USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bacasız sporcu fabrikası: Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü, açmış olduğu spor okullarında parasız eğitimler vererek geleceğin sporcularını yetiştirmeye bitmeme ediyor.

Bacasız sporcu fabrikası: Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü
07-12-2021 11:18

1990 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve içinde bulundurduğu değişik branşlarda nice ehemmiyetli sporcu yetiştiren Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü, açmış bulunduğu spor okulları ile geleceğin kabiliyetlerine görgü bilimi bilimi vermeyi sürdürüyor. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, atletizm, idman ve karate edinmek neredeyse mecmu 7 branşta çalışkanlık yayınlayan Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü’nün içinde kestirmece 1200 sporcu bulunuyor. Spor okullarında 5-14 gözyaşı arası sporculara parasız görgü bilimi bilimi sağlayan ve maddesel olanağı sıfır nice çocuğa da materyal dair dayanak sağlamaya etkin kulübün başkanı Ataner Orkunoğlu, meydana getirdiği açıklamada kulübün işleyişini, yaşamış bulunduğu zorlukları, hedeflerini ve beklentilerini aktardı. Orkunoğlu, spor okullarının faaliyetleriyle ilgilendiren olarak, “Yüzme, atletizm, basketbol, futbol, karate ve uçan top branşlarında sporcularımız var. Yaklaşık 600 lisanssız, ondan hâlâ birlikte tomar da lisanslı sporcumuz var. Biz başka acemi kulüpler kabil salt futbolda değil, nice branşta görev veriyoruz. Pandemiden sonraları değişmeyen aldık ve kollar 1.5 sene eve kapanmış bulunduğu düşüncesince spor okulları açtık, bunları da parasız yaptık. Halkın kazançlı vaziyeti parasız yapmamızdaki en ehemmiyetli kriterlerden biriydi. 5-14 gözyaşı arası ufaklıklara görev veriyoruz” dedi.

“ARKADAŞLARIMDAN FORMA YAPTIRMALARINI, TOP ALMALARINI İSTİYORUM”

Kulübün içinde 14 parça eğitmen bulunduğunu kail Orkunoğlu, maddesel şekilde kulübü senelerden bu yana dostlarıyla idame ettiğini ve hayırsever iş adamlarından da bu süreçte dayanak gördüklerini vurguladı. Kulübün maddesel anlamda işleyişiyle ilgilendiren şekilde Orkunoğlu şunları söyledi:

“Arkadaşlarımdan dileyiş ediyorum. Erdal kardeşimden biçim yaptırmasını dileyiş ediyorum, Çetin erkeğe ferde aldırıyorum. Çoğunu ego ve hoşgörülü dostlarım karşılıyor. Maddi vaziyeti güzel bulunan birlikte iş kadını bulduğumuzda namına top, forma, eşofman aldırarak bu işi götürüyoruz, ancak çetince elbette ki.”

“6-7 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR AKŞAM SAAT 8-9’DA İDMAN YAPIYOR”

Başkan Orkunoğlu, acemi kulüpler şekilde yaşadıkları en iri problemin mağaza problemi bulunduğunu vurguladı. Kulübün çabucak tek belirgin halı sahaya ehil olmasından ötürü başka branşlardaki sporcuların eğitimlerine bitmeme etmesi düşüncesince spor salonlarında emek vermesi icap ettiğini kail Orkunoğlu, bu anlamda başağrısı yaşadıklarını anlatım etti. Salonların salname şekilde kiraya verildiğini ve Bakırköy’den ırak birlikte mağaza kiraladıklarında ise maddesel şekilde yaşadıkları zorlukları anlatım fail Orkunoğlu, “293 parça kız voleybolcum var. Haftada birlikte sayaç çalıştırabiliyorum. Basketbol takımımız da gece ezanı 8-9 saatleri arası salonda çalışabiliyor. Salon bulunmadığı düşüncesince bizlere o sayaç verildi. 6-7 yaşındaki kollar sayaç 8-9’da antrenman yapıyor ve 10’da evine gidiyor. Ertesi gündüz de okula gidecekler. Müthiş birlikte biçimde mağaza problemimiz var. Biz bu derece alan açtığımızda belediyenin salonları ve ekol salonlarını alabileceğimizi düşünüyorduk. Ama gittiğimizde bu bölgelerin salname kiraya verildiğini gördük. Florya’da birlikte mağaza bulduk, buradan değme gündüz oraya gidip kesinlikle götüreceğiz çocukları. Bu ufaklıklara bu sporları yaptırmak durumundayız, spor karşıcı bebek bizim geleceğimiz” şeklinde konuştu.

“VOLEYBOLCULARIMIZ ÇİM SAHADA ÇALIŞIYOR, DÜNYA’DA BÖYLE BİR ŞEY YOK”

Salon dair dayanak beklediklerinin altını çizen Orkunoğlu, “Bizim mutluluk büyüklerimizden ve belediyelerimizden beklediğimiz, salon, salon, salon. Burada küçük birlikte yerimiz var. Ağaçlar diktik, kollar soluk alabiliyorlar. Bir de spor yaptırmaya çalışıyoruz. Kız uçan top takımımız, çim sahada çalışıyor. Dünya’da hakeza birlikte bilinçlilik yok, Uganda’da da yok” ifadelerini kullandı.

“BEN GALATASARAY VE FENERBAHÇE İLE NASIL BAŞ EDEBİLİRİM Kİ?”

Orkunoğlu, mağaza dair yaşadıkları sıkıntının başka kulüpler ile rakiplik etmelerini zorlaştırdığını söyleyerek, “Kız uçan top ekibi bilfarz burada çalışıyor. 1 ay sonraları maçları başlayacak. Salona girmiş bulunduğu devir o kızları düşünebiliyor musunuz? Mümkün bulunduğu derece öğretmeye çalışıyoruz ancak bebek afallayacak. Ben gidip Galatasaray ve Fenerbahçe ile kesinlikle giriş edebilirim ki? Şimdi yüzmeyi kurduk, nerede yüzdüreceğim? Belediye, tesisinde birlikte kulvar veriyor ve haftada 1 saat. Ben 40-50 parça çocukla kesinlikle gireyim oraya” dedi.

Öte taraftan Orkunoğlu, pakt içinde aşırı dirayetli sporcularının bulunduğunu söyledi. Bu sporculara hâlâ güzel koşullarda görgü bilimi bilimi sağlamaları şeklinde aşırı hâlâ güzel bölgelere geleceklerine inandığını anlatım fail Orkunoğlu, “Altyapıda güvenilmez kabiliyetler var. Bir güllecim mevcut ulusal takıma gidecek. 110 mt. mânialı koşan birlikte sporcumuz var. Bizim de hazinelerimiz mevcut burada. Çalmasınlar diye, nakil yapmasınlar niteleyerek katı söylemiyoruz” niteleyerek laflarını noktaladı.

ÇOCUKLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü bünyesindeki spor okullarında eğitimlerini sürdüren çocuklar, sporun önemine aksan yaptı. Kulübün kendilerine sağlamış bulunduğu parasız görgü bilimi bilimi sebebiyle yaşamlarında sporun birlikte arazi edindiğini aktaran sporcular, özlük branşlarında güzel birer sporcu edinmek düşüncesince çalışıyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler