USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Antalya Hipodrom, ocak ayında açılıyor

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 2017 senesinde yapımına başlanan Antalya Hipodrom, 2022'nin Ocak ayında hizmete açılıyor. Türkiye'nin bireşimli ve nısıf bireşimli dü pistine ehil yegâne hipodromu bulunan Antalya Hipodrom, 1104 ahır kapasitesine sahip. Hipodromda zaman son te?

Antalya Hipodrom, ocak ayında açılıyor
19-11-2021 13:13

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) kabilinden 2017 senesinde yapımına başlanan Antalya Hipodrom inşaatında sona yaklaşıldı. 810 bin metrekare düzlük ilişkin kurulan hipodrom, dü pisti, 1104 ahırı ile uyanıklık çekiyor. Sentetik ve nısıf bireşimli kazanmak kabil dü koşun pistinin bulunmuş olduğu Antalya Hipodrom, Türkiye'deki 10'uncu hipodrom yerine yarışma fikstüründe yerini alacak.

İstanbul'un peşi sıra ikinci bireşimli pistin 1930 mt. uzunlukta bulunduğunu tamlayan Antalya Hipodrom Genel Müdürü Murat İşçen, nısıf bireşimli ikinci pistin ise 1860 mt. uzunluğunda, kum ve elyaf karışımı hususi ortak yapıya ehil olacağını kaydetti. İşçen, şu şekilde konuştu:

“Ocak ayı bakımından 1104 bulunan ahırımızın 720'sini hizmete apiko bir duruma getireceğiz. Kısa müddette 1104 yarışma atını burada ağırlayacağız. İklimsel şerait dolayısıyla Antalya Hipodrom'u, şita hipodromu yerine planladık. Sezon teşrinisani ayında başlayacak, april ayında akıbet bulacak. Yöre insanının istihdamı dair da bura ayırt yaratacak. Buraya atların gelmesiyle, onların bakımıyla ilişik personel de burada kalacak. Bu da semt esnafına müspet ulama sağlayacak."

TJK'nin 10'uncu hipodromunun Antalya Hipodrom bulunduğunu laflarına ekleyen İşçen, “1400 nefis oturmalı tribünü, 400 nefis de loca ve tören düzeni tribünü bulunuyor. Yarışları ayakta gelmek arzu edenler düşüncesince de bariz düzlük bulunuyor. Yarış günlerinde burada binlerce at yarışı tutkununu ağırlayabileceğiz" sanarak konuştu.

Hipodrom süresince kurulan süvari sağaltım merkezinde, TJK'nin içtimai vebal projesi kapsamında yaşama geçirdiği bölgede sakat dallar düşüncesince sağaltım günleri düzenleneceğini de aktaran İşçen, piknik sahalarında ise semt halkının dörtköşe saatler geçirebileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler