USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

“Amacı olan teknoloji üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız”

Siemens Türkiye, 165. yılı nedeniyle mevhum ortamda Dijital Zirve etkinliği düzenledi. #Gelecekiçinbugünüdönüştürüyoruz mottosu ile planlı zirvede Siemens toptan ve Türkiye organizasyonundan yukarı düzem yöneticiler, Türkiye’de zat sektörlerinin önde mevrut temsilcileri ve de?

“Amacı olan teknoloji üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız”
23-09-2021 15:36

Siemens, Türkiye’deki 165’inci yılı nedeniyle sayısal doruk düzenledi. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ile Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel’in ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye, Siemens Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Başkanı Peter Körte ve Siemens Healthineers Teknolojiden Sorumlu Başkanı Dr. Peter Schardt ortaklık gösterdi.

‘Karbon nötr’ hedefiyle planlı Siemens Türkiye’nin Dijital Zirve etkinliği kapsamında gelişigüzel kuma murahhas düşüncesince amut bağışında bulunuldu. Yapılan amut bağışı ile Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Siemens Türkiye Hatıra Ormanı oluşturulacak.

“GELECEK İÇİN BUGÜNÜ DÖNÜŞTÜRME”

Dijital Zirve’nin açım konuşmasını oluşturan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “165 yılda vatanımızda ve dünyada nice değişime şehadet ettik. Bu başarımızın peşinde tabii aşırı sayıda bozukluk var. Bu nedenlerden en önemlisi, ‘Gelecek düşüncesince Bugünü Dönüştürme’ yaklaşımımız. Bu doğrultuda ilerlerken en ehemmiyetli desteği teknolojiden alıyoruz. Yeni stratejimiz DEGREE ise sürdürülebilirlik dair nesir edildi” sanarak konuştu.

“YENİ BÜYÜME STRATEJİMİZLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAĞIMIZI NETLEŞTİRDİK”

Şirketin toy gelişme stratejisi kapsamında yaşama geçirdiği DEGREE çerçevesi karbondan arındırma, etik, yönetişim, pınar verimliliği, denklik ve istihdam edilebilirlik kazanmak az daha 6 önceliği kapsıyor. Yeni gelişme stratejileriyle sürdürülebilirlik odağını netleştirdiklerini aktaran Gelis, “DEGREE bire kuma sürede aşırı sayıda ayrımlı hedefler içeriyor. mesela şirkette çalışanların derinliğine vadeli istihdamını garanti dibine almak; kapsayıcılığı, saygıyı ve denktaş muameleyi isteklendirme geçirmek gibi. Bu kapsamda hepsi çalışanlarımız düşüncesince öğrenime envestisman hazırlamaya bitmeme ediyoruz. Dijital teknolojiler bayanların iş hayatına iştirakı düşüncesince vesile da sunuyor” dedi.

Gelis, dünyada ve vatanımızda meydana mevrut orman yangınları, sel, yağışsızlık kabilinden natürel afetlere de uyanıklık çekerek, “Yalnızca bu cins felaketler yaşandığında harekete devrolmak hal değil. Bunları engelleyecek, doğaya hürmetkâr ve akla yatkın uygulamalara derinliğine vadeli kuma bağlılaşım gerekli. Bizden ahir nesillere kuma çökme değil, yaşanabilir kuma evren boşamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ÜLKECE GÜÇLÜ BİR POTANSİYELİMİZ VAR”

Türkiye’nin eş bulunduğu çelimli potansiyele aksan karşıcı Gelis, “Siemens Türkiye namına DOĞRU geçmişimizden aldığımız güçle, doğacak düşüncesince bugünü dönüştürüyoruz. 165 senedir bulunduğu kabilinden teknolojiyi faydaya çevirmek düşüncesince çalışıyoruz. ‘Amacı olan teknoloji’ üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız. Dijital dönüşüm, başarının anahtarını çabucak mütekâmil teknolojilerle sunmuyor, dünyamızı henüz güzel kuma yere dönüştürecek fırsatları keşfetmemizi istiyor. Yeniliği ve toy bakış açılarını çekinmeden ısınmak düşüncesince bizi isteklendirme ediyor” sanarak konuştu.

AR-GE BÜTÇESİ YILLIK 400 MİLYON LİRAYA ÇIKARILDI

Gelis’in verdiği bilgilere mucibince Ar-Ge, firmanın en ehemmiyetli önceliklerinden. Ar-Ge ve İnovasyon Merkezlerinde kısaca 700 mühendisiyle Siemens hem Ar-Ge faaliyetlerini yürütüyor hem de Türkiye’nin inovasyon çalışmalarına katkıda bulunuyor. Şirket, Ar-Ge merkezlerinde yüzdelik 30 olan avrat mühendis oranın yükseltmeyi hedeflerken, Ar-Ge personellerinin eğitimlerine salname 10 milyon TL pınar ayırıyor. Şirket başkaca Ar-Ge bütçesini salname 400 milyon TL’ye çıkararak ehemmiyetli kuma etap attı.

SIEMENS GLOBAL’DEN TÜRKİYE MESAJI

Zirvede mütekellim Siemens Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Başkanı Peter Körte Siemens teknolojisinin günce yaşamın gelişigüzel durumunda olduğuna uyanıklık çekerek, “Gerçek ve sayısal dünyayı birleştirerek iş ortaklarımıza sürdürülebilir analizör sunuyoruz. Dijital tahavvül gelişigüzel kol düşüncesince mecburi bir duruma geldi” dedi.

Özellikle endüstri, altyapı, mobilite ve keyif hizmetlerinde bu ıztırar henüz yakından görülüyor. Alan bilgisi, odaklı teknoloji portföyü ve çelimli ekosistem yetkinlikleri yardımıyla ise Siemens teknolojisi günce yaşamı dönüştürmeye bitmeme ediyor. Siemens ve Türkiye ortada 165 senedir bitmeme fail kuma tarih, geleceğe önderlik ediyor” dedi.

“HER GÜN 860 BİN KİŞİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME EKİPMANLARINI KULLANIYOR”

Siemens Healthineers Teknolojiden Sorumlu Başkanı Dr. Peter Schardt ise şunları söyledi:

“Siemens ve Siemens Healthineers olarak, Türk keyif sisteminin altyapısını oluşturan ehemmiyetli kuma kuma olduk. Birinci Dünya Savaşı esnasında Osmanlı Devleti'ne önceki röntgen cihazlarını sağlayarak 1924’te kurduk. Türkiye'de önceki PET-MR sistemini kurduk. Bunlar kabilinden sert aşırı mebde imza attık. Bugün, Covid-19 pandemisi ve Ankara kent Hastanesi’nde meydana getirilen testleri de menfez uğrunda bulundurarak, Türkiye’de gelişigüzel çağ kısaca 860 bin insan tıbbi görüntüleme ekipmanlarımız ve laboratuvar testlerimizden faydalanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvar tanısı kabilinden altyapıları da müdahale kazanmak az daha toy kent Hastaneleri nesir etmeyi amaçlayan benzeyen günlü kuma amme hususi ortaklığı girişimine katıldık. Şimdi Ankara kent Hastanesi Avrupa'nın en iri multidisipliner, Türkiye’nin ise önceki dört dörtlük dijitalleştirilmiş laboratuvarına ev sahipliği yapıyor. Hastanenin açılışından beri 100 milyonun üstünde imtihan yapıldı. Türk keyif sisteminde iz bırakan ortaklıkları kurmaya bitmeme edeceğiz.”

“DİJİTALLEŞME SAĞLIKTA DEVRİM YARATIYOR”

Siemens Türkiye 165’inci Yıl Dijital Zirve kapsamında “Sağlık sektöründe dijitalleşme ve çokbilmiş çözümler”, “Yarının sayısal endüstrileri neler olacak?” ve “Akıllı şehirler” başlıklarıyla 3 koşut celse düzenlendi.

“Sağlık sektöründe dijitalleşme ve çokbilmiş çözümler” paneli, Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel’in öncülüğünde gerçekleşti. Sonemel, “Dijitalleşme, yaşantımızın gelişigüzel dalında bulunduğu kabilinden sağlıkta da inkılap yaratıyor. Dijital teknolojiler, keyif hizmetlerindeki üç iri zorluğun ele alınmasında derece derece henüz ehemmiyetli kuma gösteriş oynayacak: Maliyetleri en organ indirmek, keyif hizmetlerine erişimi çoğaltmak ve hizmet standardını iyileştirmek. Siemens Healthineers namına amacımız, inovasyondan çelim alarak kişilerin henüz mıhlı ve derinliğine kuma dirim sürmelerine katkıda bulunmak” dedi.

Sonemel, konuşmasının devamında, “Kişiye hususi tababet uygulamalarının yaygınlaştırılması, marazlı deneyiminin iyileştirilmesi, hizmet hizmetlerinin dönüştürülmesi ve keyif hizmetlerinin dijitalleştirilmesi 4 mihrak bölgemizi oluşturuyor” niteleyerek uzmanların üstündeki iş yükünü hafifleştirmek ve zamanlarını sansasyonel kullanabilmelerini iletmek amacıyla inovatif teknolojilere odaklanıp sistemler geliştirdiklerine uyanıklık çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler