USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Bilgin'den 3600 Ek Gösterge açıklaması: İnşallah hanuman ayında TBMM'ye getireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge çalışmalarında sona geldiklerini belirterek, emek vermeyi hanuman ayında meclise getireceklerini bildirdi.

Bakan Bilgin'den 3600 Ek Gösterge açıklaması: İnşallah hanuman ayında TBMM'ye getireceğiz
14-11-2021 17:53
İstanbul

İstanbul Kongre Merkezi'nde planlı Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda mütekellim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 200 senedir hegomonik beraberinde yarar kuran Batı sisteminin dakika üstünlüğünü yitirme sürecine girdiğini söyledi.

Bunu herhangi beraberinde dünkü vakada görmenin beklenen bulunduğunu örneklerle açıklanan Bilgin, "Dünyanın ümranlı devletleri sanarak aşina 7 ümranlı ülkenin pandemi sürecinde karşılaşmış olduğu manzaralar, sokaklarda, sayrılarevi önlerinde ölen insanlar... Sağlık sisteminde parası bulunmadığı düşüncesince otama edilmeyen şahısların perişanlığı, Batı sisteminin çabucak krizinin derinleştiğini değil ayrımsız sürede nite gayri insancasına beraberinde bir duruma dönüştüğünün ifadesi ve görüntüleri adına yansımıştır." ifadelerini kullandı.

Batı sisteminin beraberinde yüzünün yabani kapitalizm, gayri yüzünün ise yayılımcılık bulunduğunu anlatım fail Bilgin, emperyalizmin en başlangıç döndürücü Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyayı yıkma ettiğini belirtti.

Bilgin, şöyleki konuştu:

"Bakın Irak'ta kan gölüne dönmüş beraberinde coğrafya var, şehirler, kasabalar var. Aynı şeyi Suriye'de, Tunus'ta, Libya'da, Afganistan'da, Yemen'de Kafkasya'da görüyoruz. Bütün bu vahşetin tırmanması esasta Batı sisteminin hegomonik üstünlüğünü yitirme karşısında biilaç kaldığını, apayrı anahtar bilmediğini, apayrı beraberinde doğrultu bilmediğini göstermektedir. Bu çöküntü karşısında Batı emperyalizmi ne yönü tanımaktadır? Bir, savaşa, aracısız doğruya devletlerin içinde kan dökmeye yönelmektedir. İki, iç harp çıkarmaktadır. PKK, PYD, DEAŞ üzere yıldırı örgütleri üstünden devletlerin iç işlerine terörle dahil etmektedir. Dolayısıyla bu devletleri istikrarsızlaştırmak, arama dibine almak, kişi denetimleri dibine aldıkları yönetimleri iş başlangıcında avlamak istemektedirler. Bu vahşetin nereye denli uzanacağını kestirim kılmak tekaüt değildir. Bu ıssızlık adamlık düşüncesince şişman beraberinde dramdır fakat Batı hegomonyasının da sonunu getirecek bulunan beraberinde dramdır."

Bu sürecin ortaya çıkardığı sonuçlardan birisinin ulusal devletlerin baştan yükselişi bulunduğunu vurgulayan Bilgin, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Milli ülkeler olmasa Batı emperyalizmine erinç inat kılmak katiyen beklenen olamazlardı. Türk ulusal devleti de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde planlı demokratikleşme mücadeleleriyle yanında dünkü beraberinde mahiyet kazandı. Yani milletiyle bütünleşerek emperyalizme erinç bu coğrafyada en şişman dayanım noktasını oluşturmuştur. Bunun içindir ki Türkiye Akdeniz’de kıstırılmaya çalışılmaktadır. Bunun içindir ki Türkiye, PKK, PYD, DEAŞ üzere kıya örgütleriyle daima atak altında tutulmaktadır. Bu anlam Batı'nın çıkmazıyla bu arada yeteneksiz olacak beraberinde projenin adıdır. Bu dava Batı kabilinden yeteneksiz beraberinde halde onama yapılmak yerinde kalınacaktır. Terör örgütleriyle yanında kalacaklardır. Evet, insanımızın, bu coğrafyanın kanı dökülmektedir fakat kanla Batı sisteminin kazanacağı tek obje yoktur. Irak'ta, Afganistan'da kazanamamışlardır. Yarın Libya'da kazanamayacaklardır. diğer güneş Suriye'de kazanamayacaklardır. Dolayısıyla Batı'nın kuvvet siyaseti mübrem beraberinde halde kişi sonunu hazırlayan beraberinde yöne akilane evrilmektedir."

"Son 20 yılda domestik kalkınmaya alakalı beraberinde nema modeline geçilmiştir"

Diğer beraberinde neticenin ulusal devletlerin güçlenmesiyle yanında kalkınma meselesi bulunduğunu özetleyen Bilgin, Sanayi Devrimi'ne 200 sene geç kalmanın bedelini başlangıç döndürücü ağırbaşlı ödediklerini kaydetti.

Geçmişteki yanlışların Türk ekonomisini dışa yayımcı bir duruma getirdiğini anlatım fail Bilgin, enflasyon, değer düşürümü ve döviz krizlerinin ithal ikamesi modelin yanlışlığının kararı bulunduğunu aktardı.

Türkiye ile yanında ithal ikamesi sistemine süregelen Asya Kaplanı ülkelerinin değerli bulunduğunu fakat Türkiye'nin yeteneksiz bulunduğunu tamlayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Başarısızlığın dü deposu var. Birisi IMF ve Dünya Bankası perspektifi ile yanında ekonomiyi yönetmeye kalktık. O da Türk ekonomisini Batı'ya, Amerika ve Avrupa'ya yayımcı bir duruma getirmiştir. Son 20 yılda mütebeddil obje bu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde domestik kalkınmaya alakalı beraberinde nema modeline geçilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihte beraberinde transformasyon yaşandı güzeşte hafta. Türk Devletleri iş birliğini anlatım fail teşekkül kuruldu. Bütün bunlar Türkiye'nin çabucak Suriye'de, çabucak Akdeniz'de değil, etraflı bu coğrafyada barışı anabolizma fail fakat kalkınma sürecinde de büyüyen beraberinde ekonomiyle barışı anabolizma fail beraberinde diyar bulunduğunu gösteriyor. Türkiye etraflı bu düşmanlıkları kişi domestik enerjisini, insanoğlu enerjisini ortaya çıkardıkça başaracağını gösterdi. Bugün dünyanın en aceleci büyüyen dü ülkesinden birisiyiz. İki çeyrekte böyleydi, üçüncü çeyrek de de beklentiler böyle. Yıl sonu bakımından da yüzdelik 10 büyüyeceğimizi kestirim ediyoruz."

Türkiye'de devletin içtimai talih kimliğinin ön plana çıktığını anlatım fail Bilgin, şişko sözleşmeleri, en ceninisakıt görevli maaşına en faziletkâr miktarda zammın verilmesini içtimai devletin çalışan kullanımına dayanıklı adına gösterdi.

Asgari tutarı enflasyonun üstünde beraberinde zenginlik düzeyine taşıyacak beraberinde anlaşmanın minimum sevap komisyonundan çıkacağını dile getiren Bilgin, "Bundan on paralık kimsenin şüphesi olmasın. Bir gayri iş de 3600 Ek Gösterge meselesidir. Bu emek vermeyi Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak düşüncesince çalışıyoruz. İnşallah hanuman ayında TBMM'ye getireceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler