USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: Arzu ettiğimiz futbola yaklaştık ama tam orada değiliz

Süper Lig'in 8'inci haftasında evinde Kasımpaşa'yı 2-1 yenen Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, karşılaşmanın arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ali Koç: Arzu ettiğimiz futbola yaklaştık ama tam orada değiliz
03-10-2021 22:08

Ali Koç civar olarak, ulusal araya önder girmenin ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Geçen sene de 7'nci hafta liderlik. Ama ondan sonraları birlikte nebze başlangıç aşağılık gitmeye başladık. Gerek şanssızlık, icap ağır yargıcı hataları oldu. Hatırlarsanız Konyaspor maçında Pelkas'ın golü verilmemişti. Milli araya önder girmenin tadı ayrıdır ama biraz vites artırmamız gerekiyor. İnanıyorum ki kol birbirine alıştıkça, şimdikiler takıma alıştıkça, hacısı hocası hocaya alıştıkça elleme gideceğimize şüphem yok. Allah bizi kaza, bela, sakatlıktan korusun. Sağlam birlikte kadroyla bitmeme ettiğimiz düşüncesince şampiyonluğu sonuna denli zorlayacak kapasitemiz var.

Taraftarımıza başlangıç döndürücü teşekkürname ediyorum. İyi günde, çirkin günde yanımızda olduklarını Olympiakos maçında gösterdiler. Her şeyin en iyisini doğruluk ediyorlar. Zaman devir karşılaşma istedikleri üzere gitmediklerinde birtakımı aktörleri yuhalamalarını anlıyorum ama onama etmem belkili değil. Biz kazanacaksak onlardan alacağımız güçle bitmeme edeceğiz. Desteğe bitmeme etmelerini hem futbolda aynı zamanda maada branşlarda istiyoruz" dedi.

Şu anne denli akıllıca yolda olduklarını vurgulayan Koç, "Arzu ettiğimiz futbola yaklaştık ama tam orada değiliz. Maçları kazanıyoruz ama bundan ahir süreçte maçları şimdi şen ve şimdi çıpa skorlarla kazanmamızı diliyorum. Bunu meydana getirecek güce sahibiz. Gerek Samandıra'da gerekse de gittiğimiz deplasmanlarda elleme birlikte iklim yakaladık. 21-22 bin bilet bey hakkımız var. İnşallah bu rakamlar yükselir. Bugün 20 bine andıran lehtar vardı. İlk haftalarda 8-10 bin insana oynuyorduk. Biz en azından maksimuma yaklaştık ama maada statlarda görüyorum ki başlangıç döndürücü birlikte tomar boşluklar var. Ben tam tersini düşünüyordum. 1,5 sene sonraları statlara atılım edilir niteleyerek düşünüyordum. En azından bizim statta ibre ful kapasiteyi görmüş durumda. İnşallah federasyon kapasiteyi yüzdelik 60, 70'e çıkarır. Futbol taraftarla dobra oluyor" ifadelerini kullandı

Hakemlerin kararlarıyla ilişik sorulan suali yanıtlayarak laflarını sürdüren Ali Koç, "Kendimle tartışıyorum, kendimle paradoks içindeyim yargıcı mevzusuna girip girmeme konusunda. Ama bizim de sabrımızın birlikte noktası var. Biz yönetime geldikten sonra, burada konuşacak ve yakınma edecek birlikte kol varsa, açıkça boşluk bu Fenerbahçe'dir. Bizim güzeşte sene en çirkin hesapladığımızda 10-12 puanımız gitti. Hakkımız yendi. Biz de devir hin sesimizi çıkardık, 'Az konuşuyorsunuz, masaya sumsuk vurmuyorsunuz' niteleyerek eleştirildik.

Bizim yoğurt yiyişimizin hakeza bulunduğunu söylemiştik. Ama bizim başımıza gelenler, bugün sistemli halde yargıcı üstünden idrak yapmaya etkin takımların başına gelseydi, bugün İstanbul'da, Türk futbolunda facia kopuyordu. Kendinize bulunan ve nahak yere bulunduğunu düşündüğünüz mevzular oluyorsa, rakibinizin de hakkının yendiğinde konuşmanız gerekir. Tek yönlü olmaz. Fenerbahçe olarak, başta birlikte rakibimizin sistemli şekilde, güzeşte sezonun sonlarına akıllıca maçlarına tayin edilen hakemler üstünde ihdas yapmak istedikleri baskı, gerekse de şampiyonluğa oynayan rakiplerinin maçlarında idrak oluşturmaları kimsenin bakış açısından kaçmıyor.

Geçenlerde birlikte kulübümüz de bu mevzuyla ilişik izah yaptık. Biz bundan sonraları bunları mecalsiz namına karşılamayacağız. Olay tribünlere oynamaksa, bizim de bahis konusu kulüpten şimdi birlikte tomar taraftarımız var. Bizim de sorumluluklarımız mevcut ama ağzımızdan çıkan sözlere icap ben, gerekse de yöneticilerimiz özen geçirmek zorunda. Evet tamamımız hakemlerden yakınma ediyoruz, seviyeleri başlangıç döndürücü şimdi yükseğe çıkarmaları gerekiyor. Sadece 90 dakikadan bahsetmiyorum, VAR'daki performansa denli yükseltilmesi gerekiyor performanslarını. Atamalar 1-2 ferdin dü dudağı ortada olmasın. Hatta ego birlikte etap şimdi öteye gideyim, ad çekme çekimiyle yargıcı atansın. Herkes yakınma ediyor, tığ de kıvançlı değiliz. Burada Sivasspor ile karşılaşma yapıyoruz, 12 dakika karşılaşma durdu, 7 dakika karşılaşma uzadı. Biz başımıza gelenlerden yakınma etmiyoruz ama bu rakibimiz şimdi başına birlikte nesne gelmeden olabilecekleri öngörüp örtülmemiş saçık halde bu vakaları gündeme getirmeye başladı. Geçen sene heveslendirme şikesi imasından birlikte hakemin, Fenerbahçe ile ilişik şirketlerde çalışıyor olmasıyla ilişik birlikte derinti dedikodu ettiler. Tamam da bizim burada 4-3 yenildiğimiz maçta ve evvela oynanan Beşiktaş-Sivasspor maçında Josef'in meydana getirdiği dünyanın gelişigüzel durumunda al kart. O devir da 'Bizim hakkımız mağlup etti ama rakibin de hakkı yendi' diyeceksin. 2 haftadan başladılar.

Herkesin ceza atışı söylediği pozisyonda caba bizlere dokundular. Artık dursunlar. Durmazlarsa tığ de ayrıksı mevzulara tahavvül geçirmek zorundayız. Bu kez de hacısı hocası kaybeder. Hepimiz söylemlerimize özen edelim. Bir ferdin gayriihtiyari konuşmasına bakacak insanoğlu değilim ama bu sistemli bir duruma geldi. Bakalım ulusal arada neler söylenecek" açıklamasını yaptı.

Yeni transferlerden beklentilerin faziletli bulunduğunu kail Ali Koç, "Onlar da bunu etap etap adına getirecekler. Ama ne hikmetse Fenerbahçe'ye mevrut santrforlar, şimdi sonraları gittiklerinde ayrıksı birlikte noktaya ulaşıyorlar. Bunu ne ile açıklayacağım bilmiyorum. Berisha'nın elden attığı gol değil, meydana getirdiği bası ve attığı boşluk paslar önemli. Berisha ve Rossi başlangıç döndürücü cin fikirli oyuncular.. Hocamızın dü önceliği vardı transferde. Zeki olacak ve 'Pır pır' niteleyerek ifade ettiğimiz aktör olacak demişti. Hareketli ve 90 dakika arazi muhavvil oyuncular istemişti. Bu 2 aktör da bu tür futbolcular. İnşallah hakeza bitmeme ederler" dedi.

Mesut Özil ve Teknik Direktör Vitor Pereira ortada iş bulunduğu yönündeki iddialar kendince da mütekellim Koç, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü ve pozisyonu gereği bizde daim birlikte kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben bunu Mesut'a da hocaya da söyledim. Hocanın en iri düşsel Mesut'un önderliğinde Perşembe haset pik çıkmaktı.

Mesut'un en iri hayali, Avrupa'da kendisini esasen göstermekti. Ama olmadı, zira hastalandı. 2 çağ geçmiş Pelkas da hastalandı. Ama Pelkas yetişti maça, ne eyvah ki Mesut yetişemedi maça. Mesut buraya, 7 sene sonraları Fenerbahçe'yi böke meydana getirecek bulunan kadronun kaptanı namına geldi. Mesut'tan Arda'ya denli eksiksiz futbolcular bu takımın ehemmiyetli birlikte değeridir" niteleyerek konuştu.

Genç oyunculardan Ferdi Kadıoğlu'ndan başlangıç döndürücü kıvançlı olduklarını ve bu futbolcunun sözleşmesiyle ilişik tarihi erişince gerekenin yapılacağını kail Ali Koç, Kim Min Jae'nin sözleşmesindeki bekletme süresi maddesi iddiaları ile ilişik namına da "Kim Min Jae'nin yahut rastgele birlikte futbolcumuzun ticari giz bulunan kontrat maddelerini açıklamayacağım. Fenerbahçe taraftarı ide etmesin, Kim evren çapında birlikte topçu ve onu 1 seneden birlikte tomar burada tutarsak ne ala. Şu anda yüzdelik 60, 70'le oynuyor" niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler