USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Attila Szalai: Derbide muhteşem bir sonuç almak istiyoruz

Fenerbahçe’nin Macar stoperi Attila Szalai, “Biliyoruz ki bu derbi, Türkiye’deki en iri maç. Dolayısıyla hepimiz heyecanlıyız ve bu derbi hepimiz düşüncesince önemli. Başarılı kazanmak istiyoruz, muhteşem bir sonuç almak istiyoruz ve buna müteveccih çalışmalarımızı sürd

Attila Szalai: Derbide muhteşem bir sonuç almak istiyoruz
19-11-2021 18:17

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13’üncü haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-lacivertli ekipte Attila Szalai, derbi önceleri pakt televizyonuna açıklamalarda bulundu. Milli grup dönüşü cemaziyelevvel evvela antrenmanına çıktığını ve hazırlıkların sürdüğünü tabir fail Szalai, “Derbi haftasındayız ve güzel bir halde hazırlandığımızı düşünüyorum. Sabırsızlıkla derbi saatini, maçı bekliyoruz. Bu proses bakımından antrenmanlarımız az buçuk hâlâ farklı, zira bir fazla fazla aktör ulusal takımdaydı. Farklı senelerde buraya geldiler. Ben de son dü hafta ulusal takımdaydım. Salı haset İstanbul’a geldim, cemaziyelevvel de takımla antrenmana çıktım. Bazı grup arkadaşlarımız yolculuklarının uzunluğundan ötürü toparlanma süreçleri hâlâ ayrımlı seyrediyor. Şu an sebebi ile aşırı mutluyum. İyi bir halde çalışıyoruz” diyerek konuştu.

“TARAFTARLARIMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUZ”

Galatasaray ile oynayacakları derbinin ağız ağıza kırcı bir tribünde oynanacağını vurgulayan güre savunmacı, “Bu derbi dünyanın en şişman derbilerinden biri ve dünyanın izlem etmiş olduğu bir derbi. Ben de güzeşte sene bu derbide oynamıştım. Koronavirüs salgınından ötürü güzeşte mevsim bu derbi taraftarsız oynanmıştı. Pazar haset ağız ağıza kırcı tribünler uğrunda bu derbiyi oynayacağız. Herkes de biliyor ki taraftarsız ayak topu aşırı hâlâ ayrımlı ve zor. Futbol düşüncesince onlar aşırı ehemmiyetli unsur. Aslında ayak topu onlar için. Bizler de grup şekilde kişi taraftarlarımızı bahtiyar buyurmak istiyoruz. İyi başarım ifşa buyurmak istiyoruz. Başarılı kavram elde ederek, onlarla tebrik etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKES DERBİ İÇİN FAZLASIYLA HAZIR”

Derbi önceleri mental hazırlığın da önemine aksan karşıcı Szalai, kendisini güzel hissettiğini söyleyerek, “Ben kendimi güzel hissediyorum. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Söylediğim üzere hâlâ evvela bu derbilerde oynama imkanım vardı. Aynı biçimde fiziki ve mental manada kendimi güzel hissettiğimi söyleyebilirim. Hazırlıklarımız güzel gidiyor. Yoğun bir halde çalışıyoruz. Taktiksel hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bunu yanı sıra mental tedbir da aşırı önemli. Hedefimizin ne işe yaradığını ve sahada ne yapmamız icap ettiğini güzel bilmemiz gerekiyor. Bence hacısı hocası piyasa haset oynanacak derbi düşüncesince olağandan hazır” biçiminde konuştu.

“HERKES BU DERBİNİN ÖNEMİNİ GAYET İYİ BİLİYOR”

Takımdaki görmüş geçirmiş oyuncuların, hâlâ evvela Galatasaray derbisi oynamamış oyunculara asistan bulunduğunu ve derbinin atmosferini anlattığını kail Attila Szalai, “Takımdaki birtakımı oyuncular hâlâ evvela bu derbiyi oynamamış olsalar caba derbi tarihini aşırı güzel bildikleri düşüncesince bu derbinin nite geçeceğini güzel biliyorlar. Ortada bir rakiplik mevcut ve bundan ötürü hacısı hocası bu derbinin önemini epey bir güzel biliyor. Tabii ki takımımızda görmüş geçirmiş oyuncular aşırı fazla. Onlar da ayrımsız biçimde asistan oluyorlar ve olumlu, çelimli bir iletişimle birbirimizi motive ettiğimizi düşünüyorum. Aynı biçimde bu görmüş geçirmiş oyuncular derbiyle ait ipuçları, öneriler veriyorlar zira bu insan şişman maçlar değme devir stresi faziletkâr maçlardır ve bu verilecek öneriler de stresi düşürecektir. Daha güzel kilitlenmek yerine bu öneriler bence iyice önemli” açıklamasında bulundu.

“BİLİYORUZ Kİ BU DERBİ, TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK MAÇ”

Takım şekilde Galatasaray derbisi düşüncesince ateşli olduklarını vurgulayan 23 yaşındaki oyuncu, “Bir ayak topu oyuncusu şekilde natürel ki gerçekleştirmek istediğimiz nesne baştan sona uyarlanmış olmaktır, adaptasyondur. Tabii ki hazırlıklar ayrımsız bitmeme etmiyor; birtakımı oyuncularımız ulusal takıma gittiler ve takımları düşüncesince maçlar oynadılar, birtakımı grup dostlarım da burada kaldılar ve antrenmanlarına bitmeme ettiler. Dolayısıyla bu manada farklılıklar ergin olabilir. Ben şurası zannetmiyorum ki, bu ayrılık, bu değişiklik işlerimizi zorlaştıracak. Ben anca olacağını düşünmüyorum. Hepimiz şu an bakımından heyecanlıyız derbi maçı için. Biliyoruz ki bu derbi, Türkiye’deki en şişman maç. Dolayısıyla biz heyecanlıyız ve bu derbi biz düşüncesince önemli. Başarılı kızarmak istiyoruz, muhteşem bir sonuç almak istiyoruz ve buna müteveccih çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“GALATASARAY KARŞISINDA ALACAĞIMIZ GALİBİYET ÇOK ÖNEMLİ”

Galatasaray derbisinin kendileri düşüncesince güç güzeşte süreçte bir tepkime tayin maçı olacağını tabir fail Szalai şöyleki konuştu:

“Elbette ki derbi galibiyeti biz açısından muhteşem bir önsezi oluşturacaktır ve takıma da ivme kazandıracaktır. Bundan ötürü bana mucibince alacağımız yengi aşırı lakin aşırı önemli. Ligde kavi periyotlar yaşadık ve şu anda bir tepkime ifşa buyurmak istiyoruz. Takım arkadaşlarım, buradaki hacısı hocası hedefi, ne yapmamız icap ettiğini epey bir güzel biliyor. Bu tepkime içre atacağımız aşama bir ahir maç, Galatasaray maçı. Bizler güzel kızarmak istiyoruz ve natürel ki bu maçı tashih buyurmak istiyoruz.”

“UMUYORUM Kİ SEZON SONUNDA ŞAMPİYONLUĞU HEP BERABER KUTLAYABİLİRİZ”

Sarı-lacivertli taraftarların desteklerinin kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu ve bu desteği değme devir hissettiklerini vurgulayan güre oyuncu, “Desteklerinden ötürü onlara hakkıyla minnettarım. Onların desteklerini, tutkularını değme sonsuz hissediyoruz. Zor zamanlarımızda da onların desteklerini değme sonsuz hissederiz ki bana mucibince bu aşırı önemli. Bundan ötürü onlara minnettarlığımı esasen arz buyurmak isterim. Onları natürel ki bahtiyar etmek, sevindirmek istiyoruz. Umuyorum ki mevsim böylece şampiyonluğu devamlı bu arada kutlayabiliriz zira en şişman isteğimiz, hayalimiz bu. Tabii ki değme devir savaşacağız, meydan arasında değme şeyimizi vereceğiz ve aşırı fiilen onları bahtiyar edecek hedeflere erişmek istiyoruz” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler