USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Alman şirketleri, Türkiye'yi 1,5 bilyon nüfusluk piyasaya ulaşım düşüncesince biçim yerine görüyor

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Slevogt, "Türkiye, global tedbir zinciri faaliyetlerinde ehemmiyetli birlikte role erbap olabilir. Türkiye'nin Avrupa istihsal merkezleri düşüncesince hâlâ katı birlikte tedbir zinciri oluşturacağı düşünülüyor." dedi.

Alman şirketleri, Türkiye'yi 1,5 bilyon nüfusluk piyasaya ulaşım düşüncesince biçim yerine görüyor
18-10-2021 13:15
İstanbul

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) Başkanı Dr. Markus Slevogt, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye ile Almanya arasındaki kazançlı ilişkilerin aşırı çelimli bulunduğunu belirterek, Almanya'nın, Türkiye'nin en iri tecim ortağı konumunda bulunduğunu söyledi.

Almanya ve Türkiye'nin, dü asırdan eş tomar eş sürenin ötesine sabık aşırı çelimli eş iş ve ticari birlikteliği bulunduğunu vurgulayan Slevogt, "Alman kapital iştiraki bulunan yahut Almanya ile iş ve tecim karşılayıcı 7 bin 500'den eş tomar şirketimiz var. Avrupa devletleri ve Batı devletleri ortada en çelimli teşrikimesai ve ortaklığa sahibiz ve bununla alım çalım duyuyoruz." biçiminde konuştu.

Slevogt, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin elan da gelişeceğini tabir ederek, "İki dünya arasındaki envestisman ve ticaretin ana sevimsiz güçlerinden birisi bulunan Gümrük Birliği'nin değişik alanlar ve sektörlerin karışma edilip yenilenmesiyle Türkiye ile AB, başta de Almanya ve Türkiye arasındaki ticari alışveriş elan eş tomar artacaktır." dedi.

Türkiye'nin Alman işletmeleri birbirine bağlayan iri eş tarz bulunduğunu tamlayan Slevogt, Türkiye'nin natürel coğrafi konumundan çevre bu ülkede değişik pazarlarda ve değişik bölgelerde toprak alan, değişik fırsatlara ehil Alman işletmelerin bulunduğunu aktardı.

Türkiye ve AB'nin ciddi şürekâ şekilde birbirlerine gereksinimi bulunduğunu tabir fail Slevogt, "Bu bölgede en degaje ağabey ve en degaje etkiye ehil dünya şekilde Türkiye, AB ve Almanya'nın da bu bölgede ciddi kendilerini garanti dibine almasına araştırma görevlisi olacaktır." dedi.

"Türkiye ve Almanya ortada elan eş tomar ticari aktivitenin olacağına inanıyorum"

Markus Slevogt, Türkiye ve Almanya arasındaki tecim kütlesinin 35 bilyon dolar yöresinde seyrettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İki dünya ortada aşırı ehemmiyetli oranda tecim yapılıyor. Türkiye'de Almanya ile bağlantılı, kapital iştiraki olsun yahut ehemmiyetli eş ticareti olsun, 7 bin 500'den eş tomar şirketle bu temele sahibiz. Türkiye'nin bölgedeki ciddi önemi ve Alman şirketlerinin elan berk eş tedbir zinciri geliştirmesi gerektiği düşünüldüğünde, e-ticaret, amme alımları, ekincilik ve maada sektörlerin de toprak almış bulunduğu esnetilmiş eş Gümrük Birliği ile natürel eş tosbağa ehil bulunan Türkiye ve Almanya ortada elan eş tomar ticari aktivitenin olacağına inanıyorum. Bu, aşırı eş tomar önlemle infaz yapmak durumunda olduğumuz eş nesne değil. Bu, bahsettiğim şartlar menfez önüne alındığında bizatihi şekilde gerçekleşecektir."

Türkiye'nin, toptan tedbir zinciri faaliyetlerinde ehemmiyetli eş role ehil olabileceğini vurgulayan Slevogt, "Türkiye'nin Avrupa istihsal merkezleri düşüncesince elan berk eş tedbir zinciri oluşturacağı düşünülüyor. Asya'da Kovid-19 ile münasebetli tedbir zincirinde yaşanmış bulunan problemleri gördük. İlgili virüsün şu anda ne varyantı olursa olsun ağırlıklı şekilde Vietnam ve Bangladeş'i ağırbaşlı halde etkilediğini görüyoruz. Üretim alanlarını durdurmak durumunda kaldılar. Tekstil, spor çul yahut spor pabuç istihsal şirketleri şu anda aşırı negatif etkileniyorlar. Asya'da toptan dokuma ve spor üreticileri kabilinden geçer not istihsal yerlerinin olması zımnında bu şita ve Noel'de spor ayakkabısı sorunu olabilir." biçiminde konuştu.

"Türkiye, pandemide istihsal sahalarıyla ilişik gelişigüzel şeyi aşırı dobra yönetti"

AHK Türkiye Başkanı Dr. Slevogt, Türkiye'de pandemi süresince politikaların, işletmeler ve fabrikaları meşgul vaziyette tutmaya müteveccih olmasının önemine ayraç ederek, "Üretici ki olursa olsun, endüstrisi ne olursa olsun, Türk fabrikalarında en esasen bu yana en faziletkâr hıfzıssıhha standartlarına sahiptik. Türkiye, pandemide istihsal sahalarıyla ilişik gelişigüzel şeyi aşırı dobra yönetti. Türkiye'nin, istihsal sahaları ve sınai faaliyetlerini zarfında bulunduğumuz pandemi durumunun elan da güç şartlarında bile bitmeme edebilecek düzeye getirmede aşırı değerli bulunduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Türkiye'de aşırı dobra müesses istihsal faaliyetleri bulunduğunu aktaran Slevogt, devamla şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa ile aşırı dobra müesses tedbir zincirlerimiz var. Avrupa, ehven kaynaklardan tedbir eylemek hesabına emektar günlerde Asya'da bulmuş bulunduğu en makul değerli hal düşüncesince arayış içindeydi. Avrupa'da üretime müteveccih yaklaşımlar 'tam vaktiyle üretim' odaklı. Bu, rastgele eş ıvır zıvır kesintinin Avrupa'daki istihsal tesislerinin kesintiye uğramasına ve durmasına kez açabileceği anlamına geliyor. Çünkü Asya'dan Avrupa'ya mevrut gelişigüzel nesne vaktiyle üretime layıkıyla birleştirme edildi. Dolayısıyla rastgele eş kesinti, üretime bitmeme edilememesine bozukluk olabiliyor. Bu, koskoca eş maliyet sorunudur ve onu baştan düzenlenmesi gerektiği anlamına gelir. Belki elan sağlam, coğrafi şekilde elan andıran konumlara akıllıcasına ilerlenmesi anlamına gelir."

"Gümrük Birliği'nin çamaşır azgını olması Türkiye'nin eş tane dezavantajı"

Markus Slevogt, maliyet denklemini ani muhavvil bambaşka eş etkenin de navlun ve geri hizmet maliyetlerinin faziletkâr seviyelere akıllıcasına ehemmiyetli seviyede artarak çoğalması bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa istihsal sahaları düşüncesince bu mevzuda ek eş avantaja ehil bulunduğunu söyledi.

Gümrük Birliği'nin çamaşır azgını olmasının Türkiye'nin eş tane dezavantajı bulunduğunu vurgulayan Slevogt, "1995-1996'daki Gümrük Birliği, akıllıcasına yönde atık aşırı dobra eş adımdı ve Avrupa ile Türkiye ortada ehemmiyetli yatırımları ve ticarette ehemmiyetli eş artışı tetikledi. Ancak bu Gümrük Birliği eskidi. Bu arada Avrupa tarafı ve Türk tarafı elan eş tomar prospektüs dışı bariyer ekledi. Herkes çabucak himayecilik modellerini uyguladı. Bu az buçuk da pandeminin bozukluk bulunduğu eş şey, giderek hafifleyeceğine inanıyorum. Gümrük tarafı ve prospektüs dışı bariyer de çözüldüğünde, Türkiye'nin elan eş tomar fonksiyon göreceğini düşünüyorum." biçiminde konuştu.

Slevogt, Boehringer Ingelheim ile Türkiye'nin en iri deva üreticisi Abdi İbrahim'in eş teşebbüste olması zımnında alım çalım duyduklarını tabir ederek, "Bu da Alman şirketlerinin ülkenin potansiyelini aşırı dobra anladığını gösteriyor. Alman şirketler, konumun potansiyelini aşırı dobra anlıyorlar. Türkiye'yi hemen iri eş domestik mahveden pazarı şekilde değil, ayrımsız sürede 1,5 bilyon sözü geçen lehçe sektöre ulaşım sağlayıcı eş tarz şekilde görüyorlar." dedi.

"Türkiye'de ekincilik sektörünü banko eş doğacak trendi şekilde görüyoruz"

Türkiye'de dikkate alınabilecek nice değişik kesim olduğuna dikkati işveli ayraç fail Slevogt, şunları kaydetti:

"Her şeyden geçmiş Almanya alışılmış sektörlerle tanınır. Burada toy eş şeyden bahsediyoruz. Tarımsal kimya, Alman şirketlerinin ilgilenilmiş bulunduğu bambaşka eş alandır. Gümrük Birliği'nin geliştirilmesi Türkiye'nin ekincilik potansiyeli ile ilgili. Yenilenmiş eş Gümrük Birliği'nde Türkiye'nin geleceği kendisince uzun bilgelik sahibi olunduğunda ne sektörlerin öne çıkacağını görebiliriz.

Türkiye'de ekincilik sektörünü banko eş doğacak trendi şekilde görüyoruz. Çünkü Türkiye'nin bu bölgede aşırı eş tomar potansiyeli var. Alman şirketleri, önümüzdeki fasıl düşüncesince Türkiye pazarında bu fırsatı değerlendiriyor."

Türkiye'de geri hizmet dalının maada ehemmiyetli eş düzlük olduğuna ayraç fail Slevogt, "Türkiye'nin İstanbul Havalimanı ile icra ettiği yatırımı aşırı kıvançla karşılayan Alman geri hizmet firmalarımız var. Bu envestisman ile Alman kökenli maada geri hizmet firmaları da buradaki yatırımlarını elan da genişlettiler. Bakın navlun tutarları yükseliyor. Dolayısıyla bu firmalar gün batısı ile maşrık arasındaki köprüyü eş halde elan da güçlendirmeleri icap ettiğini görüyor ve Türkiye o köprü." ifadelerini kullandı.

"TEKNOFEST, Türkiye'nin yenilikçi teknolojiler üreten eş dünya olma arzusunu gösteriyor"

AHK Türkiye Başkanı Dr. Slevogt, Türkiye kadar büyümekte bulunan eş pazarda mali hizmetlerin de ehemmiyetli eş envestisman bölgeyi olduğunu, bu sektördeki firmaların büyümekte bulunan eş pazardaki rastgele eş büyümeden aşırı faydalandığını söyledi.

Slevogt, otomotiv dalında hayattaki mega trendlerin Alman-Türk iş donanmasına yarar sağlayacağını belirterek, şu halde bitmeme etti:

"Öne çıkan sektörler ortada yenilenebilir enerjiyi de görüyoruz. Yenilenebilir enerji, Almanya'nın aşırı özen gösterdiği eş alan. Bu bölgede iri Alman yatırımlarımız var. Almanya, yenilenebilir erke teknolojisinde ve başkaca yenilenebilir erke yatırımlarında da ön saflarda toprak almaktadır. Çekici pozisyonu ve ayrımsız sürede eş erke merkezi olması zımnında gayrimenkul dışından Türkiye'ye elan eş tomar talebin geldiğini görüyoruz ve bundan ötürü yenilenebilir enerji, banko elan eş tomar işveli gördüğüm bambaşka eş envestisman alanı."

TEKNOFEST'in, Türkiye'nin elan yenilikçi teknolojiler üreten eş dünya olma arzusunu gösterdiğini aktaran Slevogt, havacılık ve defans sektörlerinde de Türkiye'de gelecekte yatırımların artacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler