USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Almanya sene böylecene Rus petrolünden ari duruma gelmeyi hedefliyor

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Habeck, ülkesinin bu senenin sonuna denli Rus petrolünden hür bir duruma gelmeyi hedeflediğini bildirdi.

Almanya sene böylecene Rus petrolünden ari duruma gelmeyi hedefliyor
12-03-2022 18:16
Berlin

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesine verdiği röportajda, Alman hükümetinin enerjide Rusya'ya bağımlılığı ortadan feshetmek düşüncesince koyu icraat yaptığını belirtti.

ANALİZ - Avrupa'nın Rus gazına yolları Yaptırım kıskacındaki Rus ekonomisini emekli müşterek çevrim bekliyorAlmanya, Rusya'dan erke ithalatı ambargosuna karşı

Bu senenin sonuna denli Rus petrolünden serbest duruma gelmeyi hedeflediklerini tabir fail Habeck, "Her gün, ayrıca gelişigüzel saat, Rusya'dan ithalata veda ediyoruz. Sonbahara denli Rus kömüründen ağız ağıza vazgeçmeyi planlıyoruz. Yıl sonuna denli az hâlâ Rus petrolünden serbest duruma gelebiliriz. Ancak en zoru Rus gazını reddetmek." dedi.

Robert Habeck, Avrupa Birliği çeşidinden Rusya'dan erke ithalatının ağız ağıza yasaklanmasına dirlik olduğunu, bunun doğacak şita bildirme kıtlığına kere açacağını ve enflasyonu artıracağını tabir etti.