USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Bilgin’den 3600 ek gösterge açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, nezaret namına rüçhan bap başlığının 3600 ek gösterge bulunduğunu belirterek, “Çünkü çalışırken kişilerin aldıkları ücret, cemaat oldukları sahn tarzını, tekaüt olduktan sonraları kaybetmeleri aşırı ağır müşterek

Bakan Bilgin’den 3600 ek gösterge açıklaması!
30-11-2021 14:04
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, pandemi şartları sebebi ile devir içi biçimde gerçekleştirilen, Kamu Personeli Danışma Kurulu'na (KPDK) gözaltı binasından katıldı. Bakan Bilgin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kabilinden açıklayan Türkiye'nin üçüncü çeyrekte 7,4'lik büyümesini ele alarak, istihsal ekonomisi sıfır ve üretime çerden çöpten göz boncuğu ekonominin üç çeyrek yukarı caba büyüyemeyeceğini söyledi. Bakan Bilgin, ‘Türkiye üretime dayanmadan büyüyor' ifadelerini kullanan ekonomist ünvanlı kimi yazarları gaye alarak, üretime dayanmadan büyümenin muhtemel olamayacağını savundu.

Bakan Bilgin, ‘Türkiye etraf mekanizmasını ayrılma edip, gizli müşterek ekonomiye geçecek' ifadelerini gereksiz söyleyiş biçiminde niteleyerek, kimsenin bu söylemlere inanmaması icap ettiğini vurguladı. Ayrıca Bilgin, 3600 ek gösterge meselesinin giriş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, dolgun söz il ait gözaltı zarfında açılan kurulun çalışmalarını tamamladığı bilgisinin verip, bu probleminin içtimai ortakları ile çözüleceğini tabir etti.

“Bazı iktisatçılar, ‘Üretim ekonomisi olmalıyız. Türkiye üretime dayanmadan büyüyor.' diyor. Üretime dayanmadan adam iktisap eylemek muhtemel müdür?”

Bakan Bilgin, Türkiye'nin üçüncü çeyrek nema oranlarının TÜİK kabilinden açıklandığını hatırlatarak, “Üçüncü çeyrekte 7.4 büyüdük. Yılsonu bakımından tahminler yüzdelik 10 yöresinde müşterek büyümeyi ayraç ediyor. Bütün bunlar hasbi değildir. Yani istihsal ekonomisi sıfır üretime çerden çöpten göz boncuğu ekonominin üç çeyrek yukarı üste, fark pandeminin Türkiye'nin, dünyanın ve bütün istihsal sistemlerinin aleyhinde müşterek resim müşterek oluşturduğu ortamda Türkiye'nin büyümesi ağırbaşlı müşterek konudur.

Bu rastgele müşterek biçimde küçümsenerek geçilecek müşterek özellik değildir. Bazı eleştiriler okuyorum. Üstelik bunların bünyesinde ekonomist ünvanlı edipler da var. Bu iktisatçılar, ‘Üretim ekonomisi olmalıyız. Türkiye üretime dayanmadan büyüyor.' diyor. Üretime dayanmadan adam iktisap eylemek muhtemel müdür? Bunu şimdi bizim müşterek numara sınıfta okuttuğumuz tutum derslerinden âlem bilgili ki istihsal yapısı yapılmaksızın sonsuz nema olmaz. Üst caba üç çeyrek büyümek, müşterek sene adam iktisap eylemek pandemi ondan sonra dünyadan dü ekonomiden birisi iktisap eylemek rast değildir. Üretim altyapısına dayanmadan bunları yapmak muhtemel değildir. Dolayısıyla Türkiye istihsal yapısıyla büyüyor” diyerek konuştu.

“Kimse Türkiye'nin etraf mekanizmasını ayrılma edip, gizli müşterek ekonomiye geçilecek kabil gereksiz söylemlere inanmasın”

Türkiye'nin tabii sorunları bulunduğunu ve bu hastalıkların görmezden gelinemeyeceğine dikkati çekici Bakan Bilgin, “Görmezden gelmek, realist değildir. Çünkü sorunları göreceğiz, tanımlayacağız ve savaş edeceğiz. Bu hastalıkların başlangıcında sonuç günlerde yaşadığımız döviz kurundaki dalgalanmalar gelmektedir. Ama dövizdeki bu dalgalanmalar akçasal olaylardır. Ekonomi hoppadak akçasal müşterek fenomen değildir. Türkiye'nin bu akçasal süreci başöğretmen kurumları da bunun farkındadır. Bu kurumlar, başıboş etraf mekanizmasının zarfında muktezi düzenlemeleri yapacaktır. Kimse Türkiye'nin etraf mekanizmasını ayrılma edip, gizli müşterek ekonomiye geçilecek kabil gereksiz söylemlere inanmasın. Böyle düşünmesin. Türkiye, etraf mekanizmasını işleterek bu sorunları çözecektir. Çünkü Türkiye Avrupa ile en giriş döndürücü dış alım ve dış satım ortaklığı bulunan ülkedir. Avrupa ekonomisinin, evren ekonomisinin ehemmiyetli seviyede büyüklerinin strateji ettiği, onlarla bütünleşmiş ergin müşterek kazançlı bina adına da etraf mekanizmasından vazgeçmeyecektir. Burada Türkiye'nin etraf mekanizması mühimdir ama bu düzenek müşterek tane başına içtimai bölgede dava çözmeye yetmez” dedi.

“(3600 ek gösterge) İnsanların eş oldukları avlu tarzını zor olduktan sonradan kaybetmeleri ağırbaşlı müşterek sorundur ve tığ bu problemi çözeceğiz”

Sosyal bölgede etraf mekanizmasının meydana getirmiş olduğu sorunları aşacak içtimai talih uygulamalarına gerekseme bulunduğunu dile getiren Bilgin, şu biçimde bitmeme etti:

“Bu içtimai talih uygulamalarının kullanacağı vesait da içtimai siyasa araçlarıdır. Türkiye ilkin pandemi döneminin meydana getirmiş olduğu sorunları ile giriş eylemek düşüncesince de şimdi giriş döndürücü içtimai politikalara ehemmiyet vermektedir. Nitekim geçtiğimiz devirde yaptığımız dolgun sözleşmeler, o günün şartları bünyesinde iyice şişman sevinme oluşturmuştur. O sözleşmenin bünyesinde şimdi adına getireceğimiz sözleşmenin maddesi biçimine mevrut mevzular vardı. Bu konuların başlangıcında hepinizin bilmiş olduğu kabil 3600 ek gösterge, sözleşmeliler, emeklilerin avlu şartlarının düzeltilmesi dair politikalar gelmektedir. Bunların bütünü önümüzdedir. Ama rüçhan meselemiz 3600 meselesidir.

Bilhassa amme çalışanının 3600 meselesi giriş döndürücü önemlidir. Çünkü çalışırken şahısların aldıkları ücret, eş oldukları avlu tarzını, zor olduktan sonradan kaybetmeleri giriş döndürücü ağırbaşlı müşterek sorundur. Bu tekaütlük sisteminin ve ek gösterge mekanizmasının baştan düzenlenmesini müstelzim müşterek soruna ayraç etmektedir. Bizim gündemimizdedir bu. Tabii ki bu gündemin gereğini yapacağız. Toplu sözleşme, konkre biçimde çözülmesi müstelzim müşterek dava biçimine gelmiştir. Toplu söz ile ait gözaltı bünyesinde müşterek astronomi oluşturduk. O astronomi çalışmalarını tamamladı. Şimdi öteki bakanlıklarla bulunan görüşmelerimiz bitmeme ediyor. Tabii müşterek de içtimai ortağı adına Memur-Sen'in iştirakı ile bu problemi ele alacağız. Bu problemi da çözeceğiz.”

KPDK, Bakan Bilgin'in konuşmasının arkası sıra içtimai kuma Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın hitabı ile bitmeme etti.

Mustafa Cenik - Huzeyfe Tarık Yaman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler