USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Algida’dan akıbet 10 yılda 315 milyon dolarlık yatırım

Son 10 yılda Türkiye'ye 315 milyon dolarlık yatırım eden Algida, GSYH'ye 4,2 bilyon teklik ulama verdi.

Algida’dan akıbet 10 yılda 315 milyon dolarlık yatırım
25-09-2021 11:24
Unilever'in kuruluşlarından Algida sonuç 10 yılda Türkiye'ye 315 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, hemen Çorlu ve Konya tesislerinde 160 milyon dolarlık yatırımı yaşama geçirdi. 1990 senesinde faaliyete süregelen Algida Çorlu Fabrikası, Trakya Bölgesi'nin endüstrileşme süreci içindeki evvel ve en şişman yatırımlarından birisi durumunda. 132 milyon dolarlık ortak yatırım bulunan Algida Konya Fabrikası ise Konya'da besin sektörüne meydana getirilen en şişman yatırım kendisine semt ekonomisi açısından şişman gösteriş oynuyor. Analizler, Algida yatırımı sonra Konya ekonomisinin hem tasrif gücünün aynı zamanda istikrarının esbak çağa nazaran arttığına ayraç ediyor.

Unilever Yönetim Kurulu Üyesi, Dondurma Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Toloy Tanrıdağlı, “Algida kendisine 1990 yılından beri, Türkiye'de evren çapındaki dondurma uzmanlığımızı Türk damak tadıyla harmanlıyor ve 7'den 70'e serbest kitlelerle paylaşıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, dondurma kategorisinde 15 bellik ve 100'ü çok ürünle herhangi ortak yıl sayı farkı 16 milyon haneye giriyor ve 49 milyon tüketiciye ulaşıyoruz. Türkiye'de sınai dondurma pazarının sürdürülebilir büyümesini görev edinen ortak iştirak olarak, ürettiğimiz ekleme bedel ve oluşturduğumuz el ile alım çalım duyuyoruz.

Çalışanlarımız, adanmış ağımız, distribütörlerimiz, tedarikçilerimiz ve perakendecilerimizle şişman Algida ailesi kendisine hem Türkiye ekonomisi düşüncesince aynı zamanda on binlerce paydaşı düşüncesince ehemmiyetli ortak kazançlı bedel sağlıyoruz. Sürdürülebilirliği destekliyoruz. Hammadde tedarikçilerinden adanmış noktalarına ehemmiyetli ortak bedel zincirinin parçasıyız. Türkiye genelinde 135 dağıtıcı ve 129 bin perakendeciyle çalışıyoruz. 1990'dan beri 10 binlerce personelinin becerilerinin gelişimine katkıda bulunduk. Algida bedel zinciri kapsamında hemen 2020 senesinde 21 bin 754 insana istihdam sağladık. Oluşturduğumuz herhangi ortak 1 yabanlık istihdam, Türkiye ekonomisi düşüncesince 22 yabanlık istihdamı tetikliyor. Yatırımlarımız ile diyalekt gelişime dayanak noktası oluyoruz” dedi.

Türkiye GSYH'sine 4,2 bilyon TL katkı

Şirketin bedel zinciri üstünden bakıldığında, Türkiye başka duru taşınmazlar içi hasılasına 4,2 bilyon TL'lik ulama sağladığını özetleyen Toloy Tanrıdağlı, “Bu; Türkiye ekonomisinde açılan herhangi ortak bin TL'lik değerin 1 TL'si, Algida bedel zinciri üstünden ortaya çıkıyor demek. Türkiye'nin 37 milyon dolarlık dondurma ihracatının yüzdelik 84'ünü gerçekleştirerek, akan açığın azaltılmasına ve ihracatın ekleme değerinin yükselmesine ulama sunduğumuz düşüncesince alım çalım duyuyoruz. Azerbaycan, Dubai, Günay Irak, Gürcistan, Katar, Nahçıvan, Güney Asya ve hâlâ nice ülkeye dış satım yapıyoruz. Son kendisine bu ay bakımından ABD Birleşik Devletleri'ne de dış satım hazırlamaya başlıyoruz. Ayrıca Algida markamız, zat dondurma ihracatının yanında, dış satım özne tedarikçilerinin 3'te 1'inin de taşınmazlar dışı pazarlarının çeşitlenmesine ve dış satım yapmalarına imkân sağlıyor. Diğer taraftan Algida'nın dış satım hacimlerine müspet tesiri bulunduğunu tamlayan tedarikçilerimiz, 335 milyon dolar değerindeki hep ihracata Algida'nın zait ulama sağladığını dile getiriyor” dedi.

Şirket açıklamasına layıkıyla sürdürülebilir zirai hammadde kullanması dair Algida kakao, süt, şeker, kâğıt, karton kadar hammaddelerin yüzdelik 46'sını sürdürülebilir kaynaklardan hazırlık ediyor. Türkiye'de ürettiği ürünlerde kullandığı hammaddelerin yüzdelik 97'lik bölümünü evcil kaynaklarda kenarlı hammaddelerden sağlıyor. Tedarikçilerin yüzdelik 71'i, Algida ile çalışmanın mesul ve sürdürülebilir istihsal yapmalarına ulama sağladığını belirtiyor. Ek olarak, Magnum hint bademi çekirdeklerinin yüzdelik 100'ü sürdürülebilir biçimde Yağmur Ormanları Birliği sertifikalı çiftçilerden realizasyon ediliyor.

“Daha az şeker hastalığı hastalığı ve hâlâ az kalorili, gene tam ortak lezzete erbap tercihler arz etmek az daha çalışıyoruz”

Unilever Sürdürülebilir iş modeli kapsamında Toloy Tanrıdağlı; “2025 bakımından Algida dondurma portföyünün yüzdelik 95'i, porsiyonda en ortak tomar 22 gr. şeker hastalığı hastalığı ve 250 kcal seviyesini aşmayacak. 2019 senesinde toptan portföyün yüzdelik 93'ü bu gayesi tutturdu. Türkiye'deki tüketiciler nice üründe belli başlı ortak şirinlik seviyesini seviyor ve kılıç de nihai tüketicilerin bu efdal hoşlanma beklentilerini bitmeme etmek düşüncesince stabil ortak yaklaşım benimsiyoruz. Farklı ısın seviyelerindeki ürünlerden oluşan ortak çeşitlilik sunarak tüketicilere yeğleme hakkı tanıyoruz. Ürünlerimizdeki şekerin azaltılması dair da tüketicilerimizin beğenileri doğrultusunda çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Örneğin, hâlâ az şeker hastalığı hastalığı ve hâlâ az kalorili, fakat gene tam ortak lezzete erbap tercihler arz etmek az daha az kalorili porsiyon kontrollü dondurmaları tüketicilere sürdük” dedi.

Açıklamaya layıkıyla Unilever dondurma kategorisinde yüzdelik 97 oranında art dönüştürülebilir ambalaj kullanıyor.

Her güzeşte yıl ayrımlı teknolojilerle ilkin ev tipi dondurma kaplarında beğenilen plastiği azaltıyor. 2020'de Carte'Dor'da folyo çıkarıldı, kilitlenmiş kapağa geçildi ve salname 43 titrem plastik azaltımı sağlandı. Keyif'te gene hâlâ kolay ambalajlara geçerek yüzdelik 13'lük düşüşle salname 190 titrem plastik tasarrufu elde edildi. Tüketicilerin dikkatini bu mevzuya tefriş etmek ve farkındalık peyda etmek düşüncesince art dönüştürülebilir logoları, mamüllerin ön yüzüne taşındı.

Unilever Pazarlama Direktörü Özge Özmen Kireççi, “Ekonomik bedel üretmeye ve gezegenimizi korumaya odaklandığımız kadar, topluma bedel eklemek ve müspet içtimai el artırmak düşüncesince de şişman nazarıitibar gösteriyoruz. Mutluluğun topu topu toplumda artması düşüncesince aklımız ve kalbimizle çalışıyor, mutluluğu topu topu Türkiye'de kalpten kalbe yaymayı hedefliyoruz. Bu hareketle amacımız, camianın ilkin üç kesimine direkt yarar sağlamak. ‘Kalpten Kalbe Mutluluk Sınıfı' ile ilköğrenim öğrencileri ve ailelerine çocukluktan başlayarak, mutluluğun öğrenilebilir ortak anlam bulunduğunu anlatıyoruz. Carte d'Or markamız kabilinden yaşama geçirilen ‘Kadınlarla Güzelleşen Külahlar ve Kadınlarla Güzelleşen Tatlılar' projeleriyle avrat emeğinin güçlenmesini destekliyor, onlara kazançlı özgürlüklerini kazanmanın mutluluğunu yaşatıyoruz. Üniversite öğrencileri ve toy izinli gençlere iş olanağı sağlayıcı ‘Ben Algida' projesiyle de kariyerinin evvel adımlarındaki gençlerin mutluluklarına haremlik ediyoruz. Son dü senedir ise Birleşmiş Milletler Dünya Mutluluk Raporu'nun resmi sponsorluğunu üstleniyor, millî mevki seviyelerinin yükseltilmesine katkıda bulunuyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler