USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Aytemiz Alanyaspor – Beşiktaş maçının ardından

Spor Toto Süper Lig’in 13’üncü haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor ile Beşiktaş maçının ardından gelişigüzel dü takımın uygulayım direktörü  mücadeleyi değerlendirdi.

Aytemiz Alanyaspor – Beşiktaş maçının ardından
20-11-2021 23:47

Maçın ardından planlı matbuat toplantısında mütekellim Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Sezon başlangıcında ağırbaşlı hedeflerimiz vardı. Maalesef bu hedeflere baş döndürücü ulaşamadık. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde ortak heyecanımız vardı. Ligde de güzel ortak ekipman kurduk, serbest ortak kadromuz mevcut lakin ekipman şekilde beklentinin baş döndürücü altında ortak başarım sergilediğimizin de farkındayız ve bu gidiş bizi baş döndürücü üzüyor. Ben camiamızdan ve taraftarımızdan kusur diliyorum, aldığımız sonuçlardan, oynanan oyundan, maruz mücadeleden, dilek ve arzudan dolayı. Sahada maatteessüf 11 oyuncuyla başlıyoruz, 15-16 oyuncuyla maçı bitiriyoruz. Birçok etap yapıyoruz, farklılık yapıyoruz, oyunu fark etmek ve örtbas etmek hesabına yalnız maatteessüf yaptığımız tek nesne tutmuyor. Bir çeşitli akıllıcasına şeyler ortaya çıkmıyor yalnız çağ oyunsal açıdan da maatteessüf dibe vurduk. Daha evvela oynanan oyunlarda en azından istek, edinim umudu üzere nice nesne varken çağ oyunsal açıdan da dibe vurduğumuzu düşünüyorum, hedefin baş döndürücü altında kaldığımızı düşünüyorum. O sebepten dolayı kılıç baş döndürücü üzgünüz yalnız elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Şu anne derece kestirmece ego göreve başlayalı 2 yıl he herhalde, 2 seneden bu yana mevcut gücümüzle çalışıyoruz, elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Bazen futbolda bunlar olmuyor. Bazen beklentilere karşılık veremiyorsunuz. Beklentinin baş döndürücü arkasında kalıyorsunuz. Bazen neticeler ve skorlar dilediğiniz üzere gitmediğinde mesul naşir ki ego oluyorum katıksız olarak. Çünkü buranın sorumlusu benim. O sebepten dolayı ortak an geçmiş toparlanmak gerekiyor niteleyerek düşünüyorum, ayağa doğrulmak icap ettiğini düşünüyorum. Oyuncuların buna karşılık vermesi gerekiyor. Çünkü oynayan oyuncular. Onların şimdi katı durması gerekiyor, şimdi ortak tomar uğraş etmesi gerekiyor, enerjilerinin erdemli olması gerekiyor, baş döndürücü şimdi ortak tomar edinim umudu olması gerekiyor. Maalesef bunların baş döndürücü altındayız. O sebepten dolayı çağ aldığımız neticelerden ötürü üzgünüz” niteleyerek konuştu.

"BU KADAR ÇARESİZCE KENARDA OTURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM"

Bir gazetecinin Beşiktaş’ın performansının elbette düzeleceği mevzusundaki sorusunu da cevaplayan Yalçın, şöyleki dedi:

“Bu günkü aldatmaca ve mücadelenin ortak açıklaması yok, evvela onu söyleyeyim. Maalesef çağ ile ait ‘şöyle oldu, hakeza oldu’ diyemiyorum. Çünkü tek nesne olmadı. Yani tek nesne yapmadık. Her mevzuda baş döndürücü aşağıdaydık. O sebepten dolayı bugünkü maçın açıklamasını ortak tomar yapamıyorum yalnız genele baktığımızda güzel oyunlar oynadığımız, güzel uğraş ettiğimiz, kazanmaya andıran olduğumuz oyunlar da oynadık. Bir dü şanssızlıktan ötürü kaybettik yalnız çağ söylediğim üzere hem ruh bilimsel şekilde hem oyunsal açıdan aynı zamanda akıbet yönünde bundan sonradan dibe vurduğumuz geceleyin ezanı bu akşamdı. Yani bu derece kenarda talihsizce oturduğumu hatırlamıyorum herhalde 2 seneden beri. Bu derece çaresizce oyunu bağlı olmak mecburiyetinde kaldım kenarda. O sebepten dolayı baş döndürücü üzgünüz ve baş döndürücü da söyleyecek ortak nesne bulamıyorum, kusura bakmayın.”

"HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Geçen sezonda da teessürat yaşandığı, lakin bunların aşıldığı, ligde 25 hafta kaldığını kail Yalçın, şampiyona ilişkin ise “Şu anda o kısmı konuşmanın ortak anlamı namevcut bence. Çok uzağı konuşmuş oluruz. Şu anda içinde bulunduğumuz gidiş hakkıyla kötü, iç açıcı ortak gidiş değil. Takım olarak, aktör grubu şekilde bu derece motivasyonu düşük, bu derece oyundan uzak, uğraş etmeyen ortak aktör grubu. Bunun nedenlerini kılıç araştırıyoruz yalnız sebebini ego de bilmiyorum. Bunun açıklamasını ego yapamam, bunu söyleyeyim öncelikle. Bu derece devasız ortak oyun. Yani kenarda bu derece devasız oturan ortak beceri ekip, aktör değişikliği yapıyoruz, oyunu değiştirmeye çalışıyoruz yalnız sahadan maatteessüf karşılık alamıyoruz. O sebepten dolayı çağ baş döndürücü açıklamalık ortak aldatmaca olmadı bizim için. Yani kusur arzuluyorum sizlerden de baş döndürücü ortak nesne söyleyemiyorum aldatmaca ile ilgili. Çünkü arasında ortak aldatmaca yoktu. Bir nesne söylemem düşüncesince arasında aldatmaca olması gerekir. Bugün düşüncesince herkesten kusur diliyoruz” cevabını verdi.

BÜLENT KORKMAZ: DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜ YAPTIK

Maçı değerlendiren Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz şöyleki dedi:

“Takım olarak, bu oyuncuların eseridir. Onlara teşekkürname ediyorum. Beşiktaş’ın maçlarını seyrederken, hem şampiyonlar ligi aynı zamanda klasman maçlarını, fazlalık yönleri çok. Çok zeki aktörleri var. Çok hususi aktörleri var. Tabi tılsım kabul etmek yahut eş herif kuşkulanmak baş döndürücü zor. Biz başta merkezde piyasası kapatmaya çalıştık. Ceza sahası içinde de stoperlerimizle birebiri güzel oynamamız lazımdı. Bunu yaptık. Bunu yaptıktan sonradan ikinci hepsi alıp irtibatlı pasla hücuma kabarmak istedik ki, düşündüğümüz taktik anlayışını hücumda da savunmada da yaptık” dedi.

Sarı yetişkin gördüğünün hatırlatılması ilişkin Korkmaz “Ben ikinci gol konumu ile ait konuştum. ‘Niye ofsayt verdiniz?’ dedim ki Efecan’ın da ayağına değmedi top. Onun açıklamasını yaptı. Açıklamadan sonradan solgun yetişkin gösterdi” dedi.

Sahada neler bulunduğunun gine sorulması ilişkin Korkmaz, “Onu hocadan öğrenebilirsiniz” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler