USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Ersoy: Türkiye destinasyon düğünleri dalında da ehemmiyetli müşterek alışveriş durumuna geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin arsıulusal kurultay ve derinti etkinliklerinin birlikte destinasyon düğünleri dalında da akıbet senelerde tesirini artırarak ehemmiyetli birlikte piyasa durumuna geldiğini söyledi.

Bakan Ersoy: Türkiye destinasyon düğünleri dalında da ehemmiyetli müşterek alışveriş durumuna geldi
21-11-2021 22:14
Antalya

Bakan Ersoy, Antalya'da ortak otelde planlı Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu'nun (International MICE & Wedding Forum-IMWF'2021) kapanış galasında, gezim olgusunun elden ortak tane ortak amaca görev fail ve sınırlanmış senelerde meydana gelen ortak aktiflik olmaktan baş döndürücü öteye geçtiğini vurguladı.

Farklı yaklaşım ve beklentilerle gerçekleşen arsıulusal insanoğlu hareketinin rotalarına bakılınca Türkiye isminin öne çıktığını kıvançla gördüklerini dile getiren Ersoy, "Ülkemiz, arsıulusal MICE piyasasının şef ülkelerinden birisi konumunda. Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği istatistiklerinde İstanbul, arsıulusal kongre, güruh ve etkinliklere ev sahipliği karşılayıcı dünyanın önce 10 destinasyonu ortada toprak almış, kılavuz kaptan şehirlerden biri." dedi.

İstanbul'un 2011'de 500'den ortak tomar ferdin katılmış olduğu kongrelere ev sahipliği karşılayıcı kentler ortada evren birincisi bulunduğunu hatırlatan Ersoy, plan ve yatırımlarla İstanbul'u gine bu bölgede şahika yarışının kesme ortak parçası biçimine getireceklerini tabir etti.

Tek ortak amaca odaklanmadıklarını aktaran Ersoy, "Ülkemizin potansiyeli bunun baş döndürücü üstünde olanaklar sunmakta. Türkiye arsıulusal kongre, toplantı, insentive (özendirme-teşvik) etkinliklerinin yanında destinasyon düğünleri dalında da akıbet yıllarda kâffesi dünyada tesirini artırarak ehemmiyetli ortak piyasa biçimine geldi." niteleyerek konuştu.

"Dünyanın çadır evi Türkiye"

Ersoy, destinasyon düğünleri pazarının toptan ölçekte kestirmece 300 bilyon dolar kütlesi bulunduğunu ve bu rakamın evren çapında planlı kâffesi çadır organizasyonlarının yüzdelik 25'ine istikbal ettiğine ayraç ederek şu biçimde bitmeme etti:

"Her 4 düğünden birisi destinasyon düğünü yerine gerçekleşiyor. Böyle ortak oranın üzerine, pazarın değme sene yüzdelik 10 oranında yetiştiği öngörüsünü de eklediğimizde bu piyasanın taşımış olduğu koskoca potansiyeli baş döndürücü kemiksiz ortak biçimde görebiliyoruz. Burada da bitmiyor. Balayı ile duygusal gezi yerine öne çıkan dinlence bölgeyi de 2019 bakımından 12 bilyon dolara nail durumda."

Bir çadır organizasyonunun erkek başı, günce minimum 500-600 dolar gider hacmine ehil bulunduğunu kaydeden Ersoy, bu düğünlerin kâffesi dünyada en spesifik ve alıntı gücü faziletkâr gezim bölgeyi yerine onama edildiğini belirtti.

Türkiye'de değme yıl, şişman denilebilecek 500'den ortak tomar destinasyon düğünü gerçekleştiğini aktaran Ersoy, "İstanbul ve Antalya ilkin iktisap etmek kadar Bodrum, Kapadokya ve İzmir müdahale nice gezim bölgemiz, dünyanın halis muhlis bölgelerinden mevrut çiftlerin organizasyonlarına ev sahipliği yapmakta. Türkiye'nin, çadır davetleri zımnında en baş döndürücü mihman ağırladığı devletlere baktığımızda muhtemelen ortak bölgenin değil dünyanın çadır evi konumunda olduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"V tipi yükselişte sakıncasız gezim şehadetname programımız baş döndürücü ehemmiyetli ortak paya sahip"

Türkiye'de değme sene kestirmece 25 Hint düğünü düzenlendiğini ve 3 yada 4 çağ devam eden bu düğünlerin faziletkâr ortak etkiye ehil bulunduğunu tamlayan Ersoy, Türkiye'de Ocak 2022 devri düşüncesince doğrulanmış edilen Hint düğünleri ve destinasyon düğünlerinin sayısının enikonu ortak tomar bulunduğunu bildirdi.

Toplantı ve çadır destinasyonu piyasasının buhran zamanında en çabuk küçülen, ayrıca tevakkuf noktasına mevrut ortak kol bulunmasına rağmen, normalleşme sonra sektörde arzu artışı yaşandığına dikkati çekici Ersoy, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Taleplere bu istisnai zamanın gereklerince karşılık verebilmek, konfor ve hürriyet imkanlarını hıfzıssıhha ve esenlik güvenliğiyle sunabilmek baş döndürücü önemli. Türkiye'nin turizm, davet, çadır ve organizasyonlar düşüncesince şef destinasyonlardan birisi olmasında ve 'V' tipi yükselişinde sakıncasız gezim şehadetname programımız baş döndürücü ehemmiyetli ortak paya sahip. Söz konusu onaylama programımız kapsamında, gezim hareketinin değme adımında baş döndürücü şümullü teftiş ve uygulamaları yaşama geçirdik. Etkinlik merkezlerine müteveccih onaylama kriterleri de mücehhez ve akıbet adım disiplinli ortak biçimde uygulanmıştır. Dünyadaki en kalburüstü örneklerden birisi bulunan onaylama programımız, gerçekleşen arsıulusal MICE ve çadır etkinliklerine katılımın artmasında ve misafirlerin güvenliğinin sağlanmasında baş döndürücü ağır ortak etken."

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı içerisinde elden destinasyon düğünleri dalında çalışkanlık yayınlayan hususi ortak büro oluşturulduğuna yer veren Ersoy, bu ekibin çadır konferanslarına ve forumlara katıldığını, lansman gezileri birleştirme ederek dünyanın değme yanından çadır planlamacılarına ayrışık lokasyonları tanıtıp aktiflik alanları üzerine bilim verdiğini kaydetti.

Konuşmaların peşi esna International MICE & Wedding Forum Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy kabilinden Bakan Ersoy'a onurluk ikram edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler