USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: Biz şampiyon olacağız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 'Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonra başkaldırı zamanı. Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, çiğin omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette bozmak düşüncesince elimizden geleni yapacağız' dedi.

Ali Koç: Biz şampiyon olacağız
17-10-2021 23:52
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonraları başkaldırı zamanı. Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, çiğin omuza vereceğiz ve bu düzeni en çelimsiz müddette bozmak düşüncesince elimizden geleni yapacağız" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3-1'lik skorla yenmiş oldukları Trabzonspor maçının peşi sıra açıklamalarda bulundu. Maçın al kartpostal sonrası değiştiğini kaydeden Başkan Koç, "Avrupa'da herhangi ortak yerde hakeza pozisyonlar verilmiyor. Öncelikle camiama, taraftarıma sesleniyorum; durgun olun. 'Burada yumruğu masaya vurun, asın kesin, düdük astırın' diyorsunuz. Bu mevzulara geleceğim, durgun olun. Bu takım, uzatmalarla bu arada 80 dakika burada 10 isim oynadı. Terinin sonuç damlasına derece savaştı. 85'inci dakikaya derece herhangi ortak nesne ortadaydı, sonraları ne olduysa ondan sonraları oldu. Penaltı, ihtimal de ortak pare akla yatkın değişmeyen oydu. Ama bu takımla alım çalım duyuyorum. Çocukların yanından geliyorum; bütünü aşırı öfkeli. Niye kırgın bulunduğu da ayrımsız sebep. Buraya geri niyetle ortak harekât çekmeye birisini yollasaydınız, buna benzeri ortak başarım olurdu. Maç 23'üncü dakikadan sonraları bam ayrıksı yere seyretti. Bizim takımımız, aşırı dobra işler yaptı. Maç 11-11 olsaydı buradan yenmiş ayrılmamız bahis konusu değildi. Bende öfkeliyim, bu toplumun başıyım, kendimi de arama eylemek durumundayım. Trabzon'u kutlama ediyorum, ne olursa olsun 3 puanı aldılar. Lider oldular. Ahmet Ağaoğlu'na da teşekkürname ediyorum, misafirperverliği için" dedi.


"HAKEM MÜESSESİYLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SIKINTILARIMIZ VAR"


Hakemlerle ait iri sıkıntıları bulunduğunu kail Başkan Koç, "Biz ve gayrı başkanların yargıcı müessesiyle ait aşırı iri sıkıntılarımız var. Bunu şahsım ve dostlarım dile getiriyor. Bu müessesenin ne halde olduğunu, ne derece sası olduğunu, çürümüş olduğunu. Marka değerinin bu derece kilo verdiği ortamda, herhangi ortak nesne düşüyor. En ehemmiyetli konu, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin, düşmenin yahut şampiyon olmanın elden sahada belirlenmediğinin, herhangi ortak güzeşte devir elan da ciddi basarak benimseme görüp, ortak düzgü biçimine gelmesinin, inanıyor musunuz şu gördüğünüz olay, Türk futbolunda yaşanmış bulunan yargıcı rezaleti, bundan sonraları ortak düzgü adına benimseme ediliyor. Yani kanıksanmaya başlandı. Allah'tan masif devirde kulüpler ayaklandık; bu hakeza gitmeyecek, bunu söyleyeyim. Şahsen dörtköşe olduğumu; bu sistemin ne derece tuhaflık olduğunu, bundan sonraları ego değil elden benden elan faziletkâr seste söylüyorlar" sanarak konuştu.


"BUNLAR, KAOS ORTAMI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR"


Maçın hakemi Ali Şansalan'a 'Ali maçalan' niteleyerek seslenme fail Başkan Koç, şunları söyledi:


"Bakın federasyon başkanı, MHK başkanları, pakt başkanları, hocalar, futbolcular değişiyor. Ama ne hikmetse bu ihvan değişmiyor. Bu iş herhangi ortak güzeşte devir elan da kötüye gidiyor. Bu devir Kince'ye maruz karttan sonraları oyunun seyri değişti. 'Haksız yere attı, lakin Altay'da o golü yemeseydi' de diyebilirsiniz. Olayın geneli ve bütününe bakıyorum. Beni en aşırı erinçsiz eden, hakemin Fenerbahçe futbolcularına bulunan yaklaşımı, beden lisanı, mimikleri, ortak yargıcı mimiklerinden tuttuğu tarafı ele verir mi? Bu noktaya geldi iş. Dolayısıyla burada ortak başağrısı var. Rize-Galatasaray maçı; haddime değil, dü camiadan da defo diliyorum, Galatasaray 3'üncü golü atıyor, kesin faul 2-3 pare faul. Son dakika uzatmaların üstüne 4 dakika elan konuluyor. Orda Rize atsa bu defa Galatasaray ayağa kalkacak. Bunlar, kargaşa ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Ali karşılaşma alan, adına basarak söylüyorum, Şansalan değil, karşılaşma alan; güzeşte yıl bizlerden Konya müsabakasını da almıştı"


"ARTIK, HAREKETE GEÇME, AYAKLANMA ZAMANI"


"Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonraları başkaldırı zamanı" diyen Başkan Koç, şöyleki bitmeme etti:


"Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonraları başkaldırı zamanı. Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, çiğin omuza vereceğiz ve bu düzeni en çelimsiz müddette bozmak düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse, yürüyüş, içtimai medyada ise içtimai medya, federasyon gitmekse federasyona gitmek. Artık, harekete geçme, başkaldırı tarihi arkadaşlar. Bunu kusur bölgelere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarını siper adına, camiamız ve taraftarımızın bugün Sabiha Gökçen'e giderek, geçmiş adımı atarak, hakeza ortak tedarik bulunduğunu duyuyorum; gerçeklenmiş bunu yapın arkadaşlar. Erken başladı, ehliyetli dizge oturttuk, kafamızı kaldırdık, aldık başımızı gideceğiz, gene ortak anlamsız, yararsız ve mantıksız yargıcı performansı sonrası gene bu noktaya gelindi. Biz buna ortak yerde dur düşünmek zorundayız. Bizler kulüpler adına bunun üstünde elhak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların baştan tasarım edilmesi gerekir. Bütün hakemleri, 1 akşamda değiştiremeyiz, lakin bu hakemleri istediğimiz performansa, noktaya getirene derece alacağımız önlemlerle, bunların yarattığı kaotik ortamı, güvenlik erozyonu müessesini minimize edebiliriz. Gözlemciler açıklayacak verdikleri puanları. Hakem atamaları MHK başkanı ve ya 2 ferdin ortak araya gelmesiyle alacağı telefonlarla belirlenmeyecek. Bu benim önerim. Bu dizge hakeza gitmeyecek. 3 yıldır diyoruz: 2 yıldır doğrandık. Söylemeye de bitmeme edeceğiz. Öyle ve ya hakeza bu dizge değişecek."


“BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ”


MHK ve hedefleriyle ait de mütekellim Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:


“VAR tecrübesiyle, eğitimiyle, eksperlik sahibi adına ihtimal dayanıklı aşırı hakemden aşırı farklı başarım verecek. Belki o isim 90 dakika o sahada koşamayacak. Ama VAR hakemi adına eksperlik sağlayacak. Bunları ayıracağız. Bir tarafta ata gözlemci, öbürü tarafta oğul, kuzen, yeğen hakem, elbette masraf bu sistem. Federasyon başkanını değiştik, MHK başkanını değiştik, pakt başkanlarını değiştik, antrenörler değişecek, şampiyonluklar kaçırılacak. Küme düşmeler olacak. Ama o erkeklerin hayatları uğur boncuğu nesne değişmemiş üzere bitmeme edecek. MHK Başkanına da sesleniyorum; bizimle inatlaşmayın. Size el uzatıyoruz, akla yatkın tarz göstermeye çalışıyoruz. Bizle inatlaşmayın. O hakeme ‘Beşiktaş muhik serzenişte bulunuyor’ diyor, ayrımsız hakemi ortak elan veriyor. Bu iş hakeza olmaz. Dolayısıyla Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum; kılıç şampiyon olacağız. Bunu kafanıza yazın. Bu takımda ümidinizi kesmeyin. Her hakeza tökezlemede isyanlar, bizlere ve oyunculara hakaretler, kenetlenin. Bu geceleyin gidebilenler Sabiha Gökçen'e gitsin. Bu takıma dayanak noktası olun. 80 dakika ellerinden geleni yaptılar. Çok dobra ferde oynuyorduk. 10 kişiyle oynadık. 85’inci dakikaya derece Trabzon sağlı sollu saldırmıyordu. Çok davranışlarında ölçülü gidiyordu. Belki onlar da beraberliğe razılardı. Riskli ortak gol kemirmek istemiyorlardı. Bu maçın skoru, bu futbolcuların performansı emeğin hakkı değildir. Trabzonspor'u kutlama ediyorum. Onları suçlamıyorum. Lütfen tutak ve samanı karıştırmayalım.”


“BU SİSTEM YA ÇARPIŞARAK DEĞİŞECEK, YA AKLİ SELİM HERKES OMUZ OMUZA VERİP DEĞİŞTİRECEK”


Sistemin değişmesi gerektiğine ilgi çekici Koç, “Rizespor-Galatasaray müsabakasını söyledim. Belki Rize’nin aleyhine sonuçlandı. Belki Galatasaray'ın aleyhine olabilirdi. Bu adamlar ne hazırlamaya çalışıyorlar. Bu derece tekaüt mu? Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonraları geriye revan ortak pare yurt biziz. Bunu varsayımla söylüyorum. Herhangi ortak sayım bilimi ile söylemiyorum. Bize bundan sonraları hakeza uygulayım bilimi gelmiş. Bunu fark kullanamıyoruz. Adam ortak geceleyin ortak kentte 7’de pik çıkıyor, Antalya'da geceleyin 12'de uçağa biniyor, geliyor devrisi devir bizim bölgemizde VAR hakemi oluyor. Hakemdeki en ehemmiyetli nesne dinlenmek, odaklanabilmek, konstrasyon. Bunları uğur boncuğu düşünmüyorlar. Fenerbahçe camiasına sesleniyorum; durgun olun bunların hepsinin kökü temizlenecek. Bu çirkin performans, geri niyet, yayıncı ki dört dörtlük başarım istiyoruz. İnsan bulunduğu herhangi ortak yerde vebal muhtemel lakin bu halde değil. Ya da gayrı maçlarda gördüğümüz üzere değil. Düşünebiliyor musun ayrıcasız halis muhlis kulüpleri rahatsız. Ama bu şahıslara ne ortak başarım değerlendirmesi ne Merkez Hakem Kurulu ne temsilcilerinin, ne gözlemcilerinin. Hatalar yapılıyor, neticeler etkileniyor, emekleler yeniyor, mezalim yaşanıyor. Ama bu adamlar hayatlarına bitmeme ediyorlar. Sistemin köklü baştan tasarım edilmesi lazım. Burada Federasyon Başkanına da aksi konuşmuyorum. Federasyon başkanları gelip gidiyor, bu değin bitmeme ediyor. Bu eş bu pik atanmamalıydı. Biz ağzımızı açmadık. Bütün hafta spekülasyon. Bana ‘ağzını açsaydın hakeza olmazdı’ diyecekler. Bizim tarzımız bu değil. Maçlardan ilkin konuş, hakemi edisyon dibine al. Muhtemel ortak benek kaybetmede, beraberlikte, mağlubiyette mazeretini üretmiş ol. Hepimiz bunu yapsak bu iş nereye gidecek. Bu hakemlerin ne hakkı mevcut şahısların emeklerini çalmaya. Nasıl ortak lükstür bu? Hiçbir nesne olmuyor herhangi ortak daim bizlere oluyor. Bize derken futbolun paydaşlarına. MHK çatısı altındakilerine uğur boncuğu nesne olmuyor. Nasıl ortak iş bu? Fenerbahçe taraftarı şen olun. Sakin olun endişenizi biliyorum. 2-3 yıldır ilkin sonuç dü yıldır bizi yöntemince katlettiler. Geçen yıl 15 puanımız çalındı. Bunlar cerbezeli bilgi hayatlarına bitmeme ediyorlar. Federasyona söylüyorum; zinhar bana ukubet vermeye kalkmayın. Ben burada hürmetsizlik ve edepsizlik etmiyorum. Durum tespiti yapıyorum. Hepimizin meydana getirdiği ortak boyut tespiti. Federasyon başkanının da çoğuna katıldığını düşünüyorum. Arkadaşlar meydana getirdiği görüşmede anlatım ettiler. Bu hakeza gitmez. Ya çarpışarak değişecek, ya akılsal ak cümle çiğin omuza verip değiştirecek. Öyle ve ya hakeza bu dizge değişecek. Siz bizlere karşılaşma kaybettirirsiniz, Ali Koç başkanlığı kaybeder, ayrılır topluluk desteklemez. Ama siz hakeza bitmeme etmeyeceksiniz. Bunu aklınızın ortak adına yazın. Bu 3 ayda mı olur, 6 ayda mı olur, 2 sezonda mı evet onu devir gösterecek. Ama olacak” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler