USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: Takımda bir düşüş var, bu bariz

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 aşınmış bulunan Fenerbahçe'de başbuğ Ali Koç, yarışmanın peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ali Koç: Takımda bir düşüş var, bu bariz
25-10-2021 00:42

Ali Koç'un meydana getirdiği izahat şöyle:

"Mutlak bir yengi düşüncesince sahaya çıktık. Taraftarımız da doldurdu bu stadı. Her obje elleme başladı. İlk nısıf konum vermedik diyebiliriz. İki sefer geldiler ve gol oldu. İlk nısıf ılımlı sahayı geçmekte başağrısı çekti Alanya ve tığ elleme edisyon yaptık. Biz bu baskıları gole çeviremiyoruz. Bu maçı izleyip 2-1 yitirmiş peyda etmek ,ilk gol gelene denli aklımın ucundan geçmezdi, en çirkin el birliği olurdu. Bir düşüş var bu bariz. Şampiyonluğa oynayan değme takımda olabilir. Ligde değme noktada oynayan ekipman düşüncesince olabilir. Bütün maçları hepsi kazanmıyor yayımcı ki benek kayıpları oluyor. Sadece tığ değil böke adayları bugün de dünde türbülansın içerisine girebiliyor. Son haftalarda oynadığımız maçlara bakarsak iyide oynasak kötüde oynasak istediğimiz neticeleri alamıyoruz. Taraftarın serzenişte olması haklı. Dün misyonumuz her neyse bugüne misyonumuz aynı. Acilen bu gidişatı durdurup takımı toparlamalıyız. Köprünün altından baş döndürücü su akacaktır. Çok elleme başladık sezona. Hazırlık maçları, Avrupa elemeleri de dahil. Sonra bol vakfe ve demincek düşüş zamanına girdik. Bu kol güzeşte seneye kıyasla hâlâ da kuvvetlendi. Bizde uran kadromuz ve yöneticilerimiz üstümüze sakıt yazık bu gidişatı durduracak hamleleri yapmak."

"OYUNCULAR TARAFTARA ÖZÜR DİLEMEYE GİTTİ"

"Taraftarın tepkisi oldukça normal. Ama şurası da unutmayın. Fenerbahçe camiasına hususi kırılganlık, senelerdir şampiyona bekleme vaziyeti var. Bu yıl baş döndürücü iri umutlarla başladık, taraftarda bunun bilincinde. Acaba gine benzeri sıkıntıları yaşar mıyız sezonuna girdik düşünceleri var. Kötü tempoda köşede bekleyip, negatif alanlara çekmeye anık bizlere hususi boyut var. Taraftar burada haklıdır. Taraftarlar, oyuncularımızın maçtan sonraları gitmesine de aksülamel gösterdi gine yerinde olarak, ego atasözü veremedim. Ama onlar da alkışlama, kusur rica maiyetinde gitti. Geçen hafta havaalanına gelmelerinden baş döndürücü etkilendi futbolcular ilkin evvel el Fenerbahçe’ye mevrut oyuncular etkilendi. Bugün de koyu bir karşılaşma önceleri dayanaklık etmek vardı. Onlar esasen taraftara kusur dilemeye gitti. Bence bir nebze manasızdı ve taraftarın yerinde tepkisini öbür bölgelere çekti."

"FENERBAHÇE'NİN KADROSU ŞAMPİYONLUK İÇİN YETER"

"Fenerbahçe'nin takımı şampiyona düşüncesince yeter. Oynanan futbol, evvel 5 haftayı konuşsak şampiyonluğun en iri adayıydı. Ama akıbet 4 haftada değil. Taraftar tepkisinde haklı. Böyle bir sarmala girip, umutsuzluğa kapılıp gine mi hakeza bir çağ yaşayacağız pozisyonuna gelmemeli. Tepki bu gecede kalmalı ve bu ekipman toparlanıp skoru da futbolu da yapabilecek kapasitededir. Ben de baş döndürücü üzgünüm. Bende istemem bu tip tepkileri fakat bizim işimiz enstantane saniyelik mevzulara sataşmak değil. Sadece tığ düşüş yaşamıyoruz. 3-4 haftadır düşüş canlı ekipler var. Ligin 3’te 1’i tamamlandı. Onlara da baktığınız devir bizlere başmaklık bir obje değil. Bize tepkiler hâlâ bir tomar olması bizlere başmaklık bir durum."

"KİŞİLER DEĞİL SİSTEM SIKINTILI"

"Ben kimesne istifa etsin demedim, Metin Tokat orada olmamalı dedim Temmuz ayında. Başkanımız ecnebi bir MHK başkanı istemedi bizimde hakeza bir talebimiz olmadı Kulüpler Birliği’nde. Burak Başkan, Ahmet Ağaoğlu, eşhas değil manzume sıkıntılı. Sistemi başağrısı biçimine getiren öbekler var. Bu işi topyekün ele almamız lazım. Sivasspor - Adana Demirspor maçında ukubet vuruşu oldu. Hakem VAR’a gitti. O penaltıda VAR’a kullanmak yargıcılık performansının ne denli bağan bulunduğunun misali. Orada yargıcı ukubet vuruşu çalamayıp VAR’a gitmesi güçlü işin vehammetini gösteriyor. MHK başkanları, federasyon ve pakt başkanları değişiyor fakat hepsi yakınma ediyor. Geçmiş MHK başkanları ile ait icraat yaptılar. Umutlu bahsetmek icabında hal var kâfi ki dilek olsun. Bu sistemin şöyleki gitmesinin her insana dokunca verdiğini hepsi biliyor. Bizim taraftarlarımızda sana ne sistemden Fenerbahçe’nin menfaatlerini koru diyorlar fakat en baş döndürücü Fenerbahçe dokunca görüyor. Bu maçta yargıcılık bir obje de yok. Ama beş altı çağ önceki oynanan karşılaşma düşüncesince söylüyorum VAR olmasaydı anca konum penaltısız geçecekti. İyi oruçlu hataya tamamımız açığız. En iri başağrısı performanslar yetersiz, uygulayım bilimi kullanılamıyor. Atamalar sıkıntılı. Bence teleskop raporları ne denli kaale alınıyor nikbet ediyorum. Şimdi Altay çıkarken ona edilen küfürleri görmüşsünüzdür. Altay bir obje yapmıyor. Yapsaydı kalay etseydi ağırbaşlı tahrikten gine iskontolu ukubet alırdı fakat demincek on paralık ukubet almaması gerekirdi. Temsilci raporunda tek tabir yok, bunlar açıklansın. Kendisine baş döndürücü ağırbaşlı kalay edildiğini, küfürde yazıyor, eline sumsuk yaptığını ve dü elini başının adına koyup alkışladığını yazıyor. Ama ukubet yedi Altay. Temsilci raporunda bu ifadeler var sanarak söyleniyor."

"İKİ KULVARDA DA GÖTÜRECEK TAKIM KALİTEMİZ VE DERİNLİĞİMİZ VAR"

“İki kulvarda da götürecek ekipman kalitemiz ve derinliğimiz var. Mazeret değil. Bize hakeza takvim var ise başkalarına da anca var. Hepimiz zorlanıyoruz fakat bu bahane değil."

"İNŞALLAH BU FİKİR BİRLİĞİNDEN MEMLEKET İÇİN HAYIRLI BİR ŞEY ÇIKAR"

“Akıl akıldan üstündür. Kulüplerle inatlaşmadan kuma bir istişareyle aceleye getirilmeden, bundan ahir MHK Başkanı, oturmuş ki olacaksa değişime gerekseme bulunduğunu ve bu değişimin hepsi ayak topu paydaşlarıyla bu arada adımlarla, değişimlerle bir kısmını, elden bir tarafını sindire sindire yapmış olup en geç 2 çağ ortamında bu sorunlardan arınacak bir yapıyı oluşturmak. Hata değme devir olur. Ama güvensizlik, istifham işaretleri anca bir boyuta geldi ki kavim birbirine girecek durumda. Milyonlarca taraftarları var kulüplerin. Onlarında şüpheleri, endişeleri ve tenkitleri var. Maça atanacak hakemler dair aman başıma bir iş gelmesin sanarak TFF’den benzeyen insanları arayıp yargıcı atamalarına karışma pozisyonuna gelindiyse başağrısı burada. Ben 4 yıldır bir sefer TFF’nin bir yetkilisini arayıp şu hakemi atayın atamayın demeyen birisiyim. Bizlerde kulüpler, yöneticiler adına ağırlık çatışma vermemiz lazım. Bu sistemin akıllıcasına işlemesini istiyorsak boğunuk kapılar peşinde işler çevirmememiz lazım. Sistem elleme olsaydı hiç kimseye bu yöntemlere başvurmazdı. Doğru yolu bilmek baş döndürücü uzakta değil. Çalışan sistemler var. İnşallah en hayırlısı olur. Doğru bir başbuğ altındaki astronomi üyeleri bu arada istişareye başlayıp, ivedilikle problemleri adreslemek. Bu strüktürel tadilat ve yargıcı alternatiflerinin çoğalması, VAR hakemi ile ılımlı ortalık hakemi değişmesi süreci devir alacak. Tepe yapmış endişeleri de bir anda bir nebze azaltacak ve her insanın de dibine imza atacağımız adımlarla da açık bir halde ortada. Talimat değişikliği ne, acele atılacak adımlar ortada. İnşallah en elhak yapılır. Sistem üstünden konuşuyorum ve gözlemciler de karışma buna. Adaletsizlik standartsızlıktan. Herkes alelacayip ukubet almaktadır bire bir şeylerden. Biz kulüpler adına yakınma ederek bir yere varılmayacağını çalışkan adına TFF ile bu arada bir süreçle bu işleri adreslememiz gerekiyor. Bu işten en baş döndürücü çekici pakt Fenerbahçe. Bunda herhalde yönlü yansız hepsi bire bir noktada. En baş döndürücü Fenerbahçe’de nedeniyle dillendiriyor. Biz 2-3 yıldır dillendiriyoruz demincek hepsi söylüyor. 2018’de Türk futbolunu ego söylüyordum bir de Saffet Sancaklı vardı, demincek hepsi söylüyor. Bankalar Birliği ile atık evvel anlaşmanın olmayacağını, bir çağ sonraları çökeceğini söylemiştim. Hatta yalnızdık ve devlete kelle mı tutuyorsun dedi birtakım rüesa fakat bire bir noktaya geldik. Hakemler düşüncesince de benzeri geldi. İnşallah bu düşün birliğinden şehir düşüncesince hayır bir obje çıkar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler