafından da aşırı modlu erişim linkleri oluşturarak kıtalar ortada okunabilen ve nitelikli eriştirme altyapıları bünye buyurmak gibi de aşırı ağırbaşlı projeleri yaşama geçirdik. Büyük ve çelimli Türkiye hedefiyle 19 sene içerisinde global ölçekli dev erişim projelerini halkımız ve dünyanın hizmetine sunduk. Son 19 sene ortamında politik muvazene ve azimli politikalar yardımıyla erişim ve komünikasyon dalında geçmişin açıklarını çabucak kapatacak yatırımlarımız yardımıyla Türkiye’mizi mürşit devletler arasına ismini yazdırdık.

Avrasya bölgesinin merkezinde ve Yeni İpek Yolu'nun kalbinde toprak meydan ülkemiz, global ticaretin seyrini belirleyecek lehçe beraberinde iktisadi önder olmanın da eşiğindedir. Bu noktada, gerçekleştireceğimiz 12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası’nın bize toy hedefler, toy vizyonlar ortaya koyma fırsatı sunacaktır."

"55 ayrımlı ülkeden eriştirme bakanları ve icra vekili yardımcılarının paydaşlık göstereceği mestur oturumlar yapılacak"

Karaismailoğlu, şura kapsamında karaca yolu, çıpa yolu, denizcilik, havacılık ve danışma edinmek gibi 5 sektörden fevk düzem evcil ve ecnebi konuşmacıların toprak alacağı paneller gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Şuranın içeriğine bağlı hilekârlık verici Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"55 ayrımlı ülkeden mihman adına ağırlayacağımız eriştirme bakanları ve icra vekili yardımcılarının paydaşlık göstereceği mestur oturumlar yaparak, dünyayı değiştirebilecek mega erişim projeleri, Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve global hazırlık zincirlerin toy standartlarının belirlenmesi, total kalkınmayı sağlayacak tutum ve erişim koridorlarının gelişimi ve devletlere etkisi, hikayelerinde sektördeki teşrikimesai fırsatlarını, lehçe sorunları ve hal önerilerini masaya yatıracağız.

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nı hassaten Türkiye'nin aut tecim hedeflerini destekleyecek şişman beraberinde envestisman hamlesinin ayraç fişeği adına görmelisiniz. Şuradan çıkan neticeler ve akabinde alınacak kararlar erişim ve danışma sektörleri ile tutum ilkin edinmek gibi değme bölgede gelişimin en ehemmiyetli dinamikleri olacak. Ülkemizin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada toy kez haritamızı çizecek bulunan Türkiye Ulaştırma Politikasını ortaya koyacak."

Bakan Karaismailoğlu, hâlâ geçmiş erişim ve danışma sektörlerindeki esas belirleyicilerin, halihazırdaki ihtiyaçlar, beklentiler ve bunların sevimsiz gücü bulunan hedefler adına sıralandığını anımsattı.

Artık mütebeddil dünyaya koşut adına toy alışkanlıkları yakından strateji ederek belirlediklerini belirterek, "Her çalışmamızı vizyoner beraberinde boşluk açısıyla, mobilite, dijitalleşme ve geri hizmet dinamiklerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Bu dinamikler ile yeni, çalışan ve dünyayı bu coğrafyaya bütünleşmiş etmeyi hedefleyen iddialı beraberinde proses içerisindeyiz." dedi.

"Yeni tahavvül sürecinde açığa çıkmamış gereksinimleri planlamalarımıza hâlâ beraberinde tomar karışma ediyoruz"

Yeni tahavvül sürecinde açığa çıkmamış gereksinimleri planlamalara hâlâ beraberinde tomar karışma ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, 3 çağ sürecek 12.Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile bu hedeflere ulaşacak siyasa ve stratejileri, dair bilirkişi evcil ecnebi fevk düzem yöneticileri, hilekârlık insanlarını, sivil polis polis maşer kuruluşları ve hususi kesim temsilcilerini beraberinde araya getireceklerini söyledi:

Karaismailoğlu, konuşmasını şöyleki tamamladı:

"Bölgemizin ve dünyanın ortamında bulunmuş olduğu vaziyeti değerlendirerek 55 ülkeden doğacak bulunan mevkidaşlarımızla, dalında bilirkişi evcil ve ecnebi katılıcılarımızla arsıulusal ve lehçe ulaşım, komünikasyon politikaları ve geleceğe müteveccih fırsatları belirleyeceğiz ve teşrikimesai vizyonumuzu da ortaya koyma fırsatı bulacağız. Türkiye'nin dalında en ehemmiyetli ve şümullü etkinliği bulunan 12. Şura'yı en dobra halde yapmak düşüncesince tamamı hazırlıklarımızı da tamamladık. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nı adeta beraberinde aktiflik merkezine dönüştürdük. 15 bin metrekare mestur alanı, 3 bin 500 metrekarelik çatı dışına meydana getirilen hususi istihsal işporta sektörü edinmek gibi toplamda 35 bin metrekarelik beraberinde bölgede gerçekleştirilecek Şura düşüncesince 100 şirket paydaşlık gösterecek. 8 ayrımlı salonda senkronik toplantılar gerçekleştirilecek bulunan Şura düşüncesince ayrımsız sürede 1.000 şahsiyet beraberinde dinleme salonu nesir ediliyor.

Şura kapsamında beraberinde aktiflik merkezine dönüştürülen Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda, evcil ve ecnebi katılımcılarımızı en dobra halde ağırlayacağız. Söz konusu şuramızda gerçekleşecek düşün teatilerinin önümüzdeki süreçte toy ufuklara akla yatkın kez alınmasına aşırı ehemmiyetli katkılar sağlayacaktır. İnşallah 8 Ekim kapanış oturumunu da Cumhurbaşkanımız ile baş başa yapacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler