USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Avrupa şampiyonu kaleciden teknik direktörüne övgü

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda yukarı fazladan ikinci şampiyonluğu canlı kaleci Selim Karadağ, birlikte çevrim bu arada ayak topu oynadığı, demin teknik direktörü bulunan Osman Çakmak'ın azmiyle, disipliniyle ve çalışkanlığıyla takıma önderlik yaptığını söyledi.

Avrupa şampiyonu kaleciden teknik direktörüne övgü
01-10-2021 15:24

2017 senesinde İstanbul'da düzenlen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda kupanın sahibi bulunan milliler, 2021'de de zirveye yerleşerek bu mutluluğu yukarı fazladan ikince kat yaşamıştı. Ampute Milli Takımı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nda şekil giyen değerli kaleci Selim Karadağ, şampiyonluk sürecinde yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı'na anlattı.

Başarılarla meşbu kariyerinden bahseden tecrübeli kaleci Karadağ, “Uzun senelerdir sporla uğraşıyorum. Aynı sürede Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin takımında ampute ayak topu hayatımı bitmeme ettirmekteyim. 1991'den bu yana ayak topu oynuyorum. Ampute futbolla tanışmam 2011 senesinde oldu. Futbolu bıraktığım devirde Ali Karoğlan hocamız hasbelkader bizlere bedel geldi. Ampute takımında kaleci iktisap etmek gerek misin dedi. O halde başladı süreç. Futbola başladığım dört iptidai haftada haftanın kalecisi seçildim, ardı sıra ulusal takım. Süreç hakeza bitmeme etti. Dünya üçüncülüğü, dü Avrupa şampiyonluğu, dü kulüpler Avrupa şampiyonluğu, dünyanın en elleme kaleciliği ödülleri aldım” dedi.

2021 Ampute Avrupa Futbol Şampiyonası'na 247 egzersiz yaparak katıldıklarını tamlayan Karadağ, menfaatlerini destekleyen Türk halkına verdikleri lafı hesabına getirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, “2017'de evvel Avrupa şampiyonluğunu yaşadık. İlk resmi Avrupa şampiyonasıydı. O şampiyonayla ilişik enteresan ortak tespitim vardı. Kendimce turnuvanın başlarında kartopuyduk, turnuvanın akıbet maçında finale akıllıca geldikçe çığ olduk. Yani o halde şişman ortak karı olduk. Türk halkının teveccühünü aldık. Tribünleri 45 bin insanoğlu doldurdu. Dışarılarda insanoğlu vardı. Kamplarımız kararında rabbim çalışanın emeklerinin karşılığını veriyor. Bizim ulusal ekipman şekilde bırakılmış sözümüz, meydana getirecek aşırı işimiz vardı. Çok şükür yaptık” ifadelerini kullandı.

“Bir güneş Osman hocayı A ulusal takımda da görürseniz şaşırmayın”

Ampute Milli Takım'da bu arada ayak topu oynadığı, deminden teknik direktörü bulunan Osman Çakmak'ın disiplinli ve kararlı olduğuna nazarıitibar çekici Karadağ, değerli teknik insanın A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilmesi yerinde değerli olacağını belirterek, “Osman sarıklı eşittir sıkı ve azim. Disiplin azim denge nice şeyin birleşmesinde. Çok elleme çalıştık, ne çalıştığımızı kasten çalıştık. Biz Polonya'ya tatile gidiyoruz dedik. Biz burada yapmamız müstelzim gelişigüzel şeyi yapmıştık. Orası bizlere dinlence oldu. İdmanlarda kılıç hâlâ aşırı zorlandık. Oraya aşırı anık ve çelimli gittik. Bir muvaffakiyet var ise bu başarının zarfında ne denli sporcular var ise bu kadrosu toplayan, grup ruhunu gerçekleştiren da bu başarıya bizi götürücü liderimiz Osman Çakmak. Osman hocam kararlı ortak adam. Sürekli emek vermeyi seviyor. Sürekli kendini geliştiriyor. Sürekli danışma halinde, kendine ilişkin değil. Geniş ortak ufukla bakıyor olaya. Bir güneş Osman hocayı A Milli Takım'da da görürseniz şaşırmayın diyorum. İyi ortak ekip, elleme ortak kuşak olursa değerli olacağına inanıyorum. Çünkü doneler ortada, bizde başarılı. Demek ki orada da olabilir. İyi ortak kuşak belirlemek önemli. Malzeme aşırı önemli. O materyal elleme olursa hocanın istediklerini sahaya yansıtırlarsa değerli olacaklarına inanıyorum” halinde konuştu.

Karadağ, menfaatlerini destekleyen Türk vatandaşlarına teşekkürlerini dile getirerek, “Ülkemizin gelişigüzel tarafında bizi temessül eden, bizi destekleyen eksiksiz yandaş guruplarına teşekkürname ediyorum. Şampiyona süreci öncesinde ve sonra dayanak verici Derebey ailesine aşırı teşekkürname ediyorum. Onlar ne denli yanımızdaysa biz de onların yanındayız. Bize güzellikle uzanan elleri tek devir unutmadık. Onlardan rabbim razı olsun. Bütün maçlarda yanımızdaydı. Bütün yandaş derneklerinden bu desteği aldık. Hepsine teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatyaspor Derbeyleri Taraftar Derneği Başkanı Ender Kaya, 44 numaralı formayla başarıdan başarıya koşan Karadağ'ı kutlama ederek, “Gururun tarifi olmaz, kelimelerle ifadesi yok. Selim gösterişli sabık sene ve bu seneki 44 numaralı formasıyla hem Malatya'ya bununla birlikte ülkemize hakeza ortak şenlik yaşattığı düşüncesince teşekkürname ederim. Gururumuz oldu. Biz Selim Karadağ ve Ampute takımımızın gelişigüzel devir yanındayız. Bundan ahir süreçte de elimizden geldiğince birlikte olacağız. Kendilerini alışveriş haset 13.30'da Hatay maçına da onur misafiri şekilde Malatyasporumuzun maçına bekliyoruz. Teşekkür ediyoruz. Gönülden gelişigüzel devir yanındayız” dedi.

Derebeyleri sekilik önderi Serdar Kaplan, Ampute Milli Takımı'nın elde etmiş olduğu başarıyla taraftarları sevince boğduğunu belirterek, “Pandemiden ilkin meydana getirilen Avrupa şampiyonasında Selim abimizin gösterdiği başarım ve sırtına giyindiği 44 numaralı şekil bizi gururlandırdı. Selim abi, Osman sarıklı ve öbür ekipman arkadaşlarına ortak Malatyalı, Malatyasporlu yandaş şekilde canı candan teşekkürname ediyorum. Seneye de evren kupası Türkiye'de oynanacak. Malatyaspor yandaş cemiyeti şekilde eksiksiz maçları strateji ika şansı bulacağız. Kendilerini Malatyaspor taraftarı adına, derneğim hesabına aşırı teşekkürname ederim. Yolları bariz olsun” ifadelerini kullandı.

Veysel Korkmaz - Hatice Yetmen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler