USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: 'Rakipler, bizim başımıza gelenleri yaşasalar İstanbul’da kıyamet kopuyordu'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kasımpaşa maçının peşi sıra konuştu. Hakem kararlarıyla ilgilendiren yerine bugüne derece en aşırı canı yanan kulübün Fenerbahçe bulunduğunu kail Ali Koç, “Rakipler, bizim başımıza gelenleri yaşasa, İstanbul'da kıyamet kopuyordu” derken,

Ali Koç: 'Rakipler, bizim başımıza gelenleri yaşasalar İstanbul’da kıyamet kopuyordu'
03-10-2021 20:09

Süper Lig'in 8. haftasında branşında Kasımpaşa'yı 2-1 aşınmış fail Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, karşılaşmanın peşi sıra matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Milli araya reis girmenin ehemmiyetli bulunduğunu deyim ederek laflarına başlamış bulunan Ali Koç, “Geçen sene de 7. hafta liderlik. Ama ondan sonradan birlikte nebze baş dun gitmeye başladık. Gerek şanssızlık, lüzum ağır yargıcı hataları oldu. Hatırlarsanız Konyaspor maçında Pelkas'ın golü verilmemişti. Milli araya reis girmenin tadı ayrıdır fakat biraz vites artırmamız gerekiyor. İnanıyorum ki kadro birbirine alıştıkça, şimdikiler takıma alıştıkça, hepsi hocaya alıştıkça elleme gideceğimize şüphem yok. Allah bizi kaza, bela, sakatlıktan korusun. Sağlam birlikte kadroyla bitmeme ettiğimiz düşüncesince şampiyonluğu sonuna denli zorlayacak kapasitemiz var.

Taraftarımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. İyi günde, biçimsiz günde yanımızda olduklarını Olympiakos maçında gösterdiler. Her şeyin en iyisini adalet ediyorlar. Zaman devir karşılaşma istedikleri kabil gitmediklerinde birtakımı aktörleri yuhalamalarını anlıyorum fakat onama etmem beklenen değil. Biz kazanacaksak onlardan alacağımız güçle bitmeme edeceğiz. Desteğe bitmeme etmelerini hem futbolda bununla beraber öteki branşlarda istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tam adına dilek ettiğimiz noktada değiliz”

Şu anne denli akla yatkın yolda olduklarını deyim fail Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Doğru yolda olduğumuzu söylüyorum fakat dilek ettiğimiz futbola yaklaştık, dört dörtlük orada değiliz. Maçları kazanıyoruz fakat bundan ahir süreçte maçları henüz şen ve henüz çıpa skorlarla kazanmamızı diliyorum. Bunu meydana getirecek güce sahibiz. Gerek Samandıra'da gerekse de gittiğimiz deplasmanlarda elleme birlikte iklim yakaladık.

21-22 bin bilet bey hakkımız var. İnşallah bu rakamlar yükselir. Bugün 20 bine DOĞRU yandaş vardı. İlk haftalarda 8-10 bin insana oynuyorduk. Biz en azından maksimuma yaklaştık fakat öteki statlarda görüyorum ki baş döndürücü birlikte tomar boşluklar var. Ben dört dörtlük tersini düşünüyordum. 1,5 sene sonradan statlara atak edilir sanarak düşünüyordum. En azından bizim statta ibre ful kapasiteyi görmüş durumda. İnşallah federasyon kapasiteyi yüzdelik 60, 70'e çıkarır. Futbol taraftarla elleme oluyor” sanarak konuştu.

“Bizim yaşadıklarımızı yaşasalar, İstanbul'da kıyamet kopuyordu”

Hakemlerin kararlarıyla ait sorulan suali yanıtlayarak laflarını sürdüren Ali Koç, “Kendimle tartışıyorum, kendimle aykırı düşünce içindeyim yargıcı mevzusuna girip girmeme konusunda. Ama bizim de sabrımızın birlikte noktası var. Biz yönetime geldikten sonra, burada konuşacak ve yakınma edecek birlikte kadro varsa, açıkça açıklık bu Fenerbahçe'dir. Bizim sabık sene en biçimsiz hesapladığımızda 10-12 puanımız gitti. Hakkımız yendi. Biz de devir zamane sesimizi çıkardık, ‘Az konuşuyorsunuz, masaya sumsuk vurmuyorsunuz' sanarak eleştirildik.

Bizim yoğurt yiyişimizin hakeza bulunduğunu söylemiştik. Ama bizim başımıza gelenler, bugün sistemli biçimde yargıcı üstünden idrak yapmaya etkin takımların başına gelseydi, bugün İstanbul'da, Türk futbolunda kıyamet kopuyordu. Kendinize bulunan ve nahak bulunduğunu düşündüğünüz mevzular oluyorsa, rakibinizin de hakkının yendiğinde konuşmanız gerekir. Tek yönlü olmaz. Fenerbahçe olarak, başta birlikte rakibimizin sistemli şekilde, sabık sezonun sonlarına akla yatkın maçlarına tayin edilen hakemler üstünde ihdas yapmak istedikleri baskı, gerekse de şampiyonluğa oynayan rakiplerinin maçlarında idrak oluşturmaları kimsenin bakış açısından kaçmıyor.

Geçenlerde birlikte kulübümüz de bu mevzuyla ait izah yaptık. Biz bundan sonradan bunları dingin adına karşılamayacağız. Olay tribünlere oynamaksa, bizim de bahis konusu kulüpten henüz birlikte tomar taraftarımız var. Bizim de sorumluluklarımız mevcut fakat ağzımızdan çıkan sözlere lüzum ben, gerekse de yöneticilerimiz uyanıklık eylemek zorunda. Evet biz hakemlerden yakınma ediyoruz, seviyeleri baş döndürücü henüz yükseğe çıkarmaları gerekiyor. Sadece 90 dakikadan bahsetmiyorum, VAR'daki performansa denli yükseltilmesi gerekiyor performansların.

Atamalar 1-2 ferdin dü dudağı ortada olmasın. Hatta ego birlikte etap henüz öteye gideyim, ad çekme çekimiyle yargıcı atansın. Herkes yakınma ediyor, biz de mutlu değiliz. Burada Sivasspor ile karşılaşma yapıyoruz, 12 dakika karşılaşma durdu, 7 dakika karşılaşma uzadı. Biz başımıza gelenlerden yakınma etmiyoruz fakat bu rakibimiz henüz başına birlikte bilinçlilik gelmeden olabilecekleri öngörüp örtülmemiş saçık biçimde bu vakaları gündeme getirmeye başladı. Geçen sene motivasyon şikesi imasından birlikte hakemin, Fenerbahçe ile ait şirketlerde çalışıyor olmasıyla ait birlikte derinti lakırtı ettiler. Tamam da bizim burada 4-3 yenildiğimiz maçta ve esbak oynanan Beşiktaş-Sivasspor maçında Josef'in meydana getirdiği dünyanın değme durumunda al kart. O devir da ‘Bizim hakkımız mağlup etti fakat rakibin de hakkı yendi' diyeceksin. 2 haftadan başladılar.

Herkesin ceza atışı söylediği pozisyonda caba bizlere dokundular. Artık dursunlar. Durmazlarsa biz de bambaşka mevzulara dönüşmek zorundayız. Bu kere de hepsi kaybeder. Hepimiz söylemlerimize uyanıklık edelim. Bir ferdin gayriihtiyari konuşmasına bakacak insanoğlu değilim fakat bu sistemli bir duruma geldi. Bakalım ulusal arada neler söylenecek” açıklamasını yaptı.

“Berisha ve Rossi baş döndürücü cin fikirli oyuncular”

Yeni transferlerden beklentilerin efdal bulunduğunu kail Ali Koç, “Onlar da bunu etap basamak hesabına getirecekler. Ama ne hikmetse Fenerbahçe'ye gelen santrforlar, henüz sonradan gittiklerinde bambaşka birlikte noktaya ulaşıyorlar. Bunu ne ile açıklayacağım bilmiyorum. Berisha'nın hemen attığı gol değil, meydana getirdiği edisyon ve attığı açıklık paslar önemli. Berisha ve Rossi baş döndürücü cin fikirli oyuncular.. Hocamızın dü önceliği vardı transferde. Zeki olacak ve ‘Pır pır' sanarak deyim ettiğimiz aktör olacak demişti. Hareketli ve 90 dakika toprak muhavvil oyuncular istemişti. Bu 2 aktör da bu tür futbolcular. İnşallah hakeza bitmeme ederler” dedi.

Mesut Özil ve Teknik Direktör Vitor Pereira ortada maslahat bulunduğu yönündeki iddialar üzerine da mütekellim Koç, “Fenerbahçe'nin büyüklüğü ve pozisyonu gereği bizde daima birlikte kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben bunu Mesut'a da hocaya da söyledim. Hocanın en iri imgesel Mesut'un önderliğinde Perşembe haset pik çıkmaktı.

Mesut'un en iri hayali, Avrupa'da kendisini yeniden göstermekti. Ama olmadı, zira hastalandı. 2 güneş geçmiş Pelkas da hastalandı. Ama Pelkas yetişti maça, ne efsus ki Mesut yetişemedi maça. Mesut buraya, 7 sene sonradan Fenerbahçe'yi böke meydana getirecek bulunan kadronun kaptanı adına geldi. Mesut'tan Arda'ya denli etraflı futbolcular bu takımın ehemmiyetli birlikte değeridir” sanarak konuştu.

“Kim'i 1 sezondan birlikte tomar tutabilirsek ne ala”

Genç oyunculardan Ferdi Kadıoğlu'ndan baş döndürücü mutlu olduklarını ve bu futbolcunun sözleşmesiyle ait tarihi erişince gerekenin yapılacağını kail Ali Koç, Kim Min Jae'nin sözleşmesindeki seçenek maddesi iddiaları ile ait adına da “Kim Min Jae'nin yahut rastgele birlikte futbolcumuzun ticari peçe bulunan kontrat maddelerini açıklamayacağım. Fenerbahçe taraftarı düşünce etmesin, Kim evren çapında birlikte topçu ve onu 1 seneden birlikte tomar burada tutarsak ne ala. Şu anda yüzdelik 60, 70'le oynuyor” niteleyerek laflarını tamamladı.

İLGİLİ HABER
Vitor Pereira: Toplamda 10 hata yaşadık fakat biz gine ligde lideriz Vitor Pereira: 'Toplamda 10 hata yaşadık fakat biz gine ligde lideriz'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler