USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Amatör spor kulüpleri, domestik yönetimlerden dayanaklık etmek bekliyor

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde çalışkanlık yayınlayan ve kestirmece 600 çocuğa parasız yetişek verici Kartaltepe Spor Kulübünün başkanı Ataner Orkunoğlu, domestik yönetimlerden dayanak noktası beklediklerini söyledi.

Amatör spor kulüpleri, domestik yönetimlerden dayanaklık etmek bekliyor
22-11-2021 17:04
İstanbul

Yaklaşık 30 salname geçmişi bulunan Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü, futbol, voleybol, basketbol, atletizm, yüzme, idman ve karate branşlarında bin 200 sporcuya misyon veriyor. Kulüp, 593 çocuğa da parasız spor eğitimi sunuyor.

Amatör spor kulüplerinin maddesel manada çetince halde bulunduğunu tamlayan başbuğ Ataner Orkunoğlu, faaliyetleri ve beklentileriyle ilişik AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kulüp faaliyetleri üzerine bilim sağlayan Orkunoğlu, "Yaklaşık otuz salname müşterek kulübüz. Futbol, voleybol, basketbol, atletizm, yüzme, jimnastik, karate branşlarında çalışkanlık gösteriyoruz. Bin 200'e andıran sporcumuz mevcut. Aynı sürede da parasız spor okullarımız var. Buna müşterek sene evvel başladık. Şu anda 10-14 gözyaşı arası 593 kız ve koca çocuğa spor hizmeti veriliyor." niteleyerek konuştu.

Orkunoğlu, kulübü kurduklarında rastgele müşterek tesileri bulunmadığını aktararak, "Kulübü dostlarımla beraberce kurduk. Bir kıraathane köşesinde kuruldu. Sonra bu tesisi yaptık. Çok minval kıvrım ettik. Zamanla evet ama aşırı yorulduk, uğraştık ve Bakırköy'ümüze dobra müşterek kuruluş kazandırdık. Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü namına rastgele müşterek sene minimum 500 çocuğa parasız namına spor hizmeti vermekteyiz. Bu gençlerden hevesli namına kariyerine bitmeme fail elbette ki var. Jimnastikte Türkiye şampiyonluğumuz var. Futbolda Türkiye üçüncülüğümüz var. Gençlerde, yıldızlarda İstanbul şampiyonluklarımız, semt şampiyonluklarımız, kupalarımız mevcut." ifadelerini kullandı.

"Amatör kulüpler namına aşırı problemimiz var"

Ataner Orkunoğlu, amatör spor kulüplerinin savaş etmiş olduğu aşırı dava bulunduğunu dile getirdi.

Genelde spor kulüplerinin ayak topu ağırlıklı çalışkanlık gösterdiğini aktaran Orkunoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Önce futbolla başladık. Sonra voleybol, sepet topu branşlarını açtık. Sadece futbolda kız ve baylarda gözyaşı kategorilerini adisyona kattığımızda 18 takımımız var. Amatör kulüpler namına aşırı problemimiz var. Bu aşırı az biliniyor yahut hiçbir değinilmiyor, ilgilenilmiyor. Buna müşterek el atılırsa güvenilmez şeyler olur. Amatör can hevesli ruhtan hâlâ önemlidir. Çünkü bizde mal geçmiyor. Ruhla oynuyoruz, kanla oynuyoruz. Oksijenimiz hâlâ müşterek tomar olmaktadır ama ne efsus ki Türkiye'mizde senelerdir ayrımsız sorunlar var. Ben 30 senedir pakt başkanıyım. Otuz senedir ayrımsız problemleri yaşıyoruz. Bir karış minval kıvrım etmedik. 30 sene evvel de spor tesisi, malzeme, besin ve tutum üzere sorunlar vardı. Bu sorunlar ayrımsız biçim bitmeme ediyor."

Genç sporcuların çalışabileceği mağaza bulmada başağrısı yaşadıklarını aktaran Orkunoğlu, "Kulübümüzde 250 voleybolcu var. Dün 96 kızla ayrımsız salonda çalıştım. Ne ferde yetişiyor ne malzeme. Koşarken birbirlerine çarpıyorlar. Haftada müşterek vakit müşterek mağaza bulabiliyoruz. Normalde özlük salonumuz olması gerekiyor. Hatta bazen, 'Keşke voleybol, sepet topu branşlarını açmasaydık.' niteleyerek düşünüyorum. Çünkü evlatları kıygın buyurmak istemiyorum. Maalesef goygoycu üzere mağaza dileniyoruz. Okullar salonları ücretli kiraladıkları düşüncesince bizlere müşterek vakit veriyorlar. Mesela basketbolda 20.00-21.00 saatleri tahsis edildi. Ertesi gündüz okula gitmesi müstelzim 5-6 yaşındaki kollar vakit 21.00'de antrenmandan çıkıp eve gidiyor." biçiminde düşünüm belirtti.

Başkan Orkunoğlu, biricik dirimlik kaynaklarının işlettikleri halı ortalık bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Gelir deposu namına müşterek halı sahamız mevcut ama 14-15 hocamız çalışıyor. Bunların SGK primleri ve maaşları var. Bu evlatların minibüsleri bulunmadığı düşüncesince minval paralarını, servisini kılıç karşılıyoruz. Malzemelerini karşılıyoruz. Yüzlerce kol ve bunların malzemeleri, topu, forması, şortu, eşofmanı var. Bunlar da ego ve müşterek iki dostum yardımıyla oluyor. Bizim de iktisadi boyut elleme olursa kol formaları, materyali dobra oluyor. Ekonomik boyut az buçuk sarsıldığı zaman, malzemeden kasmak mecburiyetinde kalıyoruz. Sonuçta müşterek müfit işi yapıyoruz. Geçen hafta sporcularımıza besin yardımında da bulunduk."

"Bir futbolcuya verdikleri mal 4-5 milyon avro"

Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü Başkanı Orkunoğlu, Süper Lig'de müşterek futbolcuya maruz 4-5 milyon avronun, İstanbul'daki tamamı amatör kulüpleri ayağa kaldırabileceğini dile getirdi.

Amatör spor kulüpleri ile altyapıya envestisman yapılması icap ettiğini aktaran Orkunoğlu, "Profesyonel takımların müşterek futbolcuya verdiği para, enfrastrüktür ve amatör kulüplere harcansa, emin olun beniz sert futbolcu, sportmen kazanç bu ülkede. Ne efsus ki kılıç isme, kariyere mal veriyoruz. Bir futbolcuya verdikleri mal 4-5 milyon avro. Bu mal İstanbul'daki tamamı amatör kulüpleri canlandırma eder." niteleyerek konuştu.

Ataner Orkunoğlu, domestik yönetimlerden paradan çoğalma gereç desteği beklediklerini vurgulayarak, laflarını şöyleki tamamladı:

"Valilik, kaymakamlıktan rastgele müşterek dayanak olmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yılda müşterek minval gereç katkısı yapıyordu. İki senedir pandemiden ötürü onu da yapmıyor. Biz müşterek spor kulübüyüz, amme hizmeti veriyoruz. Sonuçta büyükşehir yahut kaza belediyelerinin spora ayırdığı müşterek bütçe oluyor. Bu hoşnutluk geldim hâlâ o bütçeden müşterek obje görmedim. Biz mal istemiyoruz zaten. Top versinler, gereç versinler. Saha, spor salonu, yüzme havuzu yapsınlar. Bu evlatları götürelim. Bakırköy'de en şişman mihnet tesis. Saha yok. Bir kıta gizli spor salonu var. Okul salonları da söylediğim üzere ücretli takımlara veriliyor. Devletten şurası bekliyoruz. Bir, SGK primi almasın yahut yarısını alsın. Spor kulüplerine natürel gazda, elektrikte, suda tenzilat yapılsın. Araç problemimiz var. Bizde kestirmece 30 kol var. Her hafta karşılaşma olsa 25 kıta otobüs lazım. Birisi Kadıköy'de, gayr Bağcılar'da, diğer Edirne'de oluyor. Biz bunlara nite gidebiliriz, nite yetişebiliriz?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler