USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Türkkan: 2021'i 3 kupayla noktalamak istiyoruz

Rallide balkan şampiyonu bulunan Red Bull Sporcusu Ali Türkkan, 2021 yılını 3 kupayla noktalamak istediklerini söyledi.

Ali Türkkan: 2021'i 3 kupayla noktalamak istiyoruz
01-10-2021 10:59

2021 Balkan Ralli Kupası'nda 'Genç Pilotlar' ve 'İki Çeker' kategorilerinde şampiyonluğa vasıl Castrol Ford Team Türkiye pilotu Red Bull sporcusu Ali Türkkan, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) hususi açıklamalarda bulundu.

Balkan şampiyonluğu macerasından bahsederek laflarına süregelen Ali Türkkan, şunları söyledi: "Bizim düşüncesince balkan şampiyonluğu macerası Eskişehir'de başladı. İlk yarışma ülkemizdeydi. Bizim düşüncesince güzel müşterek giriş oldu. Bildiğimiz etaplarda, bildiğimiz müşterek coğrafyada yarıştık. Deplasmanda değildik. İlk yarışı kazandık, 2 kategoride de. Alabileceğimiz en faziletli puanları aldık. Ardından Bulgaristan'a gitmemiz gerekti. Tabii Castrol Ford Team Turkey, Avrupa şampiyonu müşterek takım. Defalarca hem balkan devletlerinde bununla birlikte Avrupa devletlerinde yarışmış müşterek ekip ama benim rallideki evvel gayrimenkul dışı tecrübem oldu. Bu nedenden esasta en aşırı zorlandığım yarışma bu oldu. Adaptasyon açısından. Bulgaristan'da da gençleri kazandık ve azami benek aldık. Ardından Sırbistan'a gittik ve Sırbistan'da da almamız müstelzim puanları alınca böke şekilde ülkemize döndük."

"YAĞIZ (AVCI) AĞABEYİN BENİM İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"

Kariyerini rallide bitmeme ettirmesi anlamında kendisini motivasyon eden, müşterek öteki Red Bull sporcusu Yağız Avcı'yla ait soruya karşılık sağlayan Türkkan, "Yağız ağa müşterek Red Bull sporcusu. Benim tanıdığım Yağız ağa olması haricinde da, beni pistten alıp ralliye para aktarımı fail ve benim hayallerime revan ralli macerasında benimle karın başa bu yola süregelen isim. Bu nedenden Yağız Avcı adı benim düşüncesince fazladan ehemmiyetli fazladan altın bu noktada. Onun başarılarından ve kariyerinden ari olarak, bu yola bu arada çıktığımız düşüncesince Yağız ağabeyin önemi aşırı henüz büyük. Tabii ondan sonradan hakeza müşterek başarıya imza çarpmak emin olun tarifi aşırı güç müşterek duygu. Çünkü Yağız ağa müşterek yola karın koydu, iş gider etti. Kendisinden sonradan birtanesini bakmak düşüncesince ve o kişi, ben, 2020'yi saymıyorum pandemiden dolayı, 2021'de henüz ikinci sezonumuzda balkan şampiyonu olduk. Kasımda da Avrupa kupasını kazanacağız talih olursa. Hem Yağız ağabeyin pozisyonu bununla birlikte bu başardıklarımız benim düşüncesince aşırı değerli" dedi.

"UMUYORUM Kİ İLERLEYEN YILLARDA AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLARINDA DA ÜLKEMİZE BAŞARILAR KAZANDIRACAĞIZ"

Türkiye'nin rallide ergenlerde arsıulusal muvaffakiyet eline geçiren evvel sporcusu bulunan Ali Türkkan, bunun kendisinde edisyon yaratıp yaratmayacağı ile ilgili, "Tabii tabii şekilde müşterek edisyon yaratacak, ora kesin. Ama bu edisyon da beni motive edecek. Sonuçta ikisi müşterek bütün. Biri yapılmaksızın ötekisi olmuyor. Bu ikisi yapılmaksızın da sporun o güzellikleri olmuyor. Heyecan, gerilim, istek, kaybedecek müşterek şeyler olacak ki kazanılan şeyin kıymeti iri olsun. Bizim Castrol Ford Team Turkey'le hedefimiz, henüz ilkin yapılmayanı yapmak. Avrupa şampiyonluğu, evren şampiyonluğu kazanmaktı. Bu noktada da Balkan Şampiyonası, lehçe şekilde bizlere en yaklaşan şampiyona. Şu an esasta Avrupa ve evren şampiyonluklarına atılacak evvel adımı kılıç balkan şampiyonu şekilde attık. Umuyorum ki ilerleyici zamanlarda Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası üzere turnuvalarda da ülkemize başarılar kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

"BABAMIN BİLGİLERİNDEN FAYDALANMA VE ONUNLA AYNI DİLİ KONUŞABİLME ÇABASINDAYIM"

Eski rallici Burak Türkkan'ın oğlu bulunan Ali Türkkan, ana ve babasının namına aşırı araştırma görevlisi bulunduğunu söyleyerek, "Sporcu müşterek anne-babaya cemaat olmanın, alelhusus ki benimle ayrımsız sporu yapmış bulunan müşterek babaya cemaat olmanın en iri hissî yanı haberleşme kurmak. Hem fiziki şekilde hem hissî şekilde benim ortamında bulunduğum koşulları anlayabilen, baskıyı anlayabilen, sporun gerekliliklerini bilici bir tanesi ve bu nedenle aramızdaki haberleşme bariyerinin az henüz minimal bulunduğu müşterek ilişkimiz var. O da bu sporu yapıyor, ego de bu sporu yapıyorum. O biliyor, ego de biliyorum. O benden seneler ilkin repertuvar etmiş. Ben henüz çömez şekilde onun bilgilerinden yararlanma ve onunla ayrımsız dili konuşabilme çabasındayım. Buradaki en iri nokta bu. Geçen çağ Schumacher'in belgeselini izledim. Oğlu diyor ki, 'Babamla şu anda ayrımsız şeyleri konuşabilecek kıvamdayım. Şu an babamla müşterek Formula 1 sohbeti muktedir kızarmak düşüncesince herhangi müşterek şeyimi verirdim.' Çok şükür ego bu imkana sahibim küçüklüğümden beri. Babamla herhangi müşterek daim araba ve ralli sohbetini yapabiliyoruz yıllardır" sanarak konuştu.

"RED BULL SPORCUSU OLMAK BİR AYRICALIK"

Red Bull sporcusu olmanın kendisi yerine aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Türkkan, "Red Bull sporcuları herhangi müşterek daim evren şampiyonu, Avrupa şampiyonu yahut dernekevi organizasyonlarda kıymetli reşit isimler. Nerede olduğu, ne branşta bulunduğu daima değişiyor ama müşterek Red Bull sporcusunun biricik karar doğruyu esasta kıymetli olması. Bu noktada da esasta Red Bull sporcusu olmanın kazandırdığı bu kartvizit, bu konumlandırma, bu ayrıcalık... Dünyadaki spor ve spor harici şekilde herhangi müşterek arenada müşterek Red Bull sporcusu şekilde orada bulunmak, aşırı henüz farklı, aşırı henüz önemli" değerlendirmesinde bulundu.

"ALMANYA'DAN ÜLKEMİZE AVRUPA KUPASIYLA DÖNMEK İSTİYORUZ"

"Sırada ne var" sorusuna Ali Türkkan, "Balkan Şampiyonası'nı bitirdik. Bunun indinde Türkiye Şampiyonası'nı izlem ederiz ama bu şampiyonadan ilkin sonuçlanacak müşterek Avrupa kupası yarışımız mevcut Almanya'da. İnşallah oraya gidip, ordan da Avrupa kupasıyla ülkemize değişmek rüçhan hedefimiz. Ondan sonradan da sezonu Türkiye şampiyonu şekilde tamamlayıp, 2021'i 3 kupayla noktalamayı hedefliyoruz" cevabını verdi.

"DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA ADAY BİR PİLOT OLMAK İSTİYORUM"

En iri hedefinin katılmış bulunduğu herhangi müşterek turnuvada şampiyonluğa yavuklu bulunan müşterek uçucu iktisap etmek bulunduğunu kaydeden Red Bull sporcusu Ali Türkkan, şunları söyledi: "Kendimi evren şampiyonalarında evren şampiyonluğuna yavuklu müşterek uçucu şekilde kullanmak istiyorum. Dünya Şampiyonası'nda yarışıp, podyumun haricinde artan biri şekilde değil. Dünya Şampiyonası olsun, Avrupa Şampiyonası olsun, nerede olursam olayım herhangi müşterek daim kazanmaya yavuklu pilotlardan iktisap etmek ve günün böylece müşterek evren şampiyonluğuna cemaat iktisap etmek en iri hedefim."

"ERKEN YAŞTA İNSAN DAHA ÇABUK ÖĞRENEBİLİYOR VE ÖĞRENMEYE DAHA AÇIK OLUYOR"

Son şekilde DHA muhabirinin, "Yeni kuşak pilotlar, emektar kuşak pilotlara mucibince henüz er yaşlarda başarılara imza atıyor. Bunun nedeni nedir" sorusuna Ali Türkkan, "Bence bu yaşamın herhangi müşterek dalında er yaşta öğrenmenin henüz havadan olmasıyla alakalı. Erken yaşta insanoğlu henüz acele öğrenebiliyor, öğrenmeye henüz belirgin oluyor. Bazı şeyleri tecrübe etmek düşüncesince enerjisi oluyor. 15 yaşından bu yana bu sporu karşılayıcı yahut benim üzere 5 yaşından bu yana bu sporu karşılayıcı müşterek insan, bundan hakeza 20 yaşına vardığında bile, aşırı iri müşterek tecrübeye cemaat oluyor. Ben 22 yaşındayım ama 15 yıllık müşterek motorsporları tecrübem var. Belki de emektar kuşak pilotların bu derece er başlamaması, 20'li yaşlardan sonradan bu spora başlaması ve yaşamı dolayısıyla oturduktan sonradan motorsporlarıyla tanışmış olması, henüz geç yaşlarda kıymetli olmalarına etken reşit olabilir. Ama bizim jenerasyonun yaşamına motorsporlarıyla başlaması ve hoppadak bu yolda ilerlemesi, halis muhlis gününü, mesaisini, yaşamını buna mucibince düzenlemesi, bence performansa aracısız ağırlık fail müşterek faktör" cevabını verdi ve laflarını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler